Ook in 2023 blijft videomarketing een belangrijk onderdeel binnen elke marketingstrategie. Sterker nog, Youtube is het tweede populairste platform na Google. En eigenlijk gaan deze twee hand in hand met elkaar. Wanneer je je video’s optimaliseert zullen deze niet alleen hoger in de Youtube zoekresultaten verschijnen, maar ook in de zoekresultaten van Google. Hoe je dit precies aanpakt, dat legt onze SEO-expert Jony graag aan jou uit.

Speel in op specifieke trends en trefwoorden

Om je video’s te tonen aan het juiste doelpubliek is het belangrijk om een grondig keywordonderzoek te doen. Aan de hand van enkele handige tools kom je snel te weten op welke manier je doelgroep zoekt en via welke kernwoorden zij in Youtube de gewenste video opzoeken.

Maar ook de huidige zoektrends zijn zeer belangrijk om op in te spelen. Met de handige tool ‘Google Trends’ kom je te weten naar wat jouw doelgroep op zoek is en wanneer ze hier precies naar zoeken.

Het is van cruciaal belang om op deze zoekwoorden en trends in te spelen om zo jouw video bij de juiste doelgroep te krijgen.

Videomarketing

Hoe kan je jouw video optimaliseren?

Daarnaast kan je met enkele kleine toevoegingen en aanpassingen jouw video al een serieuze boost geven. We lijsten er graag enkele voor jou op:

  • Pas je titel aan. Zorg dat de belangrijkste kernwoorden in je titel verwerkt zitten. Dit is het eerste waar de potentiële viewers naar kijken en waardoor ze beslissen of jouw video relevant is of niet. Zorg ervoor dat je titel de aandacht trekt, maar vooral relevant is zodat de verwachtingen van je kijkers ingevuld worden.

  • Optimaliseer de beschrijving van je video. Beschrijvingen zijn ook zeer belangrijk om zoveel mogelijk uit je video’s te halen. Gebruik de belangrijkste kernwoorden in het begin van je beschrijving, want slechts de eerste honderd tekens worden getoond. Daarna kan je de tekst alleen bekijken door op ‘show more’ te klikken.

  • Creëer een originele thumbnail. Naast tekstuele elementen, wordt er ook een staand beeld van jouw video getoond, namelijk de thumbnail. Dit beeld komt nog vlotter bij de zoeker binnen dan de titel of de beschrijving. Zorg er dus voor dat het beeld aanspreekt en in een oogopslag toont wat de inhoud van je video is.

  • Voeg tags & hashtags toe. Aan de hand van deze tags komt Youtube te weten wat jouw video precies inhoudt. Zo word je vlotter getoond in de zoekresultaten en kom je sneller in de gerelateerde video’s van de kijkers te staan.

Youtube SEO

Haal sterke learnings uit je data

Hou steeds de data analyse van je video’s in de gaten. Welke doelgroep bekijkt mijn video? Hoe lang bekijken ze mijn video? Is er een fragment waarop de meeste kijkers afhaken? Alle antwoorden op deze vragen kan je terugvinden bij ‘video analytics’. Deze antwoorden geven je inzichten die je kan gebruiken bij de volgende video. Hou hier in de toekomst dus steeds rekening mee en blijf je video’s optimaliseren voor een groter bereik.

Hecht ook belang aan je profiel

Youtube houdt niet alleen rekening met je video’s, maar ook met je profielopbouw. Zorg ervoor dat elk onderdeel van je profiel geoptimaliseerd is. Op die manier komt je pagina geloofwaardiger over en zal Youtube jou hiervoor belonen.

Vul alle nodige gegevens in en geef een duidelijke beschrijving van wat de potentiële volgers van jouw profiel kunnen verwachten. Daarbij is het belangrijk om je profiel ook frequent te updaten en nieuwe video’s online te plaatsen. Op die manier zien Youtube & je bezoekers dat je frequent actief bent en kom je geloofwaardig over. Dit zal ook alleen maar in je voordeel spelen.

Zo zie je maar dat je door enkele aanpassingen jouw video al sneller jouw gewenste doelgroep kan bereiken. Neem deze tips zeker mee wanneer je binnenkort een video online plaatst en laat ons weten of de tips jou geholpen hebben.

Wij gaan graag samen met jou elke uitdaging aan

Mist jouw huidige online marketing creativiteit en originaliteit of heb je het gevoel dat je niet echt weet hoeveel jouw investeringen in digitale marketing opbrengen? Voor onze experts is geen uitdaging te groot!

Mask Group 6@2x 1