Een versgemalen rebranding voor Efico

Digital Leader heeft sinds 2021 Efico, de maestro van duurzame en premium koffie, onder zijn vleugels genomen voor een grote metamorfose. De tijd was rijp voor een nieuwe website en een frisse branding die Efico’s expertise uitstraalt. Met de ambitie om hun verhaal op een dynamische manier uit te drukken en door te voeren in alle facetten van hun identiteit, heeft Efico ons ingeschakeld. Samen hebben we niet alleen de essentie van Efico’s merk opnieuw gedefinieerd, maar ook een gloednieuwe website uit de grond gestampt die de kernwaarden en visie van Efico weerspiegelt.

Efico rebranding

Briefing

De branding rond het merk Efico was verouderd en ook de website was aan vernieuwing toe. Efico wou graag een verhaal creëren en dat doortrekken naar de onderliggende merken. Onder de groep Efico vallen ook nog:

  • Silva: cacaobonen;
  • Cuprima: specialty coffee;
  • Seabridge: logistieke partner in Zeebrugge;
  • Efico Foundation: private stichting met als doel een positieve invloed uitoefenen op het levensonderhoud, de welvaart en het milieu van de koffieboeren.

Dus gingen ze op zoek naar een digital agency dat alles kon uitvoeren wat ze voor ogen hadden. Van een volledige rebranding tot de launch van een nieuwe website. Digital Leader had als doelstelling om een frisse wind te laten waaien door het overkoepelende merk Efico. We hebben ingezet op modernisering en een volledige rebranding van Efico in de markt.

Van merknaamcreatie tot een nieuwe website

Branding

Eerst en vooral gingen we op zoek naar een geschikte naam voor het nieuwe merk binnen Efico: specialty coffee. Tijdens een brand workshop brachten we de merkarchitectuur en merkoefening in kaart. We stelden onze klant vijf namen voor, waarbij rekening werd gehouden met een aantal belangrijke aspecten zoals de beschikbaarheid van het domein en het merkregister. Ook gaven we Efico extra informatie mee over de vertaling, uitspraak, eventuele connotaties en concurrenten van de mogelijke benamingen. Op basis van onze input koos Efico voor de naam ‘Cuprima’.

Eens de naam ‘Cuprima’ gevallen was, was het tijd om het logo te kiezen. We ontwikkelden een aantal logo’s gekoppeld aan een huisstijl die past binnen de brand kleuren van de verschillende entiteiten. Zo wordt er een mooi verhaal gecreëerd tussen de merken van de groep Efico.

Case Efico Max Quality 8

Webdesign

Ready to design! Eerst en vooral brachten we de structuur van de website in kaart. We stonden stil bij vragen zoals: “Welke pagina’s moeten zeker in de navigatie opgenomen worden?”. Alle aandachtspuntjes werden opgenomen in wireframes, visuele schetsen van de structuur van de website. Daarna kwam het design aan de beurt, waarbij creatieve elementen werden toegevoegd aan de structuur van website.

Logo Cuprima

De volgende stap was om het CMS op te zetten en de website te coderen. Eens al deze parameters correct werden toegevoegd, was het tijd om de website om te smukken met tekst. Hierbij hielden we rekening met een SEO-keywordonderzoek gebaseerd op de zoekintentie van potentiële klanten van Efico. Zo verhoogden we de ranking van de website in Google. Na het invullen van de content, zorgden we voor de implementatie van Google Analytics en stelden redirects in om de overgang van de oude naar de nieuwe site soepel te laten verlopen.

Website launch

De lancering van de nieuwe website markeerde het hoogtepunt van de rebranding. De vernieuwde online aanwezigheid van Efico is nu een getrouwe weergave van hun marktleidende status in de koffie- en cacaobranche, volledig uitgerust om de gebruiker een geoptimaliseerde ervaring te bieden.

Dankzij deze transformatie is Efico klaar om hun verhaal nog verder te verspreiden.

Website Efico

Conclusie

Digital Leader heeft Efico niet alleen naar een hoger niveau getild op vlak van merkidentiteit en digitale aanwezigheid, maar heeft ook een fundament gelegd voor toekomstige groei en innovatie. Benieuwd hoe we dit ook voor jouw merk kunnen realiseren? Neem contact op voor een gratis inspiratiesessie over jouw unieke uitdagingen en doelen.

Wij gaan graag samen met jou elke uitdaging aan

Mist jouw huidige online marketing creativiteit en originaliteit of heb je het gevoel dat je niet echt weet hoeveel jouw investeringen in digitale marketing opbrengen? Voor onze experts is geen uitdaging te groot!

Mask Group 6@2x 1