Employer branding

Als bedrijf is het essentieel om niet alleen klanten, maar ook potentiële werknemers aan te trekken en te behouden. Dit is waar employer branding om de hoek komt kijken. Een sterk employer brand kan jou helpen om talentvolle werknemers aan te trekken en jouw huidige personeelsbestand te behouden. Bij Digital Leader versterken we jouw employer branding zodat je jouw bedrijf als aantrekkelijke werkgever kan positioneren.

Digital Leader Employer Branding
Digital Leader Employer Branding Marketing

Wat is employer branding?

Employer branding is het proces van het creëren én onderhouden van een positief imago van een organisatie als werkgever. Het omvat alle aspecten van hoe een bedrijf zichzelf presenteert als een aantrekkelijke werkgever voor potentiële en bestaande medewerkers. Dit kan onder andere gaan over de bedrijfscultuur, de missie en waarden, de arbeidsvoorwaarden, de ontwikkelingsmogelijkheden en de werk-privébalans. Het doel van employer branding is om talent aan te trekken en te behouden, en om de reputatie van een bedrijf te versterken. Een sterk employer brand kan het sollicitatieproces verbeteren en het bedrijf helpen om zich te onderscheiden van de concurrentie op de arbeidsmarkt. Jouw vacature binnenkort bovenaan de zoekresultaten?

Jobtimistisch

Digital Leader laat jouw bedrijf opvallen
in de competitieve arbeidsmarkt.

Voordelen van employer branding

Group

Aantrekken van talent

Een sterk employer brand kan helpen om talent aan te trekken door het bedrijf te presenteren als een aantrekkelijke werkgever. Een positief beeld van de organisatie kan ervoor zorgen dat potentiële kandidaten zich meer aangetrokken voelen tot de organisatie. Dit kan op verschillende manieren bereikt worden, zoals het benadrukken van de bedrijfscultuur, de ontwikkelingsmogelijkheden, de arbeidsvoorwaarden, de werk-privébalans en de missie en waarden van het bedrijf.

Digital Leader Employer
Group

Behouden van talent

Een positieve employer branding kan bijdragen aan de retentie van medewerkers. Medewerkers voelen zich meer betrokken bij de organisatie en hebben een hogere mate van tevredenheid wanneer ze trots zijn om voor jouw bedrijf te werken. Dit draagt bij aan een hogere motivatie en prestaties op de werkplek.

Digital Leader Sterke Employer branding
Group

Kostenbesparend

Een van de voordelen van een sterk employer brand is dat het kan leiden tot kostenbesparingen voor de organisatie. Medewerkers die trots zijn om voor de organisatie te werken, zullen minder snel geneigd zijn om ander werk te zoeken. Hierdoor kan de organisatie in staat zijn om de wervings- en selectiekosten te verlagen.

Digital Leader Positieve Employer branding
Group

Verhoogde productiviteit

Een sterke employer branding kan bijdragen aan de motivatie van medewerkers en hun betrokkenheid bij het bedrijf vergroten. Dit kan op zijn beurt leiden tot een hogere productiviteit en betere prestaties van de medewerkers.

Digital Leader Sterke Employer brand
Group

Concurrentie-voordeel

Door een positieve reputatie op te bouwen, kan het bedrijf zich onderscheiden van concurrenten op de arbeidsmarkt. Potentiële werknemers zullen eerder geïnteresseerd zijn om bij jouw bedrijf te solliciteren als ze weten dat jij een goede werkgever bent.

Digital Leader Positief Employer brand
Group

Betere reputatie

Employer branding kan positieve gevolgen hebben voor de verkoop. Consumenten zullen eerder geneigd zijn om te kopen bij een bedrijf dat zij als betrouwbaar en ethisch zien.

Digital Leader Sterk Employer brand
Wim

“Een sterk employer brand is als een magneet. Het trekt niet alleen mensen aan, maar creëert ook een cultuur van betrokkenheid”

Wim Kryn – COO Digital Leader

Interesse?

Laat je gegevens na en we contacteren jou zo snel mogelijk om te bekijken hoe wij jouw bedrijf kunnen helpen.

"*" indicates required fields

Naam**
Nieuwsbrief
Hidden
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

gratis inspiratiesessie digital leader
inspiratiesessie digital leader

Blog

Wij gaan graag samen met jou elke uitdaging aan

Mist jouw huidige online marketing creativiteit en originaliteit of heb je het gevoel dat je niet echt weet hoeveel jouw investeringen in digitale marketing opbrengen? Voor onze experts is geen uitdaging te groot!

Mask Group 6@2x 1