Conversie-optimalisatie (CRO)

Conversion Rate Optimization is het systematisch verhogen van het aantal acties die je bezoekers ondernemen op jouw website. Deze actie kan gaan van het invullen van een contactformulier tot het inschrijven op een nieuwsbrief of het kopen van een product. Bij CRO staat alles dus in teken van websitebezoekers te laten converteren.

conversieoptimalisatie
conversieoptimalisatie

Wat omvat CRO nu precies?

Conversie optimalisatie bestaat meestal uit het aanpassen van bepaalde elementen op een webpagina, zodat bezoekers meer getriggered worden om bepaalde acties te ondernemen. Door het de bezoekers zo makkelijk mogelijk te maken op een website, wordt de kans dat ze overgaan tot actie ook vergroot.
  • CTA’s (Call To Action-buttons) waarvan de tekst, plaatsing en opmaak geoptimaliseerd worden

  • Landingspagina’s aanpassen om eventueel A/B tests op te zetten

  • Indeling van bepaalde pagina’s herwerken

  • Goed scorende blogberichten optimaliseren

  • Aanpassingen aan de ‘flow’ of manier waarop bezoekers doorheen de site navigeren

  • Optimaliseren van afbeeldingen die de gebruiker meer triggeren

CRO-ptimalisaties

Hulp nodig bij het optimaliseren van jouw conversieratio?

CRO-invloed op de algemene SEO

Group

Juist doelgroep bereiken

Conversie optimalisatie zorgt ervoor dat er beter achterhaald kan worden wat jouw doelgroep nu juist belangrijk vindt, in welke tone-of-voice zij het liefst worden aangesproken en welke content zij willen zien. Het doel is dus niet om meer mensen te bereiken maar om de juiste mensen te bereiken.

conversieoptimalisatie doelgroep
Group

Gebruikservaring verbeteren

Een CRO-strategie zorgt automatisch voor een betere gebruikerservaring. CRO gaat na wat werkt op een website en breidt dit uit. Hierdoor zullen gebruikers het ook aangenamer vinden om op de website te vertoeven. Bovendien is de tijd die een gebruiker op jouw website doorbrengt, één van de vele factoren die gebruikt worden om jouw ranking in de zoekmachines te bepalen.

conversieoptimalisatie gebruikservaring
Group

Website optimalisaties

Aangezien een CRO-strategie in eerste instantie het de gebruiker zo makkelijk mogelijk wil maken om acties te ondernemen, is ook een goed functionerende website belangrijk. Denk aan laadtijden die geoptimaliseerd dienen te worden, mobielvriendelijke pagina’s, enzovoort. Al deze optimalisaties zorgen in het algemeen voor een technisch betere website en dat heeft ook een positieve invloed op de ranking in zoekmachines. Ontdek nu 4 tips om conversies op je website te verhogen via onze blog!

Website optimalisaties

Interesse in e-mail automation voor jouw bedrijf?

Laat je gegevens na en we contacteren jou zo snel mogelijk om te bekijken hoe wij jouw bedrijf kunnen helpen.

"*" indicates required fields

Naam**
Nieuwsbrief
Hidden
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

gratis inspiratiesessie digital leader
inspiratiesessie digital leader

Wij gaan graag samen met jou elke uitdaging aan

Mist jouw huidige online marketing creativiteit en originaliteit of heb je het gevoel dat je niet echt weet hoeveel jouw investeringen in digitale marketing opbrengen? Voor onze experts is geen uitdaging te groot!

Mask Group 6@2x 1