Een nieuwe website met internationale allure

In 3 generaties heeft Penne zich ontwikkeld van een fabrikant van kinderwagens tot een toonaangevende producent van metaalgevormde en kunststofgespoten onderdelen voor auto’s en consumentengoederen. Met meer dan 100 jaar ervaring en kennis binnen de metaal- en kunststofverwerkende industrie staat Penne bekend als een ware autoriteit. Het online visitekaartje (lees: website) van Penne moet natuurlijk ook die expertise uitstralen. Net daarom ging Penne te rade bij Digital Leader, want de toenmalige website voldeed niet meer aan de waarden en normen waar Penne momenteel voor staat. De website voelde verouderd aan en het innovatieve karakter van de onderneming werd, online, niet voldoende vertaald.

gif;base64,R0lGODlhAQABAAAAACH5BAEKAAEALAAAAAABAAEAAAICTAEAOw==
gif;base64,R0lGODlhAQABAAAAACH5BAEKAAEALAAAAAABAAEAAAICTAEAOw==

Waarom kwam Penne aankloppen bij Digital Leader?

Als wereldwijd actief bedrijf wou Penne een nieuwe website waarvan de inhoud en look & feel professioneler overkomt, waardoor ze ook nieuwe klanten kunnen overtuigen om voor hun technische kennis te kiezen. Heel wat van hun bestaande klanten kennen het productieproces van de matrijzen door en door, maar de buitenwereld en dus potentiële klanten dienen geïnformeerd en geïnspireerd te worden. Net daarom was het belangrijk dat de website een duidelijk overzicht van hun producten weergeeft.

Penne Digital Leader Website op maat

Pixel-perfect

Jouw bedrijf op de digitale kaart zetten
door een website op maat?

Hoe is Digital Leader concreet te werk gegaan?

Voordat we aan de website konden beginnen, was het belangrijk om te weten waar Penne voor staat, wat de specifieke doelen van de website moesten zijn en hoe zij het design van de website zagen. Hiervoor werd een Business workshop georganiseerd die duidelijk maakte hoe de onderneming hun waarden visueel wou vertalen.

Toen we een duidelijk plaatje hadden van wat er verwacht werd, maakten we een design op maat. Hierbij vonden we het belangrijk dat het design niet alleen esthetisch in orde was, maar ook functioneel goed in mekaar zat.We hielden rekening met de user experience zodat potentiële klanten zo eenvoudig mogelijk hun weg vinden op de website. Zo vermijden we dat bezoekers afhaken omdat ze niet vinden naar wat ze op zoek zijn. Ook de online vindbaarheid (SEO) werd mee in acht genomen zodat de website ook vlot door zoekmachines zoals Google zou worden opgenomen.

Het design werd goedgekeurd en kon uitgewerkt worden tot fully-functional webpagina’s waardoor de website echt tot leven begon te komen. Natuurlijk moest de website nog ingevuld worden en ook dat namen wij voor onze rekening.

De branche waarin Penne actief is, is heel specifiek, waardoor onze copywriters zich goed moesten inwerken voordat ze konden starten met het schrijven van de teksten. Na een rondleiding doorheen het bedrijf konden zij zich volledig inleven in het reilen en zeilen van Penne. Ook een grondige keyword analyse kon niet ontbreken. Op die manier konden we elke pagina koppelen aan de meest courante zoekterm, die potentiële klanten gebruiken in hun zoektocht. Omwille van de internationale allure van Penne, maakten we de website op in het Engels.

Voila, de website stond er! Nu was het natuurlijk ook belangrijk dat deze optimaal draait. Daarom hebben we ervoor gezorgd dat de verouderde servers vervangen werden door performante servers die de website vlot doen draaien.

Penne Digital Leader Professionele Bedrijfsvideo

Wat zijn de volgende stappen?

Wat rest er ons nog? De launch van de website. Even alles dubbelchecken: Linken de oude url’s door naar de nieuwe website? Neemt Google de nieuwe site op in zijn index? Zijn er geen technische foutjes meer? Check! Check! Check! Dan kan de website gelanceerd worden.

Bij de website stopte de samenwerking niet, want het komende jaar werken we verder samen om Penne online te laten accelereren. Past jouw website ook niet meer bij de uitstraling van je bedrijf? Neem dan vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden voor jouw business te bespreken.

Wij gaan graag samen met jou elke uitdaging aan

Mist jouw huidige online marketing creativiteit en originaliteit of heb je het gevoel dat je niet echt weet hoeveel jouw investeringen in digitale marketing opbrengen? Voor onze experts is geen uitdaging te groot!

Mask Group 6@2x 1