40% meer aanvragen: om het van de daken te schreeuwen

RT&S Daken, specialist in dakwerken uit Aalst, kwam in 2018 bij Digital Leader aankloppen. Hun onderneming was in volle bloei, maar online kwamen er zelden nieuwe klanten binnen. We kregen de afgelopen 2 jaren het vertrouwen om een actiegerichte marketingstrategie voor hen uit te werken. Dit zorgt voor 40% meer aanvragen dan dezelfde periode in het jaar voordien.

gif;base64,R0lGODlhAQABAAAAACH5BAEKAAEALAAAAAABAAEAAAICTAEAOw==
gif;base64,R0lGODlhAQABAAAAACH5BAEKAAEALAAAAAABAAEAAAICTAEAOw==
FIlipVanLaethem

“Dankzij de nieuwe website en bijhorende campagnes krijgen we tot 40% meer aanvragen binnen.”

RT&S Daken – Filip

Het traject

Jaar 1:  Het belang van een website

De start van onze samenwerking begon met een uitgebreide audit. We verdiepten ons in de sector, het bedrijf en zelfs de concurrentie om een complete situatie-analyse te maken van het bedrijf. Op basis van de resultaten ervan gaven wij RT&S Daken gedetailleerd advies mee over hoe zij hun online kanalen konden opstarten.

De eerste stap was het ontwikkelen van een overzichtelijke en conversiegerichte website. Het voornaamste doel van de website werd, bovenaan te staan in de zoekresultaten van Google op basis van belangrijke zoekwoorden zoals (platte daken, dak leggen,…), alsook de klant zo goed mogelijk te informeren en te begeleiden naar een offerte op maat.

RT&S Daken Website op maat Digital Leader

Jaar 2: Online groei via Google en Facebook

Na het lanceren van de website gaf Filip Vanlaethem ons vervolgens het vertrouwen om de online zichtbaarheid van RT&S Daken via Google en Facebook te verhogen.

We stelden een aanpak op met als doel RT&S Daken online in de kijker te plaatsen. Zo schreven we maandelijks sectorgerelateerde blogs, waardoor de website gemakkelijker gevonden werd op belangrijke zoekwoorden in de resultaten van Google (SEO). Daarnaast adverteerden we via Google (SEA) en Facebook met doelgerichte advertenties en remarketing campagnes.

RTS Daken Marketing op maat Digital Leader

Pixel-perfect

Jouw bedrijf op de digitale kaart zetten
door een marketingstrategie op maat?

Inzetten van de juiste kanalen

Via Google stelden we locatie gebaseerde advertenties op om per provincie te analyseren welke boodschap, alsook welke advertenties voor het beste resultaat zorgden.
Daarnaast wijzigden we onze campagnes a.d.h.v. het weer, wanneer het stormden gaven we meer budget uit aan zoekwoorden zoals ‘herstelling dak’. Hierdoor kreeg RT&S Daken concrete offerte aanvragen binnen.
Facebook was de perfecte ondersteuning voor de Google advertenties. We lanceerden campagnes gericht op personen die specifieke pagina’s op de website hadden bezocht (platte daken, hellende daken, groene daken, herstellingen,…) om hen via remarketing advertenties te tonen die extra informatie gaven over de bezochte pagina’s.

Hierdoor konden we heel wat bezoekers overtuigen dat RT&S Daken dé ideale partner is voor hun project.

RT&S Daken Campagne op maat Digital Leader

Employer branding video’s voor RT&S Daken

Bij een sterke groei, hoort ook een uitbreiding van personeel. Daarom hebben we ook nieuwe employer branding  video’s voor RT&S gemaakt. Hierin wordt duidelijk omschreven welke profielen zij zoeken. Door deze video’s in te zetten in online advertenties ontvingen ze heel wat kwalitatieve sollicitaties in slechts enkele maanden tijd!

Vacature video dakwerker

Vacature video projectleider

Resultaten van een online marketingplan

In totaal werden onze advertenties 853.000 getoond en realiseerden we meer dan 13.350 klikken naar de website. Dankzij de maandelijks blogs, SEA- en Facebookcampagnes genereerden we 780% meer bezoekers naar de website dan het jaar voordien. Door deze doordachte aanpak liepen de aanvragen via een leien dakje, en kreeg RT&S Daken maar liefst 40% meer aanvragen voor offertes dan in het vorige jaar.

Wij gaan graag samen met jou elke uitdaging aan

Mist jouw huidige online marketing creativiteit en originaliteit of heb je het gevoel dat je niet echt weet hoeveel jouw investeringen in digitale marketing opbrengen? Voor onze experts is geen uitdaging te groot!

Mask Group 6@2x 1