Om je nieuwe website vorm te geven, is het belangrijk om stil te staan bij het visuele aspect ervan. Breng het webdesign samen met de visie en strategie van je bedrijf en creëer zo een visuele identiteit die duidelijk maakt aan de bezoeker waar jouw bedrijf voor staat. Maar wat komt daar allemaal bij kijken?

Bepaal het doel van je website

Voordat je start met het opbouwen van het webdesign, is het belangrijk om te weten wat de voornaamste doelen van je website zijn. Wat wil je graag dat de gebruiker op je website doet? Een afspraak maken, producten aankopen, informatie verzamelen of zich inschrijven op nieuwsbrief?

Het doel van je website bepaald voor een groot deel hoe je website wordt opgebouwd en hoe het design er uiteindelijk zal gaan uitzien. Hierbij maak je steeds een onderscheid tussen hoofddoelen en subdoelen, waarrond je jouw website dan verder opbouwt.

website op maat en sterk webdesign

Denk na over de structuur van je website

Nu je de doelen van je website bepaald hebt, kan je starten met de structuur van je website op te bouwen en te bekijken hoe je de pagina’s precies opdeelt.

Dit kan je doen aan de hand van een overzichtelijke sitemap. Deze sitemap is een visueel overzicht van welke pagina’s je website nodig heeft, welke inhoud er op deze pagina’s moet komen en hoe de verschillende pagina’s met elkaar verbonden zijn.

Maak in je websitestructuur ook onderscheid tussen verschillende soorten pagina’s. Belangrijke punten hierbij zijn:

  • Maak een overzichtelijk menu die de essentie van je bedrijf duidelijk weergeeft en waar je websitebezoeker eenvoudig door kan navigeren.

  • Verplaats informatie die voor jou minder belangrijk is naar het secundaire menu, zoals ‘over ons’, ‘FAQ’, ‘blogs’ of ‘jobs’.

  • De homepagina dient als vertrekpunt. Zorg ervoor dat je bezoeker vanuit de homepagina naar alle belangrijkste pagina’s kan doorklikken en de belangrijkste informatie hier terug kan vinden.

Eenmaal jouw sitemap op punt staat, kan je beginnen met het ontwerpen van de verschillende pagina’s die je nodig hebt.

Maak je website mobile-friendly

Meer dan 50% van de websites worden in 2022 bezocht via een smartphone of tablet. Om die bezoekers een topervaring te bieden op je website, wordt er een responsive webdesign gemaakt die zich aanpast aan het formaat van het scherm.

Responsive webdesign is niet alleen belangrijk voor de websitebezoeker, maar scoort ook goed in Google of andere zoekmachines. Zo word je online nog sneller gevonden.

webdesign rs badkamers

Nog enkele aandachtspunten

Nu je weet welke pagina’s je precies moet uitwerken, kan de webdesigner starten met jouw pagina’s in jouw huisstijl tot leven te brengen. Hierbij moet je wel nog met enkele zaken rekening houden.

Met deze tips kan je alvast beginnen dromen over hoe jouw website er zal uitzien.

Heb je daarbij ook hulp nodig om deze verder uit te werken? Dan ben je bij Digital Leader aan het juiste adres. Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie.

Wij gaan graag samen met jou elke uitdaging aan

Mist jouw huidige online marketing creativiteit en originaliteit of heb je het gevoel dat je niet echt weet hoeveel jouw investeringen in digitale marketing opbrengen? Voor onze experts is geen uitdaging te groot!

Mask Group 6@2x 1