Facebook is het sociale media kanaal met wereldwijd waarschijnlijk het grootste bereik. Toch kan je er heel nauwkeurig en gericht op adverteren om je bedrijfsdoelstellingen zo efficiënt mogelijk te behalen. Facebook Pixel, ook wel tracking pixel genoemd, is daarbij een onmisbare tool geworden. We leggen uit waarom wij niet meer zonder kunnen!

facebook pixel blog

Kort nog even voor de duidelijkheid: een Facebook Pixel is een stuk code dat je toevoegt aan de website om meer inzicht te krijgen in het online gedrag van je doelgroep. Op die manier kan je Facebook advertenties beter afstemmen op de voorkeuren van de doelgroep om zo gericht en relevant mogelijk te targeten.

Facebook pixel tag

Waarom Facebook Pixel installeren?

1. Adverteren to the next level

Door te adverteren op Facebook kan je interesses aanduiden van je doelgroep, of zelfs een lookalike audience maken die lijken op je huidige doelgroep. Zo kan je nieuwe klanten vinden via vergelijkbare doelgroepen. Met Facebook Pixel ga je bijhouden wie er je website bezoekt. Op deze manier krijg je live resultaten en zie je het effect van een advertentie.
de facebook pixel

2. Remarketing dankzij Facebook Pixel

Je kan op Facebook Pixel verschillende conversies instellen. Zo kan je bijvoorbeeld in kaart brengen hoeveel websitebezoekers interesse tonen in een bepaald product. Door het in kaart brengen van een doelgroep van elk product, kan je nog gerichter adverteren.
Heb je een webshop? Dan kan je via Facebook Pixel zien hoeveel personen door de verschillende stadia van het “winkelmandje” tot aankoop zijn overgegaan. Bovendien kan je instellen dat Facebook Pixel bijhoudt wat het bedrag van de aankoop is geweest. Het is hierdoor een fluitje van een cent om te bekijken hoeveel winst je advertentie heeft opgeleverd.
De Facebook Pixel is ook een meerwaarde bij een registratieformulier of wanneer je een whitepaper kan downloaden op de website. Aangezien je websitebezoekers opnieuw benaderd kunnen worden via Facebook, zijn deze ideaal om te targeten voor remarketing.
Stef

“De Facebook Pixel is een superhandige tool om gerichte advertenties te laten zien aan de juiste mensen op het juiste moment.”

Stef – Social media expert

3. Meer inzicht in je doelgroepen

Na het verzamelen van alle data dankzij de Facebook Pixel, kan je verschillende doelgroepen maken op basis van de URL’s van de website. Beheer je meerdere pagina’s, dan is het zelfs mogelijk om de paginafans van de ene pagina te gebruiken voor de andere pagina. Deze doelgroepen kan je targeten tijdens je volgende advertenties.
Naast het aanmaken van de verschillende doelgroepen, krijg je ook een beter inzicht in het gedrag ervan. Zo kan je de conversies van je doelgroepen op verschillende devices meten om er zo beter op in te spelen en meer betrokkenheid met je organisatie te bereiken.

Enkele voordelen van doelgroepen op basis van de Facebook Pixel

  • Persoonlijkere advertenties per doelgroep
  • Advertentie-uitgaven zullen beter besteed worden
  • Optimalisatie van adverentieprestaties door testings

4. Koppel integraties

Niet alleen voor je website maar ook voor je e-commerce kan Facebook Pixel een meerwaarde bieden. Het gebruik van verschillende tools als Magento, OpenCart, Shopify of WooCommerce, kunnen namelijk eenvoudig gekoppeld worden. Daarnaast biedt Facebook ook de mogelijkheid om Google Tag Manager te koppelen waardoor je de juiste mensen bereikt, je verkoop stimuleert, de resultaten van je advertenties kan meten en tot slot je advertentiebudget optimaliseert.

Conclusie

Het vereist beperkte expertise om de Pixel te installeren en de verschillende conversies in te stellen. De mogelijkheden met de Pixel zijn uitgebreid en een verzekerde meerwaarde in je advertentiestrategie. Wil je graag aan de slag gaan met deze tool? Neem gerust contact met ons op want Digital Leader begeleidt je graag om je social media strategie verder uit te bouwen.

Wij gaan graag samen met jou elke uitdaging aan

Mist jouw huidige online marketing creativiteit en originaliteit of heb je het gevoel dat je niet echt weet hoeveel jouw investeringen in digitale marketing opbrengen? Voor onze experts is geen uitdaging te groot!

Mask Group 6@2x 1