Google shopping ads zijn een must have advertentie strategie voor e-commerce merken. Je producten tentoonstellen bovenaan de Google zoekresultaten brengt natuurlijk heel wat voordelen met zich mee. Je kan zo potentiële kopers vroeg in het beslissingsproces bereiken en onmiddellijk verkeer naar jouw webshop leiden.

Wat zijn Google shopping ads?

Google Shopping ads zijn de zogenaamde product listings die bovenaan in Google getoond worden. Deze advertenties bieden voor retailers heel wat meerwaarde omdat ze toelaten om afbeeldingen van het product en de meest gezochte informatie (zoals prijs, reviews en promoties) onmiddellijk weer te geven.
Om deze producten weer te geven in Google is het nodig om een Google Merchant Center account op te zetten. Dit is een soort online container waarin wij alle producten toevoegen. Verder wordt in dit Merchant Center alle nodige informatie per product meegegeven. Zo kan jouw product op een aantrekkelijke wijze gepresenteerd worden in de zoekresultaten.
Google Shopping

“Met Google Shopping vergroot je de zichtbaarheid van je producten en bereik je een groter publiek.”

Voordelen van een Google Shopping campagne

  • Opvallende advertenties
    De Google Shopping ads worden helemaal bovenaan in Google weergegeven, zelfs nog boven de gewone advertenties. Ze springen dus onmiddellijk in het oog. Bovendien is alle informatie die erbij staat zeer nuttig en gaat dit gepaard met een afbeelding van het product, wat potentiële kopers nog meer aantrekt.

  • Kwaliteitsvolle leads
    Mensen die jouw producten te zien krijgen in de product listings hebben al research gedaan en zijn bereid om een beslissing te nemen. Wanneer ze dan een relevant product te zien krijgen is de kans veel groter dat ze overgaan tot aankoop.

  • Hogere conversie ratio’s
    De conversieratio van Google Shopping advertenties ligt aanzienlijk hoger dan dat van een gewone tekstadvertentie. Dit leidt tot meer én relevant verkeer naar jouw website wat uiteindelijk de ROI van jouw campagne een boost geeft.

Google Shopping Ads zijn dus zeker een belangrijk onderdeel in de marketingstrategie van e-commerce merken en webshops. Het zorgt voor een extra contactpunt in het beslissingsproces van jouw koper dat het bewustzijn verhoogt en uiteindelijk de beslissing voedt om voor jouw producten te kiezen. Hulp nodig met Google shopping?

Wij gaan graag samen met jou elke uitdaging aan

Mist jouw huidige online marketing creativiteit en originaliteit of heb je het gevoel dat je niet echt weet hoeveel jouw investeringen in digitale marketing opbrengen? Voor onze experts is geen uitdaging te groot!

Mask Group 6@2x 1