Wanneer potentiële klanten online op zoek gaan naar producten of diensten die jij aanbiedt, wil je liefst zo snel mogelijk in het oog springen. Google advertenties kunnen hiervoor best deel uitmaken van je marketingstrategie. Belangrijk is wel dat je slim omgaat met je budget en geen geld in het water gooit door een verkeerde Google Ads strategie. Wij geven je alvast de belangrijkste tips mee om je budget optimaal te beheren en Google Ads in te schakelen om nieuwe klanten aan te trekken.

5 tips voor je Google Ads budget

1. Definieer een duidelijke doelgroep

Kwaliteit boven kwantiteit! Een eerste gouden regel om toe te passen op je advertentiebudget: richt je niet op iedereen. Een specifiek afgebakende doelgroep targeten is veel interessanter dan volledig België te targeten waarvan misschien maar 10% aan jouw doelgroep voldoet. Gooi dus geen onnodig budget over boord en denk op voorhand wie je wilt bereiken. Google Ads geeft je bovendien ook de mogelijkheid om bepaalde locaties uit te sluiten waardoor deze vervolgens de campagnes niet te zien krijgen.

2. Focus op de juiste zoekwoorden en match types

Als bedrijf streef je ernaar om online vindbaar te zijn voor potentiële klanten en daarom op een gunstige plaats in de zoekresultaten te verschijnen. Inspelen op strategische en de juiste zoekwoorden is de boodschap.
 
De juiste zoekwoorden zijn niet perse de zoekwoorden met het meeste zoekverkeer, in tegendeel. De zoekwoorden met het hoogste zoekvolume zijn vaak algemene woorden met een sterke concurrentie. Daarom speel je als bedrijf beter in op zoekwoorden met een hoge intentie. Dit zijn zoekwoorden die uit meerdere woorden bestaan en een lagere concurrentiegraad hebben. Deze keywords hebben een lager volume, maar de leads die via deze woorden zouden binnenkomen, zijn wel heel relevant.
 
Aansluitend op de juiste keywords, ga je beter strategisch te werk met je match types. Kiezen voor brede match types is nooit een goed idee. Wanneer je op te brede zoektermen adverteert, verlies je de controle over de termen waarop je wilt scoren en gaat een groot deel van je budget zo verloren. Om meer uit je budget te halen, richt je je beter op meer concrete match types om je advertentie op te laten verschijnen.
 
Tot slot is het mogelijk om uitsluitingszoekwoorden toe te voegen aan je campagnes. Hiermee voorkom je dat je advertentie getoond wordt in de resultatenpagina bij zoekwoorden die jou niet relevant lijken.

3. Breid je advertenties uit met extensies

Afhankelijk van het uiterlijke doel van je campagnes kan je de advertenties uitbreiden met advertentie-extensies om ze interessanter te maken voor je doelpubliek. Zo kan je er onder andere voor kiezen om bepaalde delen van je site uit te lichten, locaties toe te voegen of prijsextensies te laten zien. Advertentie-extensies zijn een goede manier om bepaalde delen uit te lichten en de websitebezoekers sneller te laten overgaan tot actie.

4. Bepaal je biedstrategie

Wanneer je gaat adverteren op Google is het belangrijk op voorhand je doel te bepalen. Dit kan gaan over het aantal kliks, de contactaanvragen, de kost per aanvraag, de waarde van het winkelmandje of in hoeveel % van de gevallen je vertoond wilt worden. Als bedrijf stel je graag je bedrijfsdoelstellingen voorop en ook Google helpt je graag met het behalen van je doelstellingen. Zo kan je er na een bepaalde tijd voor kiezen om over te schakelen op de automatische biedstrategie van Google Ads waarmee je biedingen in het veilingsysteem automatisch worden aangepast wanneer de kans op een klik of conversie zo hoog mogelijk is.
 
 
Biedstrategie

5. Mik op de meest strategische positie

Online vindbaarheid is essentieel voor bedrijven, daarover zijn we het ondertussen al eens. Maar wat is nu de meest ideale positie in de zoekresultaten om zoveel mogelijk potentiële klanten aan te trekken. Er bestaat geen exacte wetenschap over maar de eerste positie is niet noodzakelijk de beste positie. In de praktijk wordt het eerste resultaat in de search engine result page vaak overgeslagen waardoor de tweede of derde positie plots enorm gegeerd zijn. Verspil dus geen budget door te mikken op de eerste positie maar ga strategisch voor een tweede, derde of zelfs vierde plaats in de zoekresultaten.

Google Ads samengevat

Gegevens in kaart brengen is het paradepaardje van SEA, speel daar ook zeker op in. Zorg ervoor dat je de advertenties en campagnes nauw opvolgt en analyseert zodat je er strategisch op kan inspelen en je budget nog beter kan beheren.
 
Met deze praktische tips kan je je advertentiebudget zo doelgericht mogelijk in te zetten. Vergeet echter de landingspagina niet waarop bezoekers terechtkomen nadat ze op de advertentie klikken want deze is minstens even belangrijk. De advertenties zijn als het ware slechts de vitrine en de landingspagina de showroom.

Wil je ook het onderste uit de kan halen van jouw advertentiebudget? Onze experts helpen je graag bij het opzetten van Google Ads om jouw bedrijfsdoelen online sneller te bereiken. Neem vrijblijvend contact met ons op om je online marketingstrategie samen te bepalen.

Wij gaan graag samen met jou elke uitdaging aan

Mist jouw huidige online marketing creativiteit en originaliteit of heb je het gevoel dat je niet echt weet hoeveel jouw investeringen in digitale marketing opbrengen? Voor onze experts is geen uitdaging te groot!

Mask Group 6@2x 1