Google heeft heel wat handige tools op de wereld gebracht, waaronder Google Analytics, Google Search Console en natuurlijk ook Google Tag Manager. Deze tools helpen ons om onze websitebezoekers beter te begrijpen en grondige analyses te kunnen maken. In deze blog vertelt onze Advertising expert Maurane jou graag meer over deze handige tool.

Wat is Google Tag Manager?

Google Tag Manager is een tool waarmee je zelf codes (tags) aan je website kan toevoegen. Je plaatst eenmalig een Google Tag Manager code op je website en je kan verder aan de slag. Door het plaatsen van deze code kan je zelf bepaalde gebeurtenissen (events) op je website gaan tracken en vlot analyseren.

Hoe werkt Google Tag Manager?

Wanneer je de Google Tag Manager code op je website hebt geplaatst kan je beginnen met tags, triggers en variabelen aan te maken. Je hoort het nu misschien donderen in Keulen, maar geen paniek! We leggen jou graag uit hoe die tags, triggers en variabelen precies werken.

Tags zijn stukjes code die geactiveerd worden door bepaalde triggers op je website. Zo kan de tag geactiveerd worden wanneer een websitebezoeker een button aanklikt, één van je webpagina’s inlaadt of zich inschrijft op de nieuwsbrief. Wanneer een tag door een van deze triggers wordt geactiveerd, wordt de informatie naar een analyse platform doorgestuurd, zoals Google Analytics.

Tot slot worden deze tags en triggers verder gedefinieerd aan de hand van variabelen. Variabelen zijn tijdelijke aanduidingen die de waarden van de events definieert. In Google Tag Manager bestaan er reeds enkele ingebouwde variabelen waar je onmiddellijk mee aan de slag kan, maar je kan ook zelf variabelen creëren om specifieke data te verzamelen.

Hoe werkt de Google Tag Manager

Hoe kan deze tool jou helpen?

Google Tag Manager geeft jou een duidelijk overzicht van hoe websitebezoekers zich gedragen. We krijgen een samenvatting van wie je bezoekers zijn, welke pagina’s zij bezoeken, vanaf welke platformen bezoekers op je website belanden en zoveel meer.

Aan de hand van deze informatie kan er een effectieve marketingcampagne opgezet worden en kan er vlot aan remarketing gedaan worden. Alleen maar voordelen dus!

Hulp nodig om je data te analyseren?

Wij gaan graag samen met jou elke uitdaging aan

Mist jouw huidige online marketing creativiteit en originaliteit of heb je het gevoel dat je niet echt weet hoeveel jouw investeringen in digitale marketing opbrengen? Voor onze experts is geen uitdaging te groot!

Mask Group 6@2x 1