Brand awareness en performance website voor Brouwerij Haeseveld

In Gent bevindt zich Brouwerij Haeseveld, een unieke locatie waar drie ondernemers, met bewezen staat van dienst, in 2018 hun krachten bundelden om het Haeseveld bier een eigen bakermat te geven. Zij renoveerden de historische site, inclusief de constructie van een state-of-the-art brouwerij. Het Haeseveld bier, met zijn typerende branding, gebaseerd op een lokale mythe, vond al snel zijn weg naar de harten van gerenommeerde bierliefhebbers. Hans De Gusseme, CEO van Brouwerij Haeseveld, wendde zich tot Digital Leader om het bier te activeren in de markt en om digitaal te groeien met het merk.

Briefing: de start van een strategisch partnerschap

In 2020 klopte Brouwerij Haeseveld aan bij Digital Leader met een duidelijke visie en enkele uitdagende doelen:

  • Merkidentiteit versterken: In een markt die overloopt van talloze bieren, was het essentieel om Haeseveld duidelijk te onderscheiden dankzij een unieke en sterke merkidentiteit.

  • Nationale en regionale marketingcampagnes: Gerichte campagnes moesten worden ingezet om de naamsbekendheid, zowel nationaal als regionaal, te versterken en de doelgroep aan te spreken. Dankzij creatieve content, waaronder onderscheidend beeldmateriaal, om de unieke sfeer en het verhaal van Haeseveld op een overtuigende manier te delen.

  • Conversiegerichte website met webshop: De huidige website was niet meer geschikt om aan de ambities van de ondernemers te voldoen, vandaar adviseerde Digital Leader om een gebruiksvriendelijke, visueel aantrekkelijke website te ontwikkelen die de bieren op een verleidelijke en heldere manier presenteert, inclusief performante webshop, waar bierliefhebbers moeiteloos Haeseveld-bieren en merchandise kunnen kopen. Daarnaast moest ook de klassevolle feestzaal extra in de kijker worden gezet om boekingen voor bedrijfsevents, bruiloften en andere evenementen te bevorderen.

Met deze ambitieuze doelen in het vizier werd Digital Leader ingeschakeld als strategische partner om Brouwerij Haeseveld door hun digitale groeitraject te leiden. Gezamenlijk ontwikkelden we een krachtig plan om Haeseveld te positioneren als een toonaangevend en geliefd merk, zowel binnen de Belgische biermarkt als daarbuiten.

Creativiteit en performantie

Merkidentiteit versterken

Met het credo “Eerst denken, dan doen” als leidraad, werd een scherpe strategie uitgezet voor een relatief nieuw en onbekend bier. Digital Leader dook diep in de rijke tradities van de Belgische biercultuur, ontdekte de mythe van Haeseveld en proefde het bier met een duidelijk doel voor ogen. Dit resulteerde in een doordacht en praktisch actieplan dat de jonge brouwerij stap voor stap de markt liet veroveren via effectieve online marketing.

Digital Leader’s expertise op het gebied van social media speelde een cruciale rol in het zorgvuldig selecteren van de juiste kanalen en het creëren van een consistente branding op elk platform. Door de doelgroepen zorgvuldig te definiëren en heldere doelstellingen vast te stellen, werd een solide basis gelegd voor de advertentiecampagnes.

Gerichte nationale en regionale campagnes met creatieve contentcreatie

Meta en YouTube Advertising

Vanaf de start werden de campagnes strategisch gesplitst: een nationale campagne richtte zich op het positioneren van het merk Haeseveld binnen de bredere markt, terwijl lokale campagnes specifiek gericht waren op het aantrekken van huurders voor de feestzaal, en het verwelkomen van gasten in het bierhuis en op het bierterras. Deze gelaagde aanpak zorgde ervoor dat Haeseveld niet alleen opviel in de Belgische biermarkt, maar ook een geliefd merk werd voor zowel lokale als (inter)nationale consumenten.

In een markt waar voortdurend nieuwe bieren worden geïntroduceerd, is het essentieel om eruit te springen met onderscheidende content. Digital Leader creëerde een unieke branding video die niet alleen het verhaal van Haeseveld op een meeslepende manier vertelt, maar ook inspireert om het bier te proeven. Deze video zorgde voor een eerste indruk van het merk bij het grote publiek en werd via gerichte betaalde advertenties gelanceerd op Facebook, Instagram en YouTube.

In een volgende fase werden, in overleg met de CEO van Haeseveld, de regio’s bepaald die de vertegenwoordigers gingen bewerken om het bier zowel in horecazaken als in de winkelrekken te krijgen. Op basis daarvan werden de campagnes nog gerichter. Digital Leader creëerde specifieke video’s per regio. Iconische plaatsen in Gent, Brugge en Geraardsbergen werden gekoppeld aan Haeseveld om het bier een sterke lokale verankering te geven.

Het opbouwen van een merk is niet altijd direct meetbaar in termen van rendement, maar het is cruciaal om progressie goed op te volgen. Tot nu toe hebben maar liefst 1.780.400 mensen deze video’s op sociale media gezien, waarvan 178.070 actief betrokken waren en interactie toonden.

Gent
Brugge
Geraardsbergen

Social media funnel

  1. Awareness: De branding video introduceerde het merk Haeseveld en de verweven mythe aan een breed publiek.
  2. Engagement: Regionale video’s, gericht op Oost- en West-Vlaanderen werden ingezet om lokale betrokkenheid te vergroten.
  3. Conversie: Specifieke advertenties stelden de Haeseveld-bieren voor en moedigden mensen aan om ze te proeven in het bierhuis of aan te kopen in hun lokale supermarkt of via de webshop.
  4. Connect: Organische content werd opgenomen in advertenties en remarketing van events om continue betrokkenheid te garanderen en top of mind te blijven bij de doelgroep.
Social media funnel Haeseveld

TikTok Advertising

Gezien de succesvolle campagnes op Meta en YouTube volgde Brouwerij Haeseveld ons advies om ook van het relatief nieuwe kanaal TikTok gebruik te maken. In 2024 waren zij één van de eerste biermerken die aanwezig waren op dit platform. Met aantrekkelijke en unieke videocontent werd de meerwaarde van dit kanaal bewezen, getuige de vele volgers die op korte tijd volgden.

De eerste TikTok-campagne, geïnspireerd door de populaire #heartdrinktrend, werd een groot succes. Deze video behaalde 32,1K views, honderden likes en tientallen shares. In slechts twee maanden tijd groeide het TikTok-account van Brouwerij Haeseveld naar meer dan 225 volgers, waarmee ze hun merk stevig op de kaart zetten bij een jonger publiek.

Met deze hands-on aanpak wist Haeseveld niet alleen hun naamsbekendheid te vergroten, maar ook een nieuwe generatie bierliefhebbers te bereiken.

Interactieve website met focus op merkbeleving en conversie

Campagnes met ‘stopping power’ moeten naar een performante website leiden die de verwachtingen kan inlossen. Om de merkbeleving te vergroten en de ambities van de drie ondernemers waar te maken, werd er een nieuwe website én webshop op maat gebouwd. Het voordeel van de website op maat te ontwikkelen is dat deze perfect aansluit bij de huisstijl en merkidentiteit van Brouwerij Haeseveld. Elk element, van kleuren en typografie tot lay-out en navigatie, werd nauwkeurig bepaald om een consistente en aantrekkelijke gebruikerservaring te bieden.

Website Brouwerij Haeseveld

De website is veel meer dan enkel een inkijk in de oorsprong van het merk en de presentatie van het bierassortiment, er zijn ook diverse mogelijkheden tot interactie. Zo kunnen bezoekers een afspraak maken om de feestzaal te bezichtigen of een brouwerijbezoek plannen, inclusief proeverij. Bovendien is het volledige bierassortiment online verkrijgbaar en kunnen er tickets worden gekocht voor de vele evenementen die in en rond de brouwerij worden georganiseerd.

Interactieve website met focus op merkbeleving en conversie

De website is veel meer dan enkel een inkijk in de oorsprong van het merk en de presentatie van het bierassortiment, er zijn ook diverse mogelijkheden tot interactie. Zo kunnen bezoekers een afspraak maken om de feestzaal te bezichtigen of een brouwerijbezoek plannen, inclusief proeverij. Bovendien is het volledige bierassortiment online verkrijgbaar en kunnen er tickets worden gekocht voor de vele evenementen die in en rond de brouwerij worden georganiseerd.

SEO & Google Advertising

Bij de ontwikkeling van de nieuwe website lag de nadruk sterk op zoekmachineoptimalisatie. Dit heeft geleid tot een indrukwekkende groei in het aantal zoekwoorden waarop de website scoort, van 40 naar meer dan 400.

Naast SEO werd er ook ingezet op Google Search Advertising om de feestzaal beter vindbaar te maken. Door gericht te adverteren op relevante zoekwoorden bereiken we de juiste doelgroepen en blijven de conversies stijgen. De combinatie van SEO en Google Ads heeft duidelijk een versterkend effect.

Resultaten

Onze strategische aanpak heeft Brouwerij Haeseveld niet alleen op de kaart gezet als een geliefd merk in de Belgische biermarkt, maar ook als een populaire locatie voor evenementen. De effectieve online marketingcampagnes hebben consistent geleid tot een grote stroom van relevant websiteverkeer en engagement op social media. Het resultaat? Maandelijks ontvangt Brouwerij Haeseveld gemiddeld 45 relevante contactaanvragen via de website of social media, tegen een gemiddelde kost van slechts 10 euro per aanvraag.

Dankzij de effectieve marketingcampagnes zorgen we maandelijks voor meer dan 50 kwalitatieve leads, specifiek voor de verhuur van de feestzaal en genereren we 40 ticket- of webshopaankopen. Dankzij permanente zoekmachineoptimalisatie is de website van Haeseveld meer dan tien keer zo vindbaar op relevante zoekwoorden, wat heeft geleid tot een aanzienlijke stijging in organisch verkeer en webshopaankopen.

Deze cijfers benadrukken de effectiviteit van onze strategie en de succesvolle positionering van Brouwerij Haeseveld in de markt. Met een sterke online aanwezigheid en creatieve campagnes bewijzen we dat ook voor Haeseveld geen uitdaging te groot is.

Mogen wij als strategisch online marketing bureau ook bijdragen aan de groei van jouw onderneming? Neem dan vrijblijvend contact met ons op om de digitale marketing mogelijkheden te bespreken.

Wij gaan graag samen met jou elke uitdaging aan

Mist jouw huidige online marketing creativiteit en originaliteit of heb je het gevoel dat je niet echt weet hoeveel jouw investeringen in digitale marketing opbrengen? Voor onze experts is geen uitdaging te groot!

Mask Group 6@2x 1