De ingerichte bestelwagens van Avietech draaien op volle marketingtoeren

Sinds 2018 draagt Digital Leader bij aan het groeiende succes van Avietech, een familiebedrijf opgericht in 2008 met de visie dat elke vakman efficiënter kan werken door zijn bestelwagen praktisch in te richten. Deze visie heeft geleid tot een spectaculaire groei: de omzet is tijdens onze samenwerking in vijf jaar tijd zesvoudig toegenomen. Dankzij een combinatie van creatieve content en resultaatgerichte advertentiecampagnes genereert Avietech een gemiddelde van 130 leads per maand.

Briefing

De zaakvoerders van Avietech wilden aanvankelijk de online marketing intern beheren, maar realiseerden zich al snel dat gespecialiseerde kennis noodzakelijk was. Na diverse digitale bureaus overwogen te hebben, voelde Avietech meteen de klik met Digital Leader. Hun doel was duidelijk: het volledige potentieel van hun online aanwezigheid benutten en tegelijkertijd technische hindernissen van hun bestaande website overwinnen.

Operatie

Leadgeneratie

Na een diepgaande analyse van Avietech’s online marketing strategie, werd het duidelijk dat de website vernieuwing nodig had. We ontwikkelden een nieuwe website die de waarden en dynamiek van Avietech uitstraalt in combinatie met een gerichte SEO-strategie.

nieuwe website Avietech

Met de vernieuwde website als springplank, lanceerde Avietech een omvangrijke leadgeneratiecampagne gericht op vakmannen en bedrijven die efficiëntie zoeken in het inrichten van hun bestelwagens. Door in te zetten op SEO-optimalisaties, social media en Google advertenties streven we naar een maximale conversie van leads.

Belangrijke zoektermen zoals ‘inrichten bestelwagen’ en ‘dakdrager bestelwagen’ staan centraal in onze SEO-strategie. We optimaliseerden website content voor Google Ads-campagnes in het Nederlands en het Frans en lanceerden een remarketingcampagne om top of mind te blijven bij potentiële klanten op basis van hun interesses en noden.

Het rendement van de campagnes kreeg vervolgens een stevige boost door nieuw foto- en videomateriaal dat we voor hen creëerden.

Social media funnel

  1. Awareness: We gebruiken video’s die het proces van het inrichten van bestelwagens tonen, aangevuld met tekstuele USPs van Avietech om interesse te wekken.
  2. Engagement: Klantcases en blogs tonen de deskundigheid van Avietech in het inrichten van bestelwagens uit, wat verder de interesse van potentiële klanten aanwakkert.
  3. Conversie: Specifieke conversiegerichte ads moedigen bezoekers aan om een offerte aan te vragen.
  4. Connect: In de remarketingfase gebruiken we ads die de keuze van potentiële klanten voor Avietech bevestigen en versterken.
social media funnel avietech

Employer branding

Een snelgroeiend bedrijf vraagt natuurlijk ook om een uitbreiding van het team. Daarom is Avietech continu op zoek naar nieuwe medewerkers met de juiste technische kennis en culturele fit.

employer branding avietech

We creëerden een employer branding strategie die via social media en Google campagnes werd gelanceerd. Dit dankzij recruitmentvideo’s en testimonials van huidige medewerkers.

Met deze visuele storytelling bieden we een unieke kijk achter de schermen bij Avietech, en dragen de testimonials van bestaande medewerkers bij om potentiële kandidaten aan te trekken met dezelfde waarde en normen.

Nieuw bedrijf, nieuwe marketing uitdagingen

In 2019 was Digital Leader ook betrokken bij de lancering van T-Rack, een dochteronderneming van Avietech gespecialiseerd in de ontwikkeling van dakdragers voor bestelwagens. Voor dit nieuwe verhaal stonden we in voor de volledige branding, van creatie van de merknaam tot het logo, bijpassende huisstijl en een conversiegerichte website.

nieuwe website T-Rack

Resultaten: bestelwagens vol leads

Onze digitale campagnes gericht op employer branding en leadgeneratie heeft Avietech stevig gepositioneerd als een topkeuze voor vakmannen en bedrijven, maar ook als een begeerde werkgever. Effectieve Google en social media advertenties hebben consequent een grote stroom van potentiële klanten en nieuwe collega’s opgeleverd. Het resultaat? Elke maand nemen meer dan 130 potentiële klanten contact op via de website of social media, tegen een gemiddelde kost van slechts €16 per aanvraag.

Avietech Digital Leader

“Al onze campagnes bewijzen al heel snel hun resultaat.”

Avietech – Dorien

Specifiek voor onze employer branding-inspanningen, trekken we maandelijks meer dan 15 kwalitatieve sollicitanten aan via de website. Deze resultaten bewijzen niet alleen de doeltreffendheid van onze strategieën, maar onderstrepen ook Avietech’s aantrekkingskracht als werkgever.

bestelwagens vol leads avietech

Conclusie

Elke fase die Avietech bij Digital Leader doorloopt, leidt tot meer contactaanvragen en bijgevolg ook tot meer verkoop. Wat de grootste kwaliteiten van Digital Leader zijn volgens Avietech? Onze vlotte communicatie, transparantie en beloften die ook effectief worden omgezet in daden.

Mogen wij als online marketingbureau ook deel uitmaken van jouw succes? Neem dan vrijblijvend contact met ons op om de digitale marketing mogelijkheden voor jouw organisatie te bespreken.

Wij gaan graag samen met jou elke uitdaging aan

Mist jouw huidige online marketing creativiteit en originaliteit of heb je het gevoel dat je niet echt weet hoeveel jouw investeringen in digitale marketing opbrengen? Voor onze experts is geen uitdaging te groot!

Mask Group 6@2x 1