Naast Google Shopping, Google Flights en andere Google tools, kwam Google recentelijk op de proppen met Google for Jobs. Een nieuwe zoekfunctie waarmee je in een mum van tijd een job kan vinden die bij jou past, zonder dat je oneindig veel jobsites moet raadplegen.
 

Wat doet Google for Jobs concreet?

Even voor de duidelijkheid, Google for Jobs biedt zelf geen eigen vacatures aan maar is een praktische verzamelplaats voor allerlei vacatures die vanuit verschillende platformen worden opgehaald. Google for Jobs streeft ernaar de meest relevante match te maken tussen sollicitant en vacature, net zoals Google ernaar streeft om de meest relevante zoekresultaten te tonen die passen bij jouw zoekopdracht.

vacature bovenaan de zoekresultaten

Hoe verschijnt jouw vacature op Google for Jobs?

Zoals eerder vermeld werkt het Google platform als intermediair waarop talloze vacatures verschijnen. Google loopt verschillende online vacatures, websites en databanken af, waarna de meest relevante vacatures worden opgenomen in de zoekresultaten. Deze vacatures verschijnen steeds bovenaan de zoekresultaten en sollicitanten kunnen meteen en rechtstreeks solliciteren via de ‘apply’-knop.

Als recruiter kan je zelf geen vacatures plaatsen op Google for Jobs, maar hoe verschijn je dan wel op de nieuwe zoektool? In eerste instantie is het noodzakelijk dat je beschikt over een website en daarop een of meerdere vacatures publiceert. De code van de detailpagina’s van de verschillende vacatures moeten daarnaast voorzien worden van bepaalde informatie  (in vaktermen heet dit Structured Data) om in aanmerking te komen voor publicatie op Google for Jobs. Zo moet een vacaturepagina op je site minimum volgende zaken bevatten:

  • Titel: een duidelijke en relevante jobtitel

  • Publicatiedatum: de datum vanaf wanneer de vacature online staat

  • Organisatie: een duidelijke omschrijving van de organisatie die de vacature aanbiedt

  • Jobomschrijving: een duiding van de jobinhoud

  • Locatie: de locatie waar de job zal uitgevoerd worden

Naast de minimumvereisten zijn er ook een aantal aanbevolen Structured Data velden die de kans vergroten dat jouw vacaturepagina in aanmerking komt. Zo kan je bijvoorbeeld aanvullen met een richtlijn voor het loon, of telewerk een mogelijkheid is en over welk soort contract het gaat (parttime of fulltime).

Let op, net zoals bij veel SEO gerelateerde onderwerpen gaat kwaliteit nog steeds boven kwantiteit. Zorg er dus voor dat je de velden invult met concrete en relevante informatie als je ernaar streeft opgenomen te worden in de Google for Jobs zoekresultaten.

Waarom ook jij Google for Jobs zou moeten gebruiken?

Google for Jobs staat misschien nog deels in zijn kinderschoenen in België, maar net zoals de andere Google tools zal de impact vermoedelijk groot zijn. Of laat ons zeggen gigantisch. Ben je als bedrijf op zoek naar nieuw talent? Dan is Google for Jobs dé nieuwe tool waar je nu best op inzet. Hieronder enkele voordelen op een rijtje:

  • Het bereik via Google for Jobs is vele malen groter dan op je eigen website. Je kan dus veel meer kandidaten aanspreken.

  • Google for Jobs werkt als een matchmaker tussen sollicitanten en relevante vacatures.

  • Dankzij de rechtstreekse apply-knop is de drempel om te solliciteren laag voor kandidaten, waardoor je meer kans hebt om aanvragen te ontvangen.

  • Google for Jobs is (momenteel) een gratis platform om jouw vacatures in de kijker te plaatsen.

Klaar om nieuw talent aan te trekken?

Wij gaan graag samen met jou elke uitdaging aan

Mist jouw huidige online marketing creativiteit en originaliteit of heb je het gevoel dat je niet echt weet hoeveel jouw investeringen in digitale marketing opbrengen? Voor onze experts is geen uitdaging te groot!

Mask Group 6@2x 1