Je hebt onlangs een nieuwe app ontwikkeld (of laten ontwikkelen) waarmee je nu de markt wil veroveren. Top! Maar hoe zorg je er concreet voor dat je ideale publiek de app ontdekt, installeert en trouw blijft? In de app stores worden namelijk duizend-en-één applicaties aangeboden, dus het is zeker belangrijk om ervoor te zorgen dat jouw app eruit springt. De app simpelweg in de app store plaatsen en hopen dat jouw doelgroep hem wel zal vinden is dus geen optie.

Wat houdt app activatie in?

App activatie is het voorschotelen en promoten van je app bij de juiste doelgroep, uiteraard om bepaalde doelstellingen of resultaten te behalen. Hieruit kunnen bijvoorbeeld nieuwe gebruikers of extra downloads voortvloeien. Een doordachte marketing campagne om jouw app te laten scoren bij je ideale doelgroep(en) is dus belangrijk, maar om je app gericht te laten groeien is meer nodig dan willekeurig wat advertenties opstellen.
Of je nu een lanceringsactie op poten wil zetten, extra gebruikers wil lokken, meer downloads wil genereren of het langetermijngebruik wil boosten, het ligt allemaal binnen de mogelijkheden – mits een doordacht marketingplan voor app activatie.
app lanceren

“Een app zonder promotie is als een boek zonder lezers. Zorg dat je gezien wordt en promoot je app!”

App marketing voor Google en Apple

App marketing en activatie zijn onmisbaar geworden om je app succesvol op de markt te brengen én te houden. Daarbij raden we uiteraard aan om je vooral op de twee grootste kanalen richten: de Google Play Store en de Apple Store. Om dat te bereiken leggen we onze focus op twee belangrijke vormen van app marketing: Google Universal app campaigns en Apple search ads.

Hulp nodig bij het activeren van jouw app?

Wij gaan graag samen met jou elke uitdaging aan

Mist jouw huidige online marketing creativiteit en originaliteit of heb je het gevoel dat je niet echt weet hoeveel jouw investeringen in digitale marketing opbrengen? Voor onze experts is geen uitdaging te groot!

Mask Group 6@2x 1