Sinds Google PMAX-campagnes werden gelanceerd in november 2021, heeft de marketinggemeenschap het platform vaak als een ‘black box’ bestempeld. Het concept is eenvoudig genoeg: je stopt er geld in en krijgt er verkeer en conversies voor terug. Maar wat gebeurt er tussen die twee stappen? Voor de meeste marketeers is het een mysterie.

Gelukkig zijn er enkele recente ontwikkelingen die licht schijnen op deze duisternis. Digital Leader is er trots op dat we de grenzen van deze tool hebben verkend om een ​​betere ROI voor onze klanten te bereiken. In deze blog duiken we dieper in op de nieuwe mogelijkheden voor controle en rapportage in PMAX-campagnes.

Nieuwe API-functionaliteiten

Een belangrijke doorbraak kwam met de nieuwste versie van de Google Ads API. Deze stelt marketeers nu in staat om de zoektermen uit hun campagnes te halen. Zoals elke marketeer weet, kan de data achter zoektermen cruciale inzichten bieden in de intenties van de klant. Het begrijpen van welke zoektermen verkeer naar jouw website leiden, is een grote stap in het ontrafelen van de PMAX black box.

Google Ads Script van Mike Rhodes

Het gebruik van de Google Ads API kan technisch en tijdrovend zijn. Daarom is de script van Mike Rhodes een waardevolle toevoeging voor elke PMAX-campagne. Met dit script kunnen marketeers nu gemakkelijk data via de API oppikken en downloaden in een Google Sheet. Het is nu mogelijk om impressies, clicks, conversies en conversiewaarden te exporteren.

Link naar Mike Rhodes script op github >

Waarom is dit belangrijk?

  • Meer controle

    Als marketeer wil je precies weten waar je budget naartoe gaat. Met deze nieuwe tools kun je specifieker zijn in je targeting, waardoor je uiteindelijk meer waarde uit elk gespendeerde euro haalt.

  • Betere rapportage

    Het hebben van toegang tot meer specifieke data betekent dat je meer gedetailleerde rapporten kunt genereren. Dit is niet alleen waardevol voor interne analyse, maar het stelt je ook in staat om meer transparant te zijn naar je klanten toe.

  • Waardevolle inzichten

    Door de black box te openen, zelfs maar een beetje, kunnen we nieuwe strategieën en benaderingen ontwikkelen die verder gaan dan wat voorheen mogelijk was. Dit leidt tot innovatie in campagnebeheer en een hogere ROI.

Performance Max

Hoewel we nog een lange weg te gaan hebben voordat we alle geheimen van Google’s PMAX ontrafelen, zijn deze ontwikkelingen veelbelovend. Ze bieden marketeers zoals wij bij Digital Leader meer controle en een dieper inzicht in onze campagnes, waardoor we onze klanten nog beter kunnen bedienen.

Investeer in je PMAX-campagnes met deze nieuwe tools en stap uit de schaduwen van onzekerheid naar het licht van datagedreven besluitvorming. Het is tijd om de black box beetje bij beetje te openen en de verborgen schatten binnenin te ontdekken.

Group 493

Blijf op de hoogte

Benieuwd naar meer korte updates rond alles wat met digitale marketing te maken heeft? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes.

"*" indicates required fields

Jouw e-mailadres

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Wij gaan graag samen met jou elke uitdaging aan

Mist jouw huidige online marketing creativiteit en originaliteit of heb je het gevoel dat je niet echt weet hoeveel jouw investeringen in digitale marketing opbrengen? Voor onze experts is geen uitdaging te groot!

Mask Group 6@2x 1