Google wordt steeds slimmer en ook het continu bijgewerkte algoritme valt niet langer te onderschatten. Als onderneming is het belangrijk je website goed te onderhouden en online in het oog te springen. Maar hoe begin je daar nu aan? We geven je alvast enkele tips mee voor jouw website om rekening mee te houden in de toekomst.

toekomst van SEO

Speel in op voice search

Niet alleen Google wordt slimmer maar ook het gedrag van internetgebruikers evolueert met de jaren. Zo zien we bijvoorbeeld dat meer en meer internetgebruikers zoekopdrachten plegen op een mobiel device in vergelijking met desktop. De manier waarop de zoekopdrachten worden ingegeven verandert ook waardoor voice search steeds belangrijker wordt. Voice search of ook wel spraakgestuurd zoeken, zorgt ervoor dat gebruikers aan de hand van een spraakcommando zoekopdrachten kunnen uitvoeren op het net.

“In 2020 verwacht Google dat 50% van de zoekopdrachten via voice search zal gebeuren.”

De voice search zal hiermee een belangrijke invloed hebben op de SEO-score van websites. Wanneer zoekopdrachten via voice search worden ingegeven, zijn dit vaak volzinnen en dit heeft een invloed op de content en keywords van de websites. Als website-eigenaar speel je dus beter in op longtail keywords en kan het interessant zijn om FAQ toe te voegen.

SEO in de toekomst

Focus op de juiste zoekwoorden

Aansluitend op voice search, is het voor Google’s nieuwste update ‘BERT’ ook belangrijk om in te zetten op die langere zoekwoorden om beter te begrijpen wat de context is van de zoekopdracht. Op die manier kan Google nog beter inspelen op de verwachtingen van de gebruiker en de meest relevante webpagina’s laten verschijnen in de zoekresultaten.

En ook de
Natural Language Processing (NLP) of de natuurlijke taalherkenning is een ontwikkeling van Google waarbij computers menselijke taal beter kunnen begrijpen en interpreteren om zo de meest relevante zoekresultaten te tonen aan de gebruikers. Het inspelen op de juiste en concrete zoekwoorden is als bedrijf essentieel om zoveel mogelijk relevante bezoekers naar de website te krijgen.
Evelyne

“Voice search is, door de toenemende populariteit van spraakassistenten zoals Alexa, de toekomst van SEO.

Evelyne – SEO Marketeer

Mobile search verdient meer aandacht

Zoals eerder vermeld is de meerderheid van de internetgebruikers sneller geneigd een mobile device te gebruiken waardoor dus steeds meer zoekopdrachten gebeuren vanaf een smartphone of tablet. Als websitebeheerder is het daarbij belangrijk om mobile-optimized search te implementeren op de website. Een responsive website is momenteel belangrijker dan ooit om de user experience van de gebruikers te waarborgen.

Ook
local SEO is van belang bij mobile search want mobiele gebruikers zoeken vaak informatie precies op het moment dat ze het nodig hebben. Of je nu een koffiebar hebt in Antwerpen, een boekhoudkantoor in Aalst of een fitness in Gent, zet je locatie online in de verf zodat internetgebruikers je in een mum van tijd kunnen terugvinden.

Zorg voor zo weinig mogelijk kliks

Internetgebruikers houden ervan zo snel mogelijk hun gewenste resultaten terug te vinden, dit liefst zonder eindeloos te moeten klikken en zoeken. Inspelen op de Zero Click Search is daarom een gedroomde strategie voor elke websitebeheerder. Het zijn zoekopdrachten waarbij de vraag van de gebruiker meteen bovenaan de zoekmachineresultatenpagina wordt beantwoord. Op die manier hoeft de bezoeker niet verder te klikken of te zoeken en krijgt hij meteen het antwoord op zijn vraag te zien. Kortom: een bezoeker heeft 0 kliks nodig om het antwoord op de vraag te vinden.

Zorg dat men over je praat

Naast de technische SEO en content SEO, is het ook belangrijk om voldoende interne en externe links op jouw website te voorzien omdat Google deze autoriteit ook beoordeeld. In de toekomst daarentegen kan je ook gebruik maken van ‘linkless mentions’ waarbij je bedrijfsnaam vermeld wordt op andere website, zonder achterliggende link. Google wordt zodanig slim dat de achterliggende links niet langer nodig zijn om aan Google duidelijk te maken dat de website over jouw bedrijf schrijft.

Klaar om in de toekomst online beter gevonden te worden? Aarzel niet om ons te contacteren of een inspiratiesessie aan te vragen. Bij Digital Leader starten we namelijk met een uitgebreide audit om de pijnpunten en opportuniteiten van jouw bedrijf en sector bloot te leggen. Nadien gaan onze experts aan het werk om jouw website SEO naar een hoger niveau te tillen.

Wij gaan graag samen met jou elke uitdaging aan

Mist jouw huidige online marketing creativiteit en originaliteit of heb je het gevoel dat je niet echt weet hoeveel jouw investeringen in digitale marketing opbrengen? Voor onze experts is geen uitdaging te groot!

Mask Group 6@2x 1