Is het volgende probleem voor jou ook herkenbaar? Iets interessant gezien in de loop van de dag en geen idee hoe je het nu moet beginnen opzoeken? Voortaan kan je er gewoon een foto van nemen. Google zegt je meteen wat het is, waar je het kan vinden en nog zoveel meer. Ook voor bedrijven is het dus heel relevant om op in te spelen. Stel je maar even voor dat jouw product tevoorschijn komt, wanneer iemand met behulp van Google Lens iets opzoekt.

Wat is Google Lens?

Google Lens is een programma dat gebruik maakt van jouw camera. Door middel van kunstmatige intelligentie en machine learning detecteert Google Lens welk object je fotografeert. De mogelijkheden zijn nagenoeg eindeloos. Van tekst herkennen tot aanbevelingen op een menukaart. Google Lens helpt je informatie op te zoeken over datgene wat je ziet. Je richt je camera op een voorwerp, je tikt het voorwerp aan en vervolgens krijg je er informatie over. Een functie die momenteel nog niet echt veel gebruikt wordt, maar die in de toekomst zeker potten zal breken.

Wat kan je doen met Google Lens?

Hoe inspelen op Google Lens als bedrijf?

Google Lens biedt heel wat interessante mogelijkheden voor bedrijven en marketeers. Aangezien de gemiddelde consument heel visueel ingesteld is, winnen afbeeldingen ook altijd maar meer aan belang. Professionele foto’s op jouw website integreren en optimaliseren is dan ook bijna een must. Zeker nu Google Lens een manier biedt om af te stappen van de klassieke tekstuele zoekopdrachten en consumenten de mogelijkheid biedt om te zoeken op basis van foto’s.

Voor online marketeers en bedrijven zal het opnemen van afbeeldingen-SEO net zo belangrijk worden als het uitwerken van de algemene strategie. Simpelweg een foto bij de content plaatsen dekt niet langer de volledige lading. De afbeeldingen dienen geoptimaliseerd te worden op technisch vlak, maar ook de kwaliteit speelt een alsmaar belangrijkere rol.

Toekomstmuziek of iets voor morgen?

Of je nu een product of dienst verkoopt, het is essentieel om gevonden te worden door jouw doelpubliek. Google Lens draagt bij aan de manier waarop mensen kunnen communiceren met hun omgeving en biedt bedrijven een andere mogelijkheid om hun aandacht te trekken. De functionaliteiten van Google Lens zullen alleen maar blijven verbeteren en het aantal gebruikers zal blijven groeien. Er liggen dus mooie opportuniteiten in het verschiet om de concurrentie voor te blijven en jezelf te positioneren om gevonden te worden via visuele zoekopdrachten.

Klaar om jouw onderneming digitaal op de kaart te zetten, meer zichtbaarheid en meer conversies te realiseren?

Wij gaan graag samen met jou elke uitdaging aan

Mist jouw huidige online marketing creativiteit en originaliteit of heb je het gevoel dat je niet echt weet hoeveel jouw investeringen in digitale marketing opbrengen? Voor onze experts is geen uitdaging te groot!

Mask Group 6@2x 1