Digitaal Marketingplan

Een sterk uitgewerkt marketingplan is noodzakelijk om van je digitale strategie een voltreffer te maken. Je doelgroepen en potentiële klanten bevinden zich namelijk steeds meer en meer online en je wil deze uiteraard allemaal bereiken op de best mogelijke manier. Een online marketingplan stelt je in staat om dat te realiseren.

DSC04961 scaled

Een digitaal marketingplan in 5 stappen

Group

Doelgroep(en) bepalen

Bij het bepalen van je ideale doelgroep(en) moet je kijken naar factoren als leeftijd, geslacht, locatie, interesses en gedrag. Door je doelgroep(en) te begrijpen, kun je gerichte marketingactiviteiten ontwikkelen die aansluiten bij hun behoeften en wensen.

digitaal marketingplan
Group

Doelstellingen opstellen

Specifieke marketing doelstellingen kunnen betrekking hebben op zaken als het vergroten van de merkbekendheid, het verhogen van de omzet, het genereren van leads of het vergroten van de betrokkenheid van klanten. Door specifieke doelstellingen te stellen, kun je gericht werken aan het behalen van deze doelen.

doelstellingen marketingplan
Group

Huidige situatie analyseren

Om een effectief marketingplan op te stellen, moet je de huidige situatie van je bedrijf en de gebruikte kanalen analyseren. Hierbij kun je bijvoorbeeld kijken naar de resultaten van eerdere marketingcampagnes, de prestaties van de website en de inzet van social media.

marketingplan
Group

Een gedetailleerd plan

Een gedetailleerd marketingplan moet stap voor stap beschrijven welke acties er genomen moeten worden om de gestelde doelstellingen te behalen. Het plan moet onder meer een beschrijving bevatten van de gekozen marketingkanalen, de inhoud van de marketinguitingen en de planning van de activiteiten.

digitaal marketingplan
Group

Vastleggen van KPI’s

Om de vooruitgang van de marketingactiviteiten te kunnen meten en te bepalen of de gestelde doelen zijn behaald, moeten er meetbare KPI’s worden vastgelegd. Hierbij kun je denken aan zaken als het aantal websitebezoekers, het aantal leads en de omzet.

vasteleggen KPI

Een strategisch online marketingplan opstellen: hoe begin je er aan?

We gaan na waar mogelijkheden liggen voor jouw business en welke kanalen je het best kan inzetten om je doelgroep zo efficiënt mogelijk aan te spreken. We analyseren daarvoor de huidige situatie aan de hand van een audit. Deze audit start met een business workshop waarin het voor ons team duidelijk wordt wat de missie en visie van je bedrijf is en welke doelen de onderneming wil behalen.

Met deze informatie gaan wij aan de slag met een grondige digitale analyse. We nemen een kijkje bij je concurrenten, maar ook jouw online kanalen nemen we verder onder de loep. Op basis van de verkregen gegevens werken we een concreet stappenplan uit op maat van jouw business. De uitgewerkte audit geeft een duidelijk beeld van wat er reeds goed zit en welke zaken er nog finetuning nodig hebben. Hierna kunnen we overgaan naar de volgende stap in onze aanpak: het strategisch digitaal marketingplan.

Technische SEO checklist
social media funnel

Marketingplan als roadmap

Na de uitgebreide audit werken we in het online actieplan een gedetailleerde roadmap uit op maat van jouw bedrijf. We gaan na welke online kanalen het meeste rendement zullen opleveren en hoe we jouw doelstellingen het best kunnen inlossen.

In het strategisch marketingplan stellen we dus doelstellingen en doelgroepen voor jouw bedrijf op, alsook de manier waarop we tot die gewenste resultaten komen. Uiteraard worden hier ook bepaalde KPI’s in vastgelegd waarmee we periodiek onze resultaten rapporteren en indien nodig, onze focus kunnen bijsturen.

The highroad to succes

Een digitaal marketingplan

opstellen met maximale return?

Zoek je nog iets om te lezen?

Blog

Hulp nodig bij het opstellen van jouw strategisch online marketing plan?

Laat je gegevens na en we contacteren jou zo snel mogelijk om te bekijken hoe wij jouw bedrijf kunnen helpen.

"*" indicates required fields

Naam**
Nieuwsbrief
Hidden
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

gratis inspiratiesessie digital leader
inspiratiesessie digital leader

Wij gaan graag samen met jou elke uitdaging aan

Mist jouw huidige online marketing creativiteit en originaliteit of heb je het gevoel dat je niet echt weet hoeveel jouw investeringen in digitale marketing opbrengen? Voor onze experts is geen uitdaging te groot!

Mask Group 6@2x 1