Het digitale landschap van data-analyse heeft er een nieuwe, handige tool bij! Eindelijk is de GA4 Spreadsheet Add-on van Google beschikbaar voor het publiek. Voor iedereen die regelmatig met Google Analytics 4 (GA4) werkt, is dit groot nieuws. Deze Add-on transformeert de manier waarop we met data omgaan door de data van GA4 te integreren in de vertrouwde omgeving van Google Sheets. Hier zijn enkele redenen waarom deze Add-on zo onmisbaar is.

Waarvoor kan je de GA4 Spreadsheet Add-on inzetten?

 • Visualiseer en analyseer data als nooit tevoren

  Google Sheets heeft altijd uitgemunt in het flexibel visualiseren en analyseren van data. Maar met de GA4 Spreadsheet Add-on wordt dit naar een heel nieuw niveau getild. Je kunt nu ingewikkelde formules gebruiken om trends, patronen en allerlei andere inzichten uit je GA4-gegevens te halen, op een manier die misschien niet mogelijk is in GA4. En alsof dat nog niet genoeg is, kun je deze data ook visualiseren via diverse grafieken, draaitabellen of zelfs complete dashboards.

 • Combineer data uit diverse bronnen

  De kracht van deze Add-on zit hem niet alleen in de GA4-integratie. Je kunt nu ook eenvoudig gegevens uit andere bronnen, zoals CRM-systemen, POS-systemen en advertentieplatforms, combineren met je GA4-data. Dit maakt een meer robuuste en holistische analyse mogelijk. Zie het als een verrijking van je bestaande GA4-ecosysteem met aanvullende inzichten.

 • Samenwerken en delen: gemakkelijker dan ooit

  Een ander voordeel van de GA4 Spreadsheet Add-on is de mogelijkheid om gemakkelijk data te delen. Google Sheets zijn live documenten, wat betekent dat meerdere mensen in real-time aan hetzelfde document kunnen werken. Of het nu gaat om collega’s, klanten of andere externe belanghebbenden, je hebt volledige controle over wie welke gegevens te zien krijgt.

 • Automatiseer en bespaar tijd

  Tijd is geld, en in de hectische wereld van online marketing is efficiëntie koning. De GA4 Spreadsheet Add-on laat je rapporten automatiseren die intern kunnen worden gebruikt of met klanten kunnen worden gedeeld. Zo houd je meer tijd over voor wat echt belangrijk is: het optimaliseren van je content en advertentiestrategieën.

In het kort: de GA4 Spreadsheet Add-on van Google is een game-changer voor iedereen die serieus is over data-analyse. Het verhoogt niet alleen de mogelijkheden van wat je kunt doen met GA4-gegevens maar maakt ook samenwerking en automatisering een fluitje van een cent. Als je deze krachtige tool nog niet hebt verkend, is nu het moment om in te stappen en je analyses naar een hoger niveau te tillen.

GA4 Spreadsheet Add-on van Google

Wil jij ook meer data verzamelen en nauwkeurigere inzichten krijgen? Dan ben je bij Digital Leader aan het juiste adres. Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie over de GA4 Spreadsheet Add-on en hoe we het voor jou kunnen implementeren.

Group 493

Blijf op de hoogte

Benieuwd naar meer korte updates rond alles wat met digitale marketing te maken heeft? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes.

"*" indicates required fields

Jouw e-mailadres

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Wij gaan graag samen met jou elke uitdaging aan

Mist jouw huidige online marketing creativiteit en originaliteit of heb je het gevoel dat je niet echt weet hoeveel jouw investeringen in digitale marketing opbrengen? Voor onze experts is geen uitdaging te groot!

Mask Group 6@2x 1