Wil jij je e-commerce bedrijf een flinke boost geven in online zichtbaarheid en vooral de conversies omhoog trekken? Dan bieden Facebook en Instagram shopping misschien wel de ideale oplossing. Deze sociale media platformen ondersteunen advertentiemogelijkheden waarbij je producten uit je webshop kan weergeven – handig om je doelpubliek via een andere invalshoek te bereiken. Lees deze blog verder om de voordelen en opportuniteiten van Social Media shopping te ontdekken.

Wat is Facebook Shopping en Instagram Shopping?

Social media shopping is het online adverteren van producten uit jouw webshop. Met behulp van een Facebook catalogus kunnen deze producten op verschillende manieren gepromoot of geadverteerd worden. Een Facebook catalogus is eigenlijk een ‘online container’ waarin je producten kan opslaan. Zodra er enkele producten in je catalogus staan kan je een winkel pagina aan je Facebook koppelen, dynamische advertenties maken, collection ads opzetten of product tags toevoegen aan een Instagram foto om een shoppable post te krijgen. Via die shoppable posts kunnen klanten dan in een minimum aan kliks de producten in jouw webshop aanschaffen.

Social Media Shopping inzetten
Social Media Shops

Voordelen van Social Media shopping

 • Meerdere advertentiemogelijkheden
  Alhoewel er verschillende mogelijkheden zijn om online de verkoop van producten aan te prijzen, zijn Instagram- en Facebookshopping twee features waar je zeker gebruik van zal willen maken. Facebook en Instagram bieden heel wat mogelijkheden om creatief aan de slag te gaan met verschillende en doeltreffende advertentietypes.

 • Groter bereik
  Facebook en Instagram zijn twee kanalen die geschikt zijn om een nog groter doelpubliek te bereiken. Bovendien blijft, mits de juiste targeting, al dat extra bereik relevant voor jouw business.

 • Visueel aantrekkelijke presentatie van het product
  Bij het online aan de man brengen van jouw producten is een visueel aantrekkelijke presentatie van het product natuurlijk van levensbelang. En laat dit nu net iets zijn waar social media shopping in excelleert. Deze visuele platformen laten toe om je producten weer te geven aan de hand van afbeeldingen en eventueel videomateriaal, wat uiteraard een meerwaarde an sich is.

 • Meetbare inzichten
  Bij de sociale mediaplatformen is alle relevante informatie meetbaar en bezorgt het uw bedrijf  duidelijke en analyseerbare inzichten. Op basis daarvan kunnen campagnes geoptimaliseerd worden om een rendabele besteding van het bedrijfsbudget te garanderen.

Wil jij ook optimaal inzetten op jouw social media shopping campagnes?

Wij gaan graag samen met jou elke uitdaging aan

Mist jouw huidige online marketing creativiteit en originaliteit of heb je het gevoel dat je niet echt weet hoeveel jouw investeringen in digitale marketing opbrengen? Voor onze experts is geen uitdaging te groot!

Mask Group 6@2x 1