Start 2 Run goes international

Start 2 Run is een app ontwikkeld door Energy Lab om hardlopen toegankelijk te maken voor het grote publiek. De bekende Vlaamse radio- en televisiepersoonlijkheid, Evy Gruyaert, ligt aan de bron van Start 2 Run. Als allereerste coach in de app begeleidde ze 6 jaar lang tienduizenden actieve lopers in België en Nederland. Sinds 2020 verwelkomt ze andere coaches met open armen om samen de Start 2 Run vibe internationaal te verspreiden. En net daar kwam Energy Lab voor aankloppen bij Digital Leader.

gif;base64,R0lGODlhAQABAAAAACH5BAEKAAEALAAAAAABAAEAAAICTAEAOw==
gif;base64,R0lGODlhAQABAAAAACH5BAEKAAEALAAAAAABAAEAAAICTAEAOw==
Energy Lab Frederic

“Het bereik van de expertises van Digital Leader is heel uitgebreid.”

Energylab (Start 2 Run)  – Frederic

Merkbekendheid opbouwen bij internationaal publiek

De bestaande app, die steeds gelopen heeft in België en Nederland, werd volledig opnieuw gebouwd. De uitbreiding van het aantal coaches werd toegevoegd aan de nieuwe app om deze uit te rollen in een groot deel van Europa. Zo kreeg, naast België en Nederland, ook Frankrijk, Italië, Portugal en het Verenigd Koninkrijk zijn eigen coach toegewezen, die de loper in zijn of haar eigen taal motiveert.

Energy Lab stelde Digital Leader meerdere uitdagingen voor. Ten eerste, zorg ervoor dat de lopers die gebruik gemaakt hebben van de eerste versie opnieuw starten met lopen en onze nieuwe versie downloaden. Ten tweede maak onze loopapp ook bekend bij een groot internationaal publiek. Maar daar stopte het niet. Na het downloaden moesten de gebruikers omgezet worden naar een betalende abonnee. Het werd meteen duidelijk dat er een strategische aanpak nodig was!

Start2Run app

Pixel-perfect

Jouw bedrijf op de digitale kaart zetten
door een marketingstrategie op maat?

Duidelijke doelgroepbepaling startpunt voor online strategie

Digital Leader bracht eerst de doelgroepen in kaart door het opstellen van de noodzakelijke buyer persona’s. Deze buyer persona’s zijn een weergave van een typische klant en geven zo een inzicht in de wensen, behoeften, uitdagingen en doelstellingen van de doelgroepen. Op deze manier kon er een resultaatgerichte advertentiestrategie opgesteld worden.

Bij de start van de samenwerking in september 2020 was de vernieuwde Start 2 Run app net gelanceerd in de app stores. Digital Leader schakelde snel en door middel van doelgerichte advertenties op zowel Facebook, Google Ads als Apple Ads konden we meteen resultaat zien.

Start2Run ads

Met online marketing installaties omzetten naar betalende gebruikers

Het spreekt vanzelf dat de maker van de app er pas iets aan verdient als er ook abonnementen verkocht worden. Ook in de eerste versie van de app waren er twee betalende categorieën: maandelijkse en jaarlijkse abonnees.

Door het doelgericht testen van zeer uiteenlopende advertentieteksten en beelden, wisten onze experten bij Digital Leader precies wat er goed werkte. Daardoor konden we in een mum van tijd het aantal maandelijkse abonnees en de jaarlijkse abonnementen doen toenemen, en verkregen we verbluffende resultaten: een totale stijging van maar liefst 40,8% op een periode van 6 maanden. En dit is nog maar het begin.

Energy lab marketing op maat

Conclusie

Tijd om een versnelling hoger te schakelen en de volgende stappen te ondernemen met jouw applicatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden van app activatie voor jouw business te bespreken.

Wij gaan graag samen met jou elke uitdaging aan

Mist jouw huidige online marketing creativiteit en originaliteit of heb je het gevoel dat je niet echt weet hoeveel jouw investeringen in digitale marketing opbrengen? Voor onze experts is geen uitdaging te groot!

Mask Group 6@2x 1