Met meer dan 1 miljard gebruikers per dag is WhatsApp een van de populairste online communicatie apps ter wereld. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat bedrijven WhatsApp steeds meer strategisch inzetten als go-to communicatietool. De applicatie laat je immers toe om in een mum van tijd en zonder grote investeringen persoonlijk contact op te bouwen met je klanten. Maak jij al gebruik van WhatsApp?

Gebruiksgemak voor elke klant

Een berichtje via WhatsApp, of een ‘appje’ zoals men het wel al eens durft te verwoorden, is een van de meest eenvoudige manieren om in contact te komen met een klant. Eerst en vooral omdat de app gratis te downloaden is op elke smartphone, tablet en zelfs op desktop. Bovendien zijn er geen kosten verbonden aan het ontvangen of sturen van berichtjes. Het kost ook bijna geen moeite om WhatsApp te installeren aangezien je de app heel eenvoudig kan koppelen aan je gsm nummer.

Via WhatsApp verlaag je dus aanzienlijk de drempel voor de klant om met jouw bedrijf te communiceren. Daarnaast kan je via WhatsApp handig gebruik maken van allerlei multimedia. Zo kan je bepaalde zaken verduidelijken met behulp van een afbeelding of video, maar evengoed een andere bijlage, bijvoorbeeld een offerte, versturen.

Whatsapp als interne communicatietool

Niet alleen voor externe en persoonlijke communicatie met klanten kan WhatsApp een meerwaarde bieden, het vereenvoudigt ook de interne communicatie binnen jouw bedrijf. Een groepsgesprek met de collega’s waarin je diverse zaken kan bespreken of delen is zo aangemaakt. Ook kan je elkaar bellen of een voice berichtje sturen met slechts 1 klik. Handig!

Bovendien maakt WhatsApp gebruik van end-to-end encryptie om berichtgegevens te beveiligen. Hierdoor blijven berichten tussen jou en de klant of intern op kantoor strikt vertrouwelijk. WhatsApp en derde partijen krijgen op die manier geen kans om de informatie te lezen, laat staan te misbruiken.

Whatsapp als professioneel communicatiekanaal

WhatsApp Business

Heb je zowel een persoonlijk als professioneel gsm-nummer? Dan kan je ook WhatsApp Business installeren op je smartphone en beide nummers registreren. Zo hou je je professionele communicatie perfect gescheiden van je privé.

WhatsApp Business biedt naast de algemene functionaliteiten van WhatsApp nog enkele handige extra’s voor professionele communicatie. Alles begint met een Business profiel waarin klanten snel en eenvoudig jouw bedrijfs- of werkgerelateerde gegevens terugvinden. De app voorziet ook een functie om bedrijfsberichten in te stellen zoals een welkomstbericht aan nieuwe klanten of een ‘out-of-office’ wanneer je op vakantie bent. Tot slot kan je WhatsApp ondersteunen met een vast nummer en zowel via je smartphone als via je computer, laptop of tablet antwoorden op berichten van klanten.

WhatsApp als klantenservice

Klanten verwachten doorgaans binnen het halfuur een antwoord op hun vraag. Een snelle responstijd is vandaag de dag dus cruciaal om een optimale klantenservice te garanderen. Een chat applicatie zoals WhatsApp laat je toe om kort op de bal te spelen, wat op zijn beurt de tevredenheid van je klanten vergroot. Zo ben je in principe altijd en overal bereikbaar voor je klanten (of tenminste wanneer je dat zelf wilt), onafhankelijk van locatie en openingstijden.

quote jeoffrey Whatsapp als professioneel communicatiekanaal

“WhatsApp is een zeer effectief communicatiekanaal voor professionele communicatie. Het stelt bedrijven in staat om snel te reageren op vragen van klanten en hen te voorzien van de informatie die ze nodig hebben.”

Jeoffrey Ghysels – Social Media Marketeer

Jouw klanten altijd en overal te woord te staan via WhatsApp? Vraag een gratis inspiratiesessie aan om te kijken hoe we jou verder kunnen ondersteunen.

Wij gaan graag samen met jou elke uitdaging aan

Mist jouw huidige online marketing creativiteit en originaliteit of heb je het gevoel dat je niet echt weet hoeveel jouw investeringen in digitale marketing opbrengen? Voor onze experts is geen uitdaging te groot!

Mask Group 6@2x 1