Sterke en unieke content creëren vraagt veel tijd en creativiteit. Daarom is het belangrijk om gebruik te maken van handige tools en websites die het creatieproces vergemakkelijken. Onze content experte Kim lijst graag haar 5 favoriete contentcreatietools voor jou op. Zo kan je zelf aan de slag om jouw contentplanning vorm te geven.

1. Canva

Kan je niet goed met de Adobe-programma’s Photoshop of Illustrator werken? Geen zorgen, dat is ook helemaal niet nodig om je online aanwezigheid te onderhouden. Maak gebruik van een eenvoudige designplatform zoals Canva, waarmee je makkelijk visuals en animaties kan maken voor op social media.

Canva heeft heel wat templates ter beschikking die je zelf kan aanpassen naar de huisstijl van je bedrijf. Ook zijn er talloze icoontjes, grafische tekeningen en lettertypes aanwezig waarmee je onmiddellijk aan de slag kan om je contentplanning vorm te geven.

2. Unsplash

Heb je als bedrijf niet genoeg professioneel beeldmateriaal? Dan kan Unsplash jouw contentcreatie ook een enorme boost geven. Via deze website kan je heel wat gratis en rechtenvrije stockbeelden downloaden die aansluiten bij de producten en diensten die jouw bedrijf aanbiedt of bij de boodschap die je wilt overbrengen.

We raden wel aan om te blijven investeren in persoonlijk en professioneel beeldmateriaal. Stockfoto’s worden door heel wat bedrijven gebruikt en mogelijks heeft jouw potentiële klant deze al eens zien passeren. Sterke en originele beelden bieden dus een grotere meerwaarde aangezien ze authenticiteit en geloofwaardigheid uitstralen.

creator studio

3. Creator Studio

Wanneer je content creëert, is het belangrijk om steeds vooruit te werken. Denk na over wat je in de komende maanden wil communiceren en kijk ook zeker naar de relevante top topicals (feestdagen, andere bijzondere dagen of actuele topics om op in te spelen). Zo kan je jouw content voor de komende maand in een keer voorbereiden.

Facebook Creator Studio kan hierbij ook een enorme hulp zijn. Hiermee kan je je posts tijdig inplannen, waardoor je jou kan focussen op andere taken en geen zorgen meer moet maken over je content van de volgende maand.

4. Colorpick Eyedropper

Het is belangrijk dat je content steeds in lijn ligt met het kleurenpalet van je huisstijl. Wil je toch eens een andere kleur gebruiken? Dan is Colorpick Eyedropper een grote hulp. Deze handige Chrome extensie herkent vlot de kleurcodes op foto’s of websites. Zo kan je via de hex-code (6 cijfers die duidelijk maken om welke kleur het gaat en begint altijd met een #) die Colorpick Eyedropper je voorstelt het kleur gebruiken in je visual.

mockup tools

5. Smartmockups

Tot slot is er nog Smartmockups, een website waarmee je realistische mockups kan maken voor je bedrijf. Zo kan je jouw website in een computerscherm plaatsen of je branding materiaal zoals mokken of kussens namaken. Dit kan een extra touch geven aan je contentplan.

Ziezo, met deze vijf websites kan je zelf aan de slag om je contentplanning vorm te geven en je socialmediaplatformen of websitepagina’s verder in te vullen.

Heb je nog vragen of weet je niet waar te beginnen? Aarzel dan niet om ons te contacteren. Onze content expert Kim helpt jou graag verder op weg.

Wij gaan graag samen met jou elke uitdaging aan

Mist jouw huidige online marketing creativiteit en originaliteit of heb je het gevoel dat je niet echt weet hoeveel jouw investeringen in digitale marketing opbrengen? Voor onze experts is geen uitdaging te groot!

Mask Group 6@2x 1