E-mail automation2023-04-06T12:57:37+02:00

E-mail automation

Wil je jouw e-mailmarketingstrategie naar een hoger niveau tillen? Dan is e-mail automation de juiste keuze. Het is een geautomatiseerde aanpak om jouw doelgroep op de hoogte te houden van jouw nieuwste producten, speciale promoties of aanstaande evenementen. En, als je het op de juiste manier aanpakt, kan het leiden tot meer leads en klanten.

email automation
email automation strategie

Slimme e-mailmarketingstrategieën

Bij e-mailmarketing kan je kiezen tussen twee strategieën. De eerste optie is het segmenteren van je e-mailadressen en deze in een bepaalde flow onder te brengen. Op basis van acties op je website ontvangt je doelgroep bepaalde e-mails op geplande tijdstippen. Zo weet je altijd wanneer je lezers jouw e-mail ontvangen. Het is als een geavanceerd marketinghorloge dat altijd op tijd is!

De andere optie is om af en toe een e-mail of nieuwsbrief uit te sturen wanneer je jouw doelgroep op de hoogte wilt houden van specifieke nieuwtjes of acties. Dit is perfect voor degenen die het druk hebben, maar toch relevant willen blijven.

Lees onze blog om de 7 do’s en don’ts voor e-mailmarketing te ontdekken.

E-mail automation

Hulp nodig bij het opstellen van performante e-mailcampagnes?

Voordelen van e-mail automation

Group

Persoonlijke relatie

E-mailmarketing laat je toe een persoonlijke en duurzame relatie op te bouwen met je doelgroep en klantenportefeuille. De e-mails die je uitstuurt, kunnen steeds gepersonaliseerd worden op naam, waardoor je een hechtere connectie kan opbouwen.

Daarnaast kunnen ook e-mails verstuurd worden voor verjaardagen of andere gelegenheden, waarbij de ontvangers kunnen genieten van verschillende voordelen zoals extra korting of vroegtijdige toegang tot het bestellen van tickets.

voordelen email automation
Group

E-mails op maat

Natuurlijk wil je ook dat de e-mails die bij jouw klanten terechtkomen herkenbaar en professioneel zijn. De e-mailcampagnes worden opgemaakt in de huisstijl van jouw bedrijf. De typerende kleuren van jouw onderneming en het logo kunnen hier zeker niet ontbreken.

Op die manier zorg je voor de nodige herkenbaarheid en het vertrouwen van de klanten in jouw merk zal er alleen maar door aansterken.

voordelen email automation

Via e-mailmarketing kan je het aantal conversies sterk laten toenemen, dit dankzij een aantal doelgerichte knoppen die de lezers aanzetten tot actie. Opnieuw kunnen deze call to actions volledig in de huisstijl van jouw bedrijf worden opgemaakt, waardoor de kans dat er effectief op geklikt wordt nog wat toeneemt.

voordelen email automation
Group

Meetbare resultaten

Het uitsturen van gepersonaliseerde en doelgerichte e-mails kan mooie resultaten opleveren voor jouw onderneming. Bovendien is alles perfect meetbaar. Zo kan je nagaan hoeveel personen jouw e-mail hebben ontvangen, geopend en hoeveel personen er geklikt hebben op de geïntegreerde links.

voordelen email automation

Zoek je nog iets om te lezen?

Blog

Interesse in e-mail automation voor jouw bedrijf?

Laat je gegevens na en we contacteren jou zo snel mogelijk om te bekijken hoe wij jouw bedrijf kunnen helpen.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Nieuwsbrief
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
gratis inspiratiesessie digital leader
inspiratiesessie digital leader

Veelgestelde vragen

Wat is e-mail automation?2023-02-28T14:28:15+01:00

Email automation is een geautomatiseerde aanpak om jouw doelgroep op de hoogte te houden van jouw nieuwste producten, speciale promoties of aanstaande evenementen. Door het opstellen van een gepersonaliseerde reeks e-mails op basis van de acties van je doelgroep op jouw website, kan je op een efficiënte manier leads en klanten genereren.

Waarom is e-mail automation belangrijk voor mijn e-mailmarketing strategie?2023-02-28T14:29:27+01:00

Email automation is belangrijk omdat het je tijd bespaart en je helpt om de juiste boodschap op het juiste moment te versturen. Door geautomatiseerde e-mails te sturen die passen bij het gedrag van de ontvanger, kan je een persoonlijke connectie maken met je publiek. Dit verhoogt de kans dat ze jouw producten of diensten aankopen.

Kan ik e-mail automation uitbesteden?2023-02-28T14:30:23+01:00

Ja, dat kan zeker! Bij Digital Leader hebben we de nodige expertise in huis om performante e-mailcampagnes op te zetten en jou bij te staan met marketing automation. Wij zorgen voor kwalitatief sterke e-mails met een aantrekkelijk design om jouw lezers aan te zetten tot actie. Na het uitsturen van de e-mails volgen we de resultaten nauw op om jou een concrete rapportage te bezorgen. Zo kan jij je focussen op andere belangrijke taken en hoef je je geen zorgen te maken over je e-mailmarketing strategie.

Wij gaan graag samen met jou elke uitdaging aan

Mist jouw huidige online marketing creativiteit en originaliteit of heb je het gevoel dat je niet echt weet hoeveel jouw investeringen in digitale marketing opbrengen? Voor onze experts is geen uitdaging te groot!

Mask Group 6@2x 1
Ga naar de bovenkant