Op 6 maand tijd 200.000 mensen bereiken en 8.000 unieke websitebezoekers genereren

De Belg en zijn frietjes, het is onlosmakelijk met elkaar verbonden. En dat heeft De Frietist als geen ander begrepen. Deze revolutionaire frituur wil meer zijn dan zomaar de gemiddelde frituur om de hoek. Kwaliteitsvolle, lekkere frietjes, burgers en huisgemaakte klassiekers in combinatie met dat extra tikkeltje service maakt van De Frietist dé place to go in zijn regio. Alles bereid door professionele topchefs en met de nodige aandacht voor ecologie. Een topconcept!
De Frietist zelf bleef echter op zijn honger zitten op vlak van branding en activatie. Na een periode waarin Sven, de zaakvoerder, zelf enkele advertenties probeerde op te zetten via sociale media, merkte hij op dat hij niet de juiste doelgroep kon bereiken. Dit kostte hem heel wat tijd en geld. Daarbovenop raakte zijn topconcept niet helemaal bekend bij zijn doelgroep en naast zijn trouwe, vaste klanten zag hij weinig nieuwe gezichten de zaak binnenwandelen.
gif;base64,R0lGODlhAQABAAAAACH5BAEKAAEALAAAAAABAAEAAAICTAEAOw==
gif;base64,R0lGODlhAQABAAAAACH5BAEKAAEALAAAAAABAAEAAAICTAEAOw==
SvenDeFrietist

“Het is heel leuk dat het team van Digital Leader altijd met jou meedenkt.”

De Frietist – Sven

Digital Leader to the rescue!

En dat was net waar De Frietist bij Digital Leader voor kwam aankloppen. Wij zorgden ervoor dat zijn doelpubliek bekend werd met het concept van De Frietist, maar we zorgden ook meteen voor nieuwe klanten. Geen sinecure, zeker omdat de samenwerking tussen De Frietist en Digital Leader startte tijdens de eerste lockdown. Proactief en creatief samen denken met de klant was dus de opdracht.

De Frietist Digital Leader Marketingplan op maat burger van de maand

Naamsbekendheid in eigen regio

De focus van onze social media campagnes lag in eerste instantie op branding en awareness, met als doel om mensen kennis te laten maken met De Frietist. Met enkele attractieve videocampagnes waarin het concept van De Frietist in de verf werd gezet, bereikten we heel wat potentiële klanten (maar liefst 200.000 personen!). En bovendien allemaal de juiste!

Vervolgens zorgden we ook voor advertenties waarin specifieke producten uitgelicht werden en kwamen we met het concept “Burger van de maand”. Deze advertenties moesten ervoor zorgen dat mensen vertrouwd raakten met het aanbod van De Frietist en meteen zagen dat de kwaliteit van de producten het aanbod van een gewone frituur overstijgt. In dat opzicht was het ook belangrijk om regelmatig de nadruk te leggen op ecologie en duurzaamheid.
Nu het juiste doelpubliek bekend was met De Frietist was het ook belangrijk om nieuwe klanten aan te trekken. In advertenties waar de focus lag op online bestellen om frietjes af te halen of te laten leveren, gingen we nogmaals de kwaliteit van de producten aantonen. En dat loonde.

Pixel-perfect

Jouw bedrijf op de digitale kaart zetten
door een marketingplan op maat?

200.000 mensen bereikt en 8.000 websitebezoekers

De Frietist merkte het resultaat van onze campagnes meteen. Er kwamen heel wat nieuwe gezichten over de vloer en met mondjesmaat raakte de volledige regio, waarin De Frietist actief is, bekend met deze revolutionaire zaak. Op 6 maand tijd werden meer dan 200.000 mensen bereikt en maar liefst 8.000 unieke websitebezoekers gegenereerd.

 

Digital Leader De Frietist Campagne op maat ons fornuis

The next steps? Uitbreiden!

Een regelrecht succes en De Frietist groeide op korte tijd dan ook uit tot een vaste waarde in Kortenberg. Gevolg? Uitbreiden natuurlijk! Zelfs in moeilijke coronatijden. Want nu, meer dan ooit, is stilzitten achteruit gaan.

De Frietist dacht samen met zijn hecht team van topchefs een nieuw concept uit: Ons Fornuis. Hierin nemen de chefs naast de aloude Belgische klassiekers, ook andere gerechten onder handen en toveren ze deze op een kwaliteitsvolle manier op de menukaart. Dankzij een uitgekiende campagne, bedacht door de digitaal strateeg en opgezet door de online experts van Digital Leader werd ook dit topconcept kenbaar gemaakt bij de juiste doelgroep(en).

Het vertrouwen in Digital Leader werd door De Frietist bevestigd na deze succesvolle eerste periode.

What was next on our plate?

Een nieuwe website voor De Frietist, zodat dezelfde kwaliteitsvolle look en feel van de zaak online kon doorgetrokken worden. Klanten kunnen nu, makkelijker dan ooit, online frietjes bestellen en laten leveren aan huis. Voor de Frietist bracht dit heel wat teweeg. Hij krijgt gemiddeld meer dan 200 online bestellingen binnen per weekend en ziet zijn omzet zo ook spectaculair stijgen. De volgende periode zal de focus nog meer liggen op klanten naar de zaak te brengen en online bestellingen te genereren.
We kunnen dus met zekerheid stellen dat online marketing zeker werkt in deze uitdagende periode. Wil jij ook niet blijven stilzitten en achteruit gaan? Neem dan vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden van online marketing voor jouw business te overlopen.

 

Wij gaan graag samen met jou elke uitdaging aan

Mist jouw huidige online marketing creativiteit en originaliteit of heb je het gevoel dat je niet echt weet hoeveel jouw investeringen in digitale marketing opbrengen? Voor onze experts is geen uitdaging te groot!

Mask Group 6@2x 1