Adverteren op Facebook2023-07-03T10:14:19+02:00

Adverteren op Facebook

In België is Facebook nog altijd veruit het meest gebruikte social media platform. Alle leeftijden, generaties, interesses en levensstijlen zijn erop vertegenwoordigd. Dit betekent ook dat er voor bedrijven heel wat mogelijkheden liggen om hun ideale doelgroep(en) te bereiken.

Je Facebook-advertenties (of Meta-advertenties, zoals ze tegenwoordig officieel door het leven gaan) kunnen worden weergegeven terwijl je klanten hun Facebook-overzicht verkennen, Instagram-reels bekijken of hun Postvak IN in Messenger controleren.

Facebook adverteren
Adverteren op facebook

Adverteren op Facebook voor ondernemers: alles wat je moet weten

Facebook is het grootste sociale netwerk ter wereld met meer dan 2,8 miljard actieve gebruikers. Het is dan ook een uitstekend social media platform om je producten of diensten te promoten en je doelgroep te bereiken. Maar hoe werkt adverteren op Facebook nu precies? En hoe zorg je ervoor dat je advertenties opvallen tussen de talloze andere berichten?

Bij Digital Leader hebben we ruime ervaring in het opzetten en optimaliseren van succesvolle Facebook-campagnes voor bedrijven. Van het bepalen van de juiste doelgroep tot het maken van aantrekkelijke advertenties: wij zorgen ervoor dat jouw campagne effectief en efficiënt verloopt. Benieuwd naar wat wij voor jouw onderneming kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op.

Bereik je doelgroep

De brand awareness en online conversies van jouw onderneming boosten?

Voordelen van adverteren op Facebook

Group

Groot bereik

Facebook advertenties laten toe om een enorm bereik te realiseren binnen de vooropgestelde doelgroep. Bovendien worden deze ads minder als storend ervaren, omdat ze door de specifieke targeting altijd relevant zijn voor de Facebookgebruiker. Zo vergroot je je bereik, online zichtbaarheid en brand awareness.

voordelen adverteren op facebook
Group

Veel targeting mogelijkheden

Eén van de grootste voordelen van op Facebook adverteren is dat je heel gericht te werk kan gaan. Er zijn verschillende mogelijkheden om te segmenteren:

  • Een volledig nieuwe doelgroep samenstellen waarbij er gesegmenteerd wordt op basis van leeftijd, geslacht, interesses, hobby’s…
  • Adverteren op basis van geografische locatie of regio.
  • Een lookalike audience samenstellen. Dit is een door Facebook gegenereerde doelgroep die dezelfde demografische eigenschappen vertoont als je bestaande doelpubliek.
  • Met behulp van Facebook Pixel is het mogelijk om een doelgroep aan te maken die bestaat uit mensen die jouw website eerder hebben bezocht, waarbij de kans dus aanzienlijk hoger ligt dat er al interesse in jouw product of diensten is.
voordelen facebook adverteren
Group

Verschillende advertentietypes

Facebook biedt verschillende soorten advertenties aan, waarbij ieder advertentietype een ander doel ondersteunt. Zo is er de mogelijkheid om te adverteren met video’s, afbeeldingen, carrousel ads, stories, dynamic ads, catalogi…

Bovendien kunnen al deze verschillende advertentie indelingen ook een ander doel hebben. Zo kan het doel zijn om meer likes te krijgen, meer verkeer te genereren, meer producten te verkopen, enzovoort.

voordelen adverteren op facebook
Group

Duidelijke insights

We zorgen voor duidelijke insights die toelaten om campagnes te optimaliseren. Wij zetten onder andere meerdere advertenties op, maken gebruik van A/B split testing, creëren lookalike audiences en zetten remarketing technieken op. Daarnaast helpen we onze klanten door creatieve en performante advertenties op te zetten die continu gemonitord worden. Zo garanderen we een optimaal rendement.

We testen hierbij verschillende variaties van advertenties om na te gaan welke het best werken. Om de performance te meten installeren we Facebook Pixel, waarmee we tot in detail bijhouden hoeveel leads en conversies je genereert in een bepaalde periode.

voordelen adverteren op facebook

Zoek je nog iets om te lezen?

Blog

Ook met je bedrijf adverteren op Facebook?

Laat je gegevens na en we contacteren jou zo snel mogelijk om te bekijken hoe wij jouw bedrijf kunnen helpen.

"*" indicates required fields

Naam**
Nieuwsbrief
Hidden
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

gratis inspiratiesessie digital leader
inspiratiesessie digital leader

Wij gaan graag samen met jou elke uitdaging aan

Mist jouw huidige online marketing creativiteit en originaliteit of heb je het gevoel dat je niet echt weet hoeveel jouw investeringen in digitale marketing opbrengen? Voor onze experts is geen uitdaging te groot!

Mask Group 6@2x 1
Go to Top