De oude diesel van De Verdelger vervangen door een elektrische bolide

De Verdelger, een professionele partner in het bestrijden van eender welk soort ongedierte, is al drie jaar klant bij Digital Leader. De firma investeerde voor onze samenwerking al in online marketing, maar helaas met weinig resultaat. Meer kwalitatieve leads genereren aan een aanvaardbare prijs was dus de opzet. Met dit idee in het achterhoofd gingen ze op zoek naar een performance gericht, digital agency dat voor het vooropgestelde rendement kon zorgen. Zo kwam De Verdelger bij Digital Leader terecht.

gif;base64,R0lGODlhAQABAAAAACH5BAEKAAEALAAAAAABAAEAAAICTAEAOw==
gif;base64,R0lGODlhAQABAAAAACH5BAEKAAEALAAAAAABAAEAAAICTAEAOw==
online marketing case de verdelger

“Ons bedrijf is omgevormd van een oude diesel tot een elektrische wagen.”

De Verdelger – Brecht

Strategie om de return on investment te verhogen

Elke samenwerking met Digital Leader start met een business workshop, waarbij de digitaal strateeg zich voorstelt als centraal aanspreekpunt en diepgaande vragen stelt om het bedrijf en de sector waarin De Verdelger zich bevindt beter te leren kennen. Tijdens deze business workshop liet De Verdelger vallen dat ze zelf al geëxperimenteerd hadden met Google-advertenties. Deze advertenties liepen in de eerste week goed, maar dat keerde snel om. De investeringkosten liepen op, maar er kwamen geen telefonische oproepen binnen van klanten die De Verdelger dringend nodig hadden. 

Met deze input ging ons team aan de slag om hun bevindingen en verbeterpunten van de bestaande online kanalen, zoals de website en de Google-advertenties, neer te schrijven in een uitgebreide audit. Daaruit bleek dat o.a. de trefwoorden van de Google-advertenties niet correct ingesteld waren. De Verdelger was niet alleen aan het adverteren op trefwoorden met betrekking tot ongediertebestrijding van muizen, maar ook op zoekwoorden die te maken hadden met de gemeente Muizen. Hierdoor ging er veel advertentiebudget verloren.

audit de verdelger

De vindbaarheid van de website in Google verhogen

De Verdelger is actief in heel Vlaanderen en een groot deel van het cliënteel wordt bereikt via de website. Om de online campagnes een zo hoog mogelijke kans op succes te geven, namen we eerst een stap terug en begonnen we met de optimalisatie van de huidige website. Aangezien elke online marketingcampagne naar de website zou leiden, was het noodzakelijk om deze een opfrisbeurt te geven.

Er werd gekozen voor meer relevant beeldmateriaal, de nodige tekstuele inhoud werd toegevoegd, knoppen werden prominenter in beeld gebracht en de navigatiestructuur werd vereenvoudigd.

Bij de optimalisatie van de website werd niet alleen de nodige aandacht geschonken aan de gebruiksvriendelijkheid voor bezoekers, maar ook aan een zo hoog mogelijke vindbaarheid in de zoekresultaten van Google. Wanneer iemand zoekt naar een ongediertebestrijder, wil De Verdelger nu eenmaal op positie 1 staan.

Websiteoptimalisaties De Verdelger

Pixel-perfect

Jouw bedrijf op de digitale kaart zetten
door een marketingstrategie op maat?

Dankzij SEO gevonden worden in je regio

Nog een belangrijk aspect aan SEO zijn locatiegebonden zoekwoorden. Local SEO vergroot de vindbaarheid van je site voor zoekwoorden die een locatie bevatten. Zo vinden potentiële klanten uit de buurt je sneller via zoekmachines zoals Google. Voor De Verdelger zijn specifieke zoekopdrachten zoals “muizen bestrijden aalst” relevant. Om ook op die zoekwoorden gevonden te worden, creëerde Digital Leader een pagina per gemeente waar De Verdelger actief is.

Met Google-advertenties inzetten op relevante zoekwoorden

Naast de website-optimalisatie, gingen we ook aan de slag om de Google-advertenties performanter te maken. De Verdelger zette een bepaald budget in, waarmee ze gedurende het volledige jaar advertenties via Google lieten lopen. Dat budget werd gelijkmatig verdeeld over de 12 maanden. Bijgevolg werd er dus ook heel wat advertentiebudget gespendeerd in periodes waarop ongediertebestrijders eigenlijk minder werk hebben, doordat er weinig ongedierte is. Digital Leader wou dit op een strategische manier aanpakken.

Allereerst brachten wij, samen met De Verdelger, in kaart welk type ongedierte, in welke periode van het jaar voorkomt. Zo konden we gerichte advertenties laten lopen, die meteen veel relevanter werden voor de potentiële klanten van De Verdelger.

Google Display banner De Verdelger

Telefooncentrale en CRM-implementatie als kers op de taart

In eerste instantie hebben we dus de online vindbaarheid van De Verdelger vergroot, maar daarnaast hebben we er ook voor gezorgd dat ze telefonisch beter bereikbaar zijn. Voorheen was alles via één gsm-nummer geregeld, waardoor de zaakvoerder 24/24 bereikbaar was. Samen met hen hebben we een telefooncentrale opgezet, waardoor De Verdelger nu enkel tijdens de openingsuren bereikbaar is, maar klanten wel een bericht kunnen achterlaten buiten de uren zodat ze de volgende werkdag meteen gecontacteerd kunnen worden. Dit heeft ertoe geleid dat de zaakvoerder ’s nachts niet meer uit zijn bed wordt gebeld.       

Naast de telefooncentrale heeft Digital Leader ook een CRM-systeem geïmplementeerd, volledig op maat van de behoeften van De Verdelger. Voorheen werkte het bedrijf met geschreven werkopdrachten, maar nu zijn al hun klanten, werkbonnen, facturen en agenda’s gecentraliseerd in één systeem. Dankzij marketing automation worden klanten van De Verdelger via mailings geïnformeerd over hun afspraak bij De Verdelger, waardoor de bestrijders niet meer voor een gesloten deur staan. Bovendien heeft automation een groot stuk handmatige opvolging overgenomen, zoals het versturen van facturen, afspraken inplannen in de agenda’s en polsen naar de tevredenheid van de klanten via een enquête. Hierdoor spaart De Verdelger heel wat tijd uit.

crm implementatie en voip telefooncentrale voor de verdelger

Kost per conversie daalt en contactaanvragen stijgen

Op vlak van SEO werd de ranking in Google voor maar liefst 120 keywords (zowel algemene als locatiegebonden) aanzienlijk verbeterd. Dit zorgt ervoor dat de website veel makkelijker gevonden wordt bij een acuut probleem van ongedierte.

Door het advertentiebudget te optimaliseren en enkel in te zetten op specifiek relevante zoekwoorden op basis van de doelgroep, konden we kost per conversie met meer dan €20 verlagen ten opzichte van het jaar voordien. Een verbluffend resultaat. Concreet wil dit zeggen dat het verwerven van een nieuwe klant via Google-advertenties aanzienlijk goedkoper is geworden voor De Verdelger. 

De Verdelger merkt sinds onze samenwerking een vervijfvoudiging in het aantal telefonische oproepen. Ook het aantal contactformulieren is gestegen dankzij onze online marketing inspanningen. Vroeger kreeg De Verdelger twee à drie ingevulde contactformulieren per dag binnen, op een hele korte periode zagen ze dat aantal stijgen naar tien à vijftien contactaanvragen per dag via de website. Wil je net zoals De Verdelger een Digital Leader worden in jouw sector? Vraag je gratis inspiratiesessie aan en wij bezorgen je heel wat inzichten op maat van jouw bedrijf.

Wij gaan graag samen met jou elke uitdaging aan

Mist jouw huidige online marketing creativiteit en originaliteit of heb je het gevoel dat je niet echt weet hoeveel jouw investeringen in digitale marketing opbrengen? Voor onze experts is geen uitdaging te groot!

Mask Group 6@2x 1