Google adverteren2023-10-17T15:40:43+02:00

Google adverteren

Adverteren in Google, oftewel search engine advertising (SEA), is een online marketingtechniek waarbij je betaalde advertenties plaatst tussen de organische zoekresultaten van zoekmachines zoals Google. Zo bereik je mensen die actief op zoek zijn naar producten of diensten die jij aanbiedt. Door slimme targeting en relevante zoekwoorden te gebruiken, vergroot je de kans dat jouw advertentie getoond wordt aan potentiële klanten.

google adverteren
waarom is search advertising interessant

Waarom is search advertising interessant?

Het grote voordeel van search advertising is dat je gericht adverteert aan mensen die al interesse hebben in wat jij aanbiedt. Dat maakt het een zeer effectieve manier om nieuwe klanten aan te trekken en meer omzet te genereren. Bovendien betaal je alleen wanneer iemand daadwerkelijk op jouw advertentie klikt, wat betekent dat je advertentiebudget goed besteed wordt.

Hoe werkt search advertising?

Als adverteerder bepaal je welke zoekwoorden relevant zijn voor jouw advertentie en bied je op die zoekwoorden. Hoe hoger jouw bod, hoe groter de kans dat jouw advertentie getoond wordt. Maar ook de relevantie van de advertentie en de bestemmingspagina spelen een rol in de ranking van jouw advertentie.

Onze SEA-experts kunnen jou helpen om jouw advertenties zo effectief mogelijk te maken en de kosten zo laag mogelijk te houden. Door de juiste targeting te gebruiken en de advertenties af te stemmen op jouw doelgroep, vergroot je de kans op klikken en conversies.

Hou zeker ook de SEA trends in de gaten, meer hierover kan je lezen in onze blog.

hoe werkt search advertising

SEO

  • Organisch zoekverkeer

  • Gericht op het verbeteren van de zichtbaarheid van een website in zoekresultaten zonder te betalen

  • Lange-termijn investering

  • Kost tijd en moeite om resultaten te behalen

  • Rankings worden beïnvloed door factoren zoals content en backlinks

VS

SEA

  • Betaald zoekverkeer

  • Gericht op het plaatsen van betaalde advertenties boven of onder de organische zoekresultaten

  • Korte-termijn oplossing

  • Snelle resultaten mogelijk, maar tegen betaling

  • Rankings worden beïnvloed door advertentiebudget en kwaliteitsscore

Google adverteren

Een Google advertentie opstellen met maximale return?

Voordelen van search advertising

Group

Zichtbaar op het juiste moment

Search advertising is gebaseerd op de zoekwoorden die personen in de zoekmachines ingeven. Dit laat toe om zeer gericht te targeten naar mensen die effectief al interesse hebben in jouw producten of diensten. Kortom, je bereikt de juiste persoon op het juiste moment op de juiste plaats.

voordelen search advertising
Group

Altijd op de eerste pagina

Het vergt heel wat tijd en werk om sterke organische posities in te nemen in de zoekresultaten (SEO). Met behulp van een SEA campagne zet je jouw producten of diensten tóch meteen in de kijker, wat bijvoorbeeld zeer efficiënt is om een nieuwe website te kickstarten in afwachting van die organische groei.

voordelen search advertising
Group

Betaal enkel per klik

Via een paid search campagne koop je als het ware advertentieruimte. Je betaalt echter per klik op jouw advertentie, waardoor je geen budget verliest aan mensen die niet op jouw site belanden.

voordelen search advertising
Group

Optimaliseer dankzij meetbare cijfers

Onze SEA-experts volgen de prestaties van jouw campagnes op de voet aan de hand van real time data. Indien nodig wordt de strategie herbekeken en aangepast om een zo hoog mogelijk rendement te behalen.

voordelen search advertising

Zoek je nog iets om te lezen?

Blog

Met jouw website hoger in Google komen?

Laat je gegevens na en we contacteren jou zo snel mogelijk om te bekijken hoe wij jouw bedrijf kunnen helpen.

"*" indicates required fields

Naam**
Nieuwsbrief
Hidden
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

gratis inspiratiesessie digital leader
inspiratiesessie digital leader

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen SEO en SEA?2023-02-28T13:11:04+01:00

SEO (Search Engine Optimization) is het optimaliseren van een website om zo hoog mogelijk te scoren in de organische zoekresultaten van zoekmachines zoals Google. SEA (Search Engine Advertising) is het betaald adverteren binnen de zoekresultaten van zoekmachines zoals Google. Met SEA kun je direct bovenaan in de zoekresultaten verschijnen door middel van advertenties die gericht zijn op specifieke zoekwoorden.

Hoe bepaal ik mijn advertentiebudget van Google Ads?2023-02-28T13:42:00+01:00

Er zijn verschillende factoren die van invloed zijn op het bepalen van een geschikt advertentiebudget voor Google Ads. Je kunt bijvoorbeeld kijken naar je concurrenten en de gemiddelde kosten per klik binnen jouw branche. Ook kun je kijken naar je eigen doelstellingen en wat je bereid bent om te betalen per klik. Het is belangrijk om te experimenteren en te monitoren om te zien wat werkt en wat niet werkt voor jouw bedrijf.

Kan ik zelf Google Ads opzetten of heb ik een bureau nodig?2023-02-28T13:43:52+01:00

Het opzetten van Google Ads kan technisch gezien door iedereen worden gedaan, maar het is belangrijk om de juiste expertise en ervaring te hebben om de campagne optimaal te laten presteren. Een bureau zoals Digital Leader kan je helpen bij het opzetten en beheren van de campagne en kan ervoor zorgen dat je budget effectief wordt besteed. Ook kunnen we je helpen bij het bepalen van de juiste zoekwoorden en advertentieteksten om zo de beste resultaten te behalen. Contacteer ons vrijblijvend om alle mogelijkheden te bespreken.

Wij gaan graag samen met jou elke uitdaging aan

Mist jouw huidige online marketing creativiteit en originaliteit of heb je het gevoel dat je niet echt weet hoeveel jouw investeringen in digitale marketing opbrengen? Voor onze experts is geen uitdaging te groot!

Mask Group 6@2x 1
Go to Top