Maak kennis met Google Ads Data Manager, een toevoeging in Google Ads die de manier waarop je gegevens kan beheren, vereenvoudigt. Met de nieuwe Google Ads Data Manager kan je onder andere eenvoudiger conversies meten en meer inzichten halen uit jouw data om nog betere advertentiestrategieën op te maken.

Wat is de ‘Google Ads Data Manager’?

Google Ads Data Manager stelt je in staat om first-party gegevens uit verschillende bronnen te analyseren en benutten, zonder externe oplossingen te gebruiken. Zo garandeer je de gegevensprivacy van je klanten.

Daarnaast biedt het een gebruiksvriendelijke interface om met deze gegevens aan de slag te gaan. Dit zorgt voor een naadloze integratie in je marketingstrategie. Als adverteerder kun je zo betere resultaten behalen in Google Ads, omdat je je kan baseren op heel concrete data.

De compatibiliteit van de ‘Google Ads Data Manager’

Adverteerders gebruiken meestal veel verschillende technologieën om klantgegevens op te slaan. Dit maakt het moeilijk om deze gegevens te gebruiken voor marketingcampagnes. Google Ads Data Manager stroomlijnt dat proces.

Google werkt ook aan connectoren die marketeers toegang geven tot hun gegevens, ongeacht waar deze zich bevinden. Google Ads Data Manager zal compatibel zijn met een breed scala aan gegevensbronnen, waaronder verschillende CMS systemen (klantenbeheersystemen), zoals ActiveCampaign, Hubspot en Pipedrive.

GoogleAdsDataManager

De ‘Google Ads Data Manager’ getest

Tijdens de initiële tests van deze tool ontdekte Google dat adverteerders die hun first-party data integreerden, betere conversies van leads en verbeterde meetnauwkeurigheid behaalden. Zo zag Google bijvoorbeeld voor een vastgoedontwikkelaar een aanzienlijke stijging van 43% in gekwalificeerde leads.

Deze functie zal aanvankelijk worden gelanceerd in Google Ads om het gebruik van verbeterde conversies en klantenmatch te vergemakkelijken, maar zal in de komende maanden en jaren worden uitgebreid naar aanvullende advertentieproducten. Google Ads Data Manager wordt algemeen beschikbaar in Google Ads in het begin van 2024.

Group 493

Blijf op de hoogte

Benieuwd naar meer korte updates rond alles wat met digitale marketing te maken heeft? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes.

"*" indicates required fields

Jouw e-mailadres

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Wij gaan graag samen met jou elke uitdaging aan

Mist jouw huidige online marketing creativiteit en originaliteit of heb je het gevoel dat je niet echt weet hoeveel jouw investeringen in digitale marketing opbrengen? Voor onze experts is geen uitdaging te groot!

Mask Group 6@2x 1