Google is begonnen met het uitrollen van de eerste core update van het jaar, de March 2024 core update. Deze update legt de focus op het verminderen van irrelevante inhoud in de Google-zoekresultaten met maar liefst 40%!

De uitrol van deze update kan enkele weken in beslag nemen. In tegenstelling tot de vorige kernupdates bevat deze update ook verbeteringen aan verschillende onderdelen van het algemene rankingsysteem.

Relevante content wordt nu onderdeel van core-updates

Aangezien de updates omtrent relevante content nu opgenomen worden in de reguliere updates, zal Google deze niet meer apart aankondigen. De manier waarop Google jouw content beoordeelt, is bovendien grondig herzien en al deel van de core-update van deze maand.

Merk je dat jouw website in de rankings begint te dalen? Geen paniek. Zolang je nuttige en originele content schrijft om mensen te informeren, hoef je geen actie te ondernemen.

Spam updates

Google kondigde deze maand ook de release aan van enkele nieuwe spam updates, updates als aanvulling op de release van de kernupdate van maart 2024.

Spam update tegen scaled content

Content op grote schaal produceren met als doel om enkel en alleen maar in de zoekresultaten te stijgen, is in strijd met de richtlijnen van Google. Met deze update ondernemen ze actie tegen meer soorten content met weinig waarde voor de Googlegebruiker.

Misbruik van vervallen domeinnamen

Het gebruik van “vervallen domeinen”; het kopen van oude domeinnamen en deze hergebruiken met als doel jouw ranking op deze manier te verhogen, wordt nu ook gezien als spam. Deze methode kan gebruikers misleiden door ze te laten denken dat ze nieuwe relevante inhoud zien op een betrouwbare oude website. Om dit tegen te gaan zal Google zowel automatische als handmatige controles doen.

Misbruik van de reputatie van je website (Parasite SEO)

Google heeft ook een nieuwe maatregel genomen omtrent “Parasite SEO”. Sommige betrouwbare websites, die al goed scoren in de zoekresultaten, publiceren bewust minder relevante content. Door hun goede reputatie kunnen ze op deze manier de rankings van andere websites beïnvloeden.

Terwijl Google zich blijft inspannen om hun zoekalgoritme te verbeteren, is het als bedrijf cruciaal dat je content blijft publiceren die de mensen echt aanspreekt. Relevantie, authenticiteit en originaliteit worden alsmaar belangrijker om geloofwaardiger over te komen.

Heb je hulp nodig bij het schrijven van relevante content of wil je gewoon meer weten over SEO?

Group 493

Blijf op de hoogte

Benieuwd naar meer korte updates rond alles wat met digitale marketing te maken heeft? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes.

"*" indicates required fields

Jouw e-mailadres

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Wij gaan graag samen met jou elke uitdaging aan

Mist jouw huidige online marketing creativiteit en originaliteit of heb je het gevoel dat je niet echt weet hoeveel jouw investeringen in digitale marketing opbrengen? Voor onze experts is geen uitdaging te groot!

Mask Group 6@2x 1