Adverteren op Instagram

Instagram is veruit het meest visuele en engagerende platform om interesse te wekken in jouw producten en diensten. Strik ieders aandacht op de news feed met performante advertenties die in het oog springen. Met meer dan 800 miljoen maandelijkse gebruikers biedt Instagram een enorme opportuniteit om een groot aantal mensen visueel te prikkelen én te bereiken.

adverteren op instagram
gif;base64,R0lGODlhAQABAAAAACH5BAEKAAEALAAAAAABAAEAAAICTAEAOw==
gif;base64,R0lGODlhAQABAAAAACH5BAEKAAEALAAAAAABAAEAAAICTAEAOw==
waarom adverteren op instagram

Waarom adverteren op Instagram?

Het visuele platform Instagram is één van de meest gebruikte mobiele apps wereldwijd. Omdat Instagram bovendien onder Facebook valt, zijn ook hier de targeting opties bijna eindeloos. Adverteren op Instagram gebeurt daarom ook via hetzelfde platform als Facebook.

Bedrijven die relevante Instagram ads creëren en daarbovenop de juiste gebruikers targeten, hebben een grote kans om meer verkeer naar de website te lokken en uiteindelijk meer conversies te genereren. Van deze gebruikers vallen de meeste in een jongere demografische groep die een groot deel van hun vrije tijd doorbrengen op social media.

De grote sterkte van Instagram ligt in de organische weergave van de advertenties. Deze kunnen zo opgesteld worden dat het lijkt alsof de advertentie een gewone post is, wat de gebruikerservaring intact houdt en niet verstoort. De advertenties zijn mooi geïntegreerd in de tijdlijn van de gebruiker. Zo zullen gebruikers ook minder snel doorscrollen en toch aandachtig blijven omdat de Instagram advertentie aanvoelt als een gewone post.

Een andere troef van Instagram is de Reel. Dit is een korte video en is gelijkaardig aan de beelden op het TikTok platform. Hiermee kan Instagram opboksen tegen sterke concurrenten. Instagram Reels legt TikTok tegenwoordig als het ware onder het vuur.

Val op met je merk

Wil je jouw producten of diensten in de schijnwerpers zetten op Instagram?

Instagram Ads: Boost jouw zichtbaarheid dankzij onze aanpak

Group

Instagram ad strategie

In de eerste fase is het voor ons belangrijk om een doelgerichte strategie op te stellen. We leren jouw business, doelstellingen en doelgroepen kennen om een aangepaste advertentiestrategie op maat uit te werken.

aanpak adverteren op instagram
Group

Instagram ads creëren

Eens de strategie op punt staat gaan we over tot het creëren van de feitelijke advertenties. Onze experts creëren performante advertenties die na jouw goedkeuring gelanceerd worden.

aanpak instagram ads
Group

Monitoring

Terwijl de Instagram ads lopen, monitoren we het verloop van de campagne continu. We zorgen voor een optimale besteding van het beschikbare budget waarbij we nagaan welke advertenties goed werken en welke niet – en deze op de gepaste manier dan ook kunnen bijschaven.

aanpak adverteren op instagram
Group

Optimalisatie

We optimaliseren ook telkens de lopende campagnes en analyseren hierbij alle belangrijkste metrics. Dit kan gaan van het opzetten van nieuwe advertentietypes tot het targeten van andere gebruikers.

aanpak adverteren op instagram
Group

Rapportage

Er wordt maandelijks gerapporteerd en in die rapportage overlopen we met de klant de opvallendste metrics en KPI’s. In het rapport vind je onder andere het aantal bereikte mensen, gerealiseerde clicks en conversies van de campagne.

aanpak adverteren op instagram

Zoek je nog iets om te lezen?

Blog

Wil je het maximale halen uit jouw Instagram-marketingbudget?

Laat je gegevens na en we contacteren jou zo snel mogelijk om te bekijken hoe wij jouw bedrijf kunnen helpen.

"*" indicates required fields

Naam**
Nieuwsbrief
Hidden
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

gratis inspiratiesessie digital leader
inspiratiesessie digital leader

Wij gaan graag samen met jou elke uitdaging aan

Mist jouw huidige online marketing creativiteit en originaliteit of heb je het gevoel dat je niet echt weet hoeveel jouw investeringen in digitale marketing opbrengen? Voor onze experts is geen uitdaging te groot!

Mask Group 6@2x 1