Online marketing in B2B

Anno 2019 zetten bedrijven steeds meer in op het online gebeuren om hun offline marketing extra kracht bij te zetten. In een B2B-context is dat echter vaak een harde noot om te kraken, des te meer voor multinationals zoals Turck Multiprox. Veel red tape, hoogtechnologische producten en een niche afzetmarkt maken het moeilijk om een doelgericht en efficiënt online marketingplan op te stellen. Maar moeilijk gaat ook!

Turck Multiprox Digital Leader

“Digital Leader begeleidde ons door het hele digitale proces, stap voor stap.”

Turck Multiprox  – Hans

Cijfers op tafel

Hold up: waarom wil een Duitse multinational met een pure focus op B2B plots het roer omgooien van offline naar online marketing? Omdat ze merkten dat hun lead generation via print minder rendement opleverde. Nieuwe klanten aantrekken via offline marketing brengt namelijk veel hogere instap- en onderhoudskosten met zich mee dan de digitale tegenpool. Bovendien wéét je bij online marketing perfect welke doelgroepen je benadert, hoeveel mensen je bereikt en natuurlijk ook wat het rendement van je inspanningen bedraagt. Meten is weten – bij print ligt dat natuurlijk een tikkeltje anders.

Pixel-perfect

Jouw bedrijf op de digitale kaart zetten
door een marketingstrategie op maat?

Lead generation en employer branding

Hoe we dat voor Turck Multiprox concreet hebben aangepakt? Strategisch en stapsgewijs. Samen met de klant brachten we eerst de noden binnen hun sector in kaart. Door middel van een strategische audit werkten we naast een grondige analyse ook een stappenplan uit om optimaal in te zetten op SEO, SEA en social media. Eerste pitstop: de website klaarstomen voor de instroom aan nieuwe digitale leads.

Ronde 2: lead generation. Eens de website op punt stond, zijn we op zoek gegaan naar een spreekwoordelijke vijver om uit te vissen. En daar leunt social media zich perfect toe. Turck Multiprox was, zoals vele B2B-bedrijven, enkel actief op LinkedIn.

Vaak heerst bij ondernemingen nog steeds de misvatting dat Facebook enkel in een B2C-context werkt, terwijl Facebook (weliswaar vanuit een andere invalshoek) óók zeer kwalitatieve leads kan opleveren. Bovendien laat Facebook je toe om de naamsbekendheid van je bedrijf te versterken of zelfs om nieuwe werknemers aan te trekken (corporate/employer branding).

Turck Mulitprox Marketingplan op maat Digital Leader

Moraal van het verhaal

In een pure B2B-context is online marketing zéér interessant dankzij de uiterst nauwkeurige targeting. Wil je met jouw bedrijf ook gerichter aan marketing doen? Dan komen we graag een vrijblijvende inspiratiesessie presenteren, volledig op maat van jouw bedrijf. Inclusief handige tips en tricks die je meteen zelf kan inzetten.

Wij gaan graag samen met jou elke uitdaging aan

Mist jouw huidige online marketing creativiteit en originaliteit of heb je het gevoel dat je niet echt weet hoeveel jouw investeringen in digitale marketing opbrengen? Voor onze experts is geen uitdaging te groot!

Mask Group 6@2x 1