De grote verandering waar iedereen over praat is dat “AI Overviews” (de nieuwe naam voor Search Generative Experience) vanaf 14 mei 2024 officieel beschikbaar is in de Verenigde Staten en binnenkort ook in andere landen. 

Maar wat kunnen we dit jaar verwachten op het gebied van Search? Google heeft het Gemini-tijdperk omarmd, maar wat betekent dat precies?

Innovaties van Google I/O 2024

Google I/O is een jaarlijkse conferentie in Californië waar Google zijn nieuwste innovaties en producten presenteert. Dit jaar ligt de nadruk op het minimaliseren van de zoektijd voor gebruikers met behulp van geavanceerde AI-technologieën. Een belangrijk hoogtepunt is de volledige uitrol van AI Overviews, de vernieuwde AI-gestuurde zoekresultatenpagina die voorheen bekend stond als SGE (Search Generative Experience).

Wat mag je verwachten?

  • Snelle antwoorden dankzij AI. AI-overzichten zullen snelle en nauwkeurige antwoorden bieden op eenvoudige zoekopdrachten, waardoor gebruikers sneller de informatie krijgen die ze nodig hebben.
  • Aanpasbare AI-overzichten. Gebruikers kunnen AI-overzichten aanpassen aan hun voorkeuren, waardoor de zoekresultaten relevanter en persoonlijker worden.

  • Beantwoorden van complexe vragen en prompts. AI-technologie zal in staat zijn om complexere vragen te beantwoorden en gedetailleerde prompts te verwerken, wat leidt tot meer diepgang in de zoekresultaten.

  • Planningen maken. Met behulp van AI kunnen gebruikers planningen maken, variërend van dagelijkse taken tot uitgebreide projectplannen.

  • Een door AI geordende SERP (Search Engine Results Page). De zoekresultatenpagina’s zullen geordend worden door AI, wat leidt tot een efficiëntere presentatie van relevante informatie.

  • AI Search in video. AI zal ook geïntegreerd worden in videosearch, waardoor het gemakkelijker wordt om specifieke informatie binnen video’s te vinden.

Extra innovaties zijn onder andere:

  • De mogelijkheid om Ask Photos te gebruiken. Gebruikers kunnen nu vragen stellen over specifieke foto’s en direct antwoorden krijgen.

  • E-mail inbox samenvatten met Gmail. Gmail zal AI gebruiken om je e-mails samen te vatten, waardoor je sneller een overzicht hebt van je inbox.

  • Volledige lessen uit onderzoeksmateriaal uitwerken met Notebook LM. Met Notebook LM kunnen gebruikers uitgebreide lessen en samenvattingen maken uit hun onderzoeksmateriaal.

Een andere belangrijke vooruitgang is Multi-Step Reasoning, waarmee Google complexere zoekopdrachten eenvoudig kan oplossen door middel van logica voor zoekwoorden, ordening en zoekopdrachten.

Algemene key take-aways van Google I/O 🔑

Met de introductie van AI Overviews zet Google een grote stap vooruit in zoektechnologie. Deze innovaties, waaronder Multi-Step Reasoning en diverse AI-gedreven functies, beloven zoekopdrachten efficiënter en effectiever te maken. Voor bedrijven heeft dit een aanzienlijke impact, maar door te focussen op het creëren van hoogwaardige content, het verbeteren van je E-E-A-T (Experience, Expertise, Authoritativeness, and Trustworthiness) en het optimaliseren van je technische SEO, kan je je als bedrijf succesvol aanpassen aan deze veranderingen.

Wil jij helemaal mee zijn met de Google AI veranderingen? Wij nemen met plezier de nodige stappen! Kom gerust eens langs of neem contact met ons op!

Group 493

Blijf op de hoogte

Benieuwd naar meer korte updates rond alles wat met digitale marketing te maken heeft? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes.

"*" indicates required fields

Jouw e-mailadres

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Wij gaan graag samen met jou elke uitdaging aan

Mist jouw huidige online marketing creativiteit en originaliteit of heb je het gevoel dat je niet echt weet hoeveel jouw investeringen in digitale marketing opbrengen? Voor onze experts is geen uitdaging te groot!

Mask Group 6@2x 1