Artificiële intelligentie zorgt voor een revolutie in de wereld van online adverteren. Social media giganten zoals Facebook en Instagram kunnen dus ook hier niet achterblijven. Maak kennis met hun nieuwste update, Advantage+ Targeting, een AI aangedreven tool die je in staat stelt jouw doelgroepen nóg beter te benaderen. Je kunt ervoor kiezen om deze targetingoptie in te schakelen op het niveau van de advertentieset in de Meta Ads Manager. Volg je even mee?

‘Audience controls’, een manier om controle te houden over je doelgroep

De eerste nieuwe functie die je zal opmerken is ‘Audience Controls’. Hier kan je zaken instellen zoals locatie, taal en leeftijd. Let op, dit zijn harde beperkingen. Meta zal rekening houden met deze beperkingen en toont alleen jouw advertenties aan mensen die binnen deze criteria vallen. Het is ook mogelijk om aangepaste doelgroepen uit te sluiten. Houd er echter rekening mee dat het uitsluiten van aangepaste doelgroepen niet alle mensen omvat die je wilt uitsluiten.

AudienceControls

Advantage+ audiences, where the AI-magic happens

Advantage+ audiences zijn de twee nieuwe opties die je te zien krijgt. Hier neemt de AI het voor een stukje over. Wanneer je specifieke kenmerken instelt in de Advantage+ doelgroep, worden deze alleen gebruikt als suggesties/richtlijnen om je ideale doelgroep te bepalen. Meta zal deze profielen niet specifiek targeten, maar zal je input gebruiken om hun nieuwe advertentie technologie te leiden bij het vinden van jouw ideale publiek. De AI van Meta gebruikt gegevens om je doelgroep te vinden en leert van eerdere conversies, pixeldata, interacties met eerdere advertenties, etc.

Advantage+Targeting

Originele Targeting vs. Advantage+ Targeting

Maar wat zijn nu de exacte verschillen met hoe we vroeger de doelgroepen bepaalden? De Advantage+ doelgroep gebruikt alleen jouw targeting specificaties als ‘suggesties’. Je potentiële bereik blijft in een Advantage+ doelgroep dus exact hetzelfde, zelfs nadat je extra verschillende interesses hebt toegevoegd. Dit komt omdat een Advantage+ audience eerst iedereen selecteert die overeenkomt met het vooropgestelde profiel. Pas na het lanceren van de advertentie, zal de AI het voor een stuk overnemen en jouw doelgroep verruimen. Geen zorgen! Dankzij de ‘Audience controls’ zal Meta geen mensen toevoegen die buiten de gedefinieerde locatie, leeftijd en taal vallen. Je hebt dus nog steeds controle over de mensen die je wilt bereiken!

OrginialTargeting
Advantage+Targeting

Wat kunnen we hieruit concluderen?

Kortom, de introductie van deze AI aangedreven targetingoptie is een game-changer voor bedrijven en adverteerders. De mogelijkheid om AI te gebruiken om nieuwe doelgroepen te identificeren én te bereiken zal een revolutie teweegbrengen in de manier waarop advertentiecampagnes worden opgezet.

Wil jij er ook mee aan de slag gaan? Kom gerust eens langs of neem contact met ons op!

Group 493

Blijf op de hoogte

Benieuwd naar meer korte updates rond alles wat met digitale marketing te maken heeft? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes.

"*" indicates required fields

Jouw e-mailadres

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Wij gaan graag samen met jou elke uitdaging aan

Mist jouw huidige online marketing creativiteit en originaliteit of heb je het gevoel dat je niet echt weet hoeveel jouw investeringen in digitale marketing opbrengen? Voor onze experts is geen uitdaging te groot!

Mask Group 6@2x 1