Eco Heating zit er warmpjes in na onze campagnes

Eco Heating heeft al meer dan 10 jaar ervaring in het plaatsen van geothermische warmtepompen. Drie jaar geleden klopte de onderneming bij ons aan om hun sterke groei extra te ondersteunen. Om deze evolutie gestaag aan te houden, zochten zij een partner die hen voor de volledige online marketing zowel strategisch als uitvoerend kon ondersteunen.

gif;base64,R0lGODlhAQABAAAAACH5BAEKAAEALAAAAAABAAEAAAICTAEAOw==
gif;base64,R0lGODlhAQABAAAAACH5BAEKAAEALAAAAAABAAEAAAICTAEAOw==
Ecoheating

“Digital Leader verzorgde voor ons een uitgebreide online lead generation tool. De kern van onze online campagnes.”

Eco Heating – Thomas

Resultaatgerichte strategie en aanpak

De samenwerking werd gestart met een uitgebreide business workshop, waarbij de digitaal strateeg en de experten zich diepgaand konden inwerken in zowel het bedrijf als de sector waarin Eco Heating actief is. Nadien volgde een uitgebreide analyse van de bestaande online kanalen die reeds werden ingezet, zoals de website en de social media kanalen. Zo kregen onze experts en marketeers inzicht in de inspanningen al ondernomen werden op vlak van online marketing.

Verbeterpunten werden meteen aangeven en toegepast, zo hadden we een solide basis om op verder te bouwen. Alle acties op de website, zoals het bekijken van een blogbericht of het invullen van een contactformulier, werden ook ingesteld in Google Analytics, zodat onze experten meteen konden zien welk gedrag bezoekers vertonen op de website. Dit met als doel om de website permanent te optimaliseren voor enerzijds een betere gebruikservaring voor de klant, anderzijds om de website performanter te maken.

Ecoheating Digital Leader Resultaatgerichte strategie en aanpak

Branding en leadcampagnes via sociale media

Aangezien Eco Heating een technisch product aanbiedt, was het belangrijk om de communicatie voor iedereen toegankelijk en begrijpbaar te houden. Allereerst stemden we onze campagnes via social media hierop af om de doelgroep op een begrijpbare manier te informeren.

In een tweede fase gingen we de reeds verfijnde doelgroep engageren met zeer gerichte informatie, om hen in een volgende fase aan te zetten om een offerte op maat aan te vragen via de budgetteringstool. Dit is een online stappenplan dat ervoor zorgt dat Eco Heating de klant een persoonlijke projectaanpak kan voorstellen.

Was de klant nog niet overtuigd om zijn gegevens in te vullen, dan kreeg hij nog een extra post te zien met een testimonial van een tevreden klant die de voordelen van geothermie nogmaals belichtte.

Pixel-perfect

Jouw bedrijf op de digitale kaart zetten
door een website op maat te laten bouwen?

Vindbaarheid in Google en Bing

Om deze strategie te versterken en een groter doelpubliek aan te spreken, zorgden we ook voor extra verkeer naar de website. Dit realiseerden we enerzijds door advertenties via zoekmachines als Google en Bing in te zetten. Dankzij deze betalende advertenties zorgden we ervoor dat enkel specifieke en relevante doelgroepen bereikt werden, waardoor we erin slaagden de kost per conversie te verlagen met 20%.

Anderzijds plaatsen we maandelijks een SEO geoptimaliseerd blogbericht rond alles wat met geothermie te maken heeft, waardoor de website van Eco Heating ook bovenaan in de zoekresultaten verschijnt als surfers zoeken op ‘geothermie’ en ‘warmtepompen’.

Ecoheating Nieuwe Website op maat Digital Leader

Nieuwe website en budgetteringstool om groei te garanderen

Als leider in de sector is het voor Eco Heating van het grootste belang om ook online die toppositie te behouden. De huidige website bood nog weinig uitbreidingsmogelijkheden, waardoor de bouw van een nieuwe website aan de orde was. Enerzijds was het de bedoeling om van de website een uitgebreid kenniscentrum rond alles wat met geothermie te maken heeft te bouwen, anderzijds moest de budgetteringstool verfijnd worden om nog meer en sterkere leads te genereren.

De bouw van de website werd gestart vanaf nul. De sitemap, zeg maar de architectuur van de website, werd samen met de klant tot in detail uitgetekend. Aansluitend werden er designs op maat ontworpen waarbij gebruikerservaring voorop stond. Zowel een bouwheer zonder voorkennis als een bouwprofessional moet blindelings hun weg op de website kunnen vinden.

Na het development en een uitgebreide testfase werd begin 2022 de nieuwe website, inclusief budgetteringstool 2.0 gelanceerd.

Stijging resultaten met meer dan 85%

De resultaten mogen er zijn. Na de lancering van de nieuwe website steeg het aantal websitebezoekers exponentieel en dat niveau is tot de dag van vandaag constant gebleven. Als we de eerste helft van 2022 vergelijken met het eerste half jaar van 2021 dan zien we dat 64% meer bouwheren de budgetteringstool gebruikt hebben. Het aantal contactaanvragen kent zelfs een stijging van 85%.

Naast leadgeneratie helpen wij Eco Heating ook nog met een andere uitdaging, namelijk employer branding. De ‘war for talent’ is meer dan ooit aanwezig binnen de HVAC-sector. Om meer sollicitanten aan te trekken, hebben we professionele video’s opgenomen waarbij de medewerkers van Eco Heating vertellen over hun takenpakket en hoe het is om te werken bij Eco Heating. Deze video’s zetten we enerzijds in de markt via social media advertenties en zijn ook te bekijken per vacature op de jobspagina van de website.

Conclusie

Welke uitdaging er zich dus ook voordoet, een strategische online marketing aanpak biedt oneindig veel mogelijkheden om gepast te schakelen als bedrijf én om snel resultaat te boeken. Bij Digital Leader zijn we alvast zeer trots dat we Eco Heating al drie jaar kunnen ondersteunen. Wil je net zoals Eco Heating ook een analyse van je huidige online kanalen laten uitvoeren? Vraag je gratis inspiratiesessie aan en wij bezorgen je heel wat inzichten op maat van jouw bedrijf.

Wij gaan graag samen met jou elke uitdaging aan

Mist jouw huidige online marketing creativiteit en originaliteit of heb je het gevoel dat je niet echt weet hoeveel jouw investeringen in digitale marketing opbrengen? Voor onze experts is geen uitdaging te groot!

Mask Group 6@2x 1