De kraan met leads opendraaien voor RS Badkamers

Stijn Steppe, zaakvoerder van RS Badkamers, kwam aankloppen bij Digital Leader om de snelle groei van zijn onderneming te ondersteunen met een consistente instroom van leads dankzij online marketing. Het feit dat we bij Digital Leader zeer sterk inzetten op performance marketing met focus op transparantie, was de sleutel tot succes. RS Badkamers gaf ons inzicht in het aantal leads dat ze elke maand nodig hebben en, op basis van deze informatie, werkten we een digitaal marketingplan uit dat ervoor zorgde dat de vooropgestelde resultaten werden behaald.

gif;base64,R0lGODlhAQABAAAAACH5BAEKAAEALAAAAAABAAEAAAICTAEAOw==
gif;base64,R0lGODlhAQABAAAAACH5BAEKAAEALAAAAAABAAEAAAICTAEAOw==
RS Badkamers Stijn Steppe

“Ik voelde vanaf de eerste minuut dat Digital Leader de groei van RS Badkamers mee ging ondersteunen.”

RS Badkamers  – Stijn

Strategisch online marketingplan

Aanvankelijk begonnen we met een strategische business workshop waarbij het team van Digital Leader zich volledig ging inwerken in het DNA, de merkstrategie en de communicatiestijl van RS Badkamers. Dankzij deze informatie konden we ons goed inleven in de huidige offline marketing strategie om vervolgens een coherente online marketing strategie te kunnen uitwerken.

Onze verschillende experten deden uitgebreide zoekwoorden-analyses op vlak van SEO en SEA, alsook namen we de content en technische SEO van de huidige website onder de loep. Dit deden we met de intentie om zoveel mogelijk verbeterpunten aan het licht te brengen om, na de nodige optimalisaties, hoger te scoren op Google.

Daarnaast analyseerden we grondig de social media kanalen van de concurrenten van RS Badkamers. Dit leverde een goed inzicht in het soort content en de advertentie strategieën die bij concurrenten goed werken. Met al deze informatie op zak, alsook met inzicht in het DNA van RS Badkamers en de beoogde doelgroepen, werkten we verschillende buyer persona’s uit met ook telkens een specifieke social media funnel. Op die manier kunnen we met de juiste boodschap de juiste doelgroep bereiken op social media.

RS Badkamers Marketingtools Digital Leader

Resultaatgerichte online marketing strategie

Nadat het volledig strategisch online marketingplan was uitgewerkt, kregen we van Stijn Steppe het vertrouwen om ook de uitvoering hiervan op ons te nemen.

Bij start zorgden we ervoor dat Google Analytics, Google Tag Manager en Google Looker Studio juist werden ingesteld. Het optimaal instellen van al deze tools zorgt ervoor dat de data van de online marketing campagnes (SEO, SEA, social media…) correct wordt bijgehouden. Het verzamelen van data is immers key voor een succesvolle digitale marketing strategie!

RS Badkamers Social media

Pixel-perfect

Jouw bedrijf op de digitale kaart zetten
door een marketingstrategie op maat?

SEO

De vele verbeterpunten op de website die uit het strategisch marketing plan naar boven kwamen, werden grondig aangepakt, hoewel we wisten dat deze site zijn limieten had bereikt en aan vernieuwing toe was. Na enige tijd kwam dan ook de ontwikkeling van een volledig nieuwe website ter sprake. Als strategische partner gaf Digital Leader het advies om eerst alle online marketing campagnes op te starten en om, op basis van deze data en learnings, pas op een later tijdstip te investeren in een volledige nieuwe website.

Ondertussen werken we iets langer dan een jaar samen met RS Badkamers en hebben we recent ook het vertrouwen gekregen om de nieuwe website te bouwen. Het verzorgen van hun online marketing campagnes het voorbije jaar heeft ons zeer veel bijgeleerd over de doelgroep van RS Badkamers. Al deze info wordt mee opgenomen in het traject voor de bouw van de nieuwe site en zal ervoor zorgen dat de deze nog beter op de noden van hun doelgroep zal inspelen. Dit zorgt uiteraard voor een nog beter rendement van de online marketing campagnes.

SEA

SEO en SEA gaan steeds hand in hand. De diepgaande zoekwoorden analyses in het strategisch marketing plan en de vele content– en technische SEO-optimalisaties op de website, zorgden ervoor dat het rendement van de SEA-campagnes sterk toenam. Het renoveren van een badkamer is meestal een zeer bewuste aankoop, waarover de grote meerderheid van de doelgroep meer info via Google zoekt. Het is dus van groot belang dat deze mensen RS Badkamers op dat moment ook vinden. Als specialist in badkamerrenovaties, waren de verbeterde SEA-campagnes dus cruciaal voor RS Badkamers om meer leads te genereren.

RS Badkamers SEAMarketing Digital Leader scaled

Facebook en Instagram

Eens de voornaamste SEO– en SEA-aanpassingen waren uitgevoerd, besloten we om ook meer te gaan inzetten op social media. We legden de focus op Facebook en Instagram. Op deze kanalen werkten we verschillende funnels uit, toegepast op de verschillende vooraf bepaalde buyer persona’s. Een belangrijk onderdeel hiervan was de content. We creëerden content die de kwalitatieve / high-end badkamers er lieten uitspringen. We combineerden dit met hun belangrijkste USP, namelijk dat een nieuwe badkamer binnen de week geïnstalleerd is.
Om nog meer het vertrouwen van de doelgroep te winnen, werden er eveneens authentieke video-testimonials opgenomen bij klanten waar RS Badkamers in het verleden een badkamer had geplaatst. Deze personen vertellen hierin hoe tevreden ze zijn van de geleverde diensten van RS Badkamers.

Het continu adverteren naar de juiste doelgroep en het gebruik van de juiste content zorgt ervoor dat RS Badkamers steeds top of mind blijft en dat ze gezien worden als dé referentie in de badkamerwereld.

Wat brengt de toekomst?

Dankzij de transparante en proactieve samenwerking konden we steeds zeer snel schakelen en zo de verwachte leads aanleveren. Tijdens onze succesvolle samenwerking besloot RS Badkamers om ook een derde filiaal te openen. Daarnaast werden ze genomineerd voor “Trends Gazellen 2022”. De erkenning om een van de meest snelgroeiende ondernemingen te zijn, is de kers op de taart van alle inspanningen die we het afgelopen jaar samen geleverd hebben.

En er liggen nog heel wat mooie plannen in het verschiet: het komende jaar zal er een volledig nieuwe website gelanceerd worden. Samen met een verder geoptimaliseerde online performance marketing strategie zullen we RS Badkamers de leads blijven aanleveren die nodig zijn voor hun verdere groei.

Wil je jouw onderneming ook sneller laten groeien? Contacteer Digital Leader dan voor een vrijblijvende inspiratiesessie en maak gebruik van de 30% kmo-portefeuille subsidie voor het uitwerken van een strategisch online marketing plan!

Wij gaan graag samen met jou elke uitdaging aan

Mist jouw huidige online marketing creativiteit en originaliteit of heb je het gevoel dat je niet echt weet hoeveel jouw investeringen in digitale marketing opbrengen? Voor onze experts is geen uitdaging te groot!

Mask Group 6@2x 1