Adverteren op TikTok

Tiktok, de mobiele video app waar entertainment, creativiteit en humor centraal staat. Voor wie denkt dat dit kanaal enkel gebruikt wordt door jongeren heeft het mis. Meer dan 70% van de TikTok-gebruikers zijn ouder dan 18 jaar en dat opent natuurlijk tal van mogelijkheden voor jouw business.
P1025989
gif;base64,R0lGODlhAQABAAAAACH5BAEKAAEALAAAAAABAAEAAAICTAEAOw==
gif;base64,R0lGODlhAQABAAAAACH5BAEKAAEALAAAAAABAAEAAAICTAEAOw==
tiktok for business

TikTok for Business

Als ondernemer is het belangrijk om je te verdiepen in de mogelijkheden van nieuwe platformen. TikTok is in korte tijd uitgegroeid tot een populaire plek om te adverteren. Weet je niet hoe je TikTok kan inzetten voor jouw bedrijf? Begin dan met deze blog te lezen. Digital Leader helpt je op weg om de kracht van deze enorme groep gebruikers in te zetten voor jouw bedrijf. We ontwikkelen samen met jou creatieve ideeën die jouw campagnes op TikTok succesvol maken. Of je nu een beginner bent of al wat langer meegaat op TikTok, Digital Leader helpt je jouw doelen te behalen.

Let’s go viral!

Ben je op zoek naar een manier om jouw bedrijf te laten opvallen op TikTok?

Waarom adverteren op TikTok?

Group

Rechtstreekse interactie

Via TikTok advertenties kan je rechtstreeks in contact treden met jouw doelgroep. De advertenties spreken de gebruikers aan en sporen ze aan tot interactie. Zo voelen gebruikers zich verbonden met het merk, wat uiteraard een beslissende factor kan zijn in de overweging om voor jouw product of dienst te kiezen.

waarom adverteren op tiktok
Group

Creatieve content

Aangezien TikTok een platform is waar creativiteit centraal staat, is de sky echt de limit bij adverteren op TikTok. Bedrijven kunnen zich hier echt uitleven en op de proppen komen met originele, out-of-the-box content, die TikTok gebruikers engageert en aanspreekt.

waarom adverteren op tiktok
Group

Bereik jongere doelgroepen

Het is algemeen geweten dat de jongere doelgroepen (Millennials en Generation Z) moeilijker te bereiken zijn via de traditionele kanalen. Daarom kan TikTok een mooie opportuniteit bieden aan merken die toch deze groep willen targeten.

De koopkracht van deze doelgroepen wordt steeds groter en ook de invloed die ze uitoefenen op het koopgedrag van hun ouders neemt steeds toe. Maar ook (jong)volwassenen zijn actief op TikTok. Recente cijfers geven aan dat meer dan 70% van de TikTokkers ouder dan 18 jaar is.

waarom adverteren op tiktok
Group

Veel mogelijkheden

Net omdat TikTok in België nog maar net gelanceerd is, zijn er nog maar weinig bedrijven die hierop actief zijn. De uitgelezen kans dus om de pionier te zijn binnen jouw branche en de gewenste doelgroep helemaal voor jou te winnen. Bovendien is het nog vrij goedkoop om te adverteren op dit kanaal aangezien de concurrentie momenteel nog relatief laag is.

waarom adverteren op tiktok

Zoek je nog iets om te lezen?

Blog

Adverteermogelijkheden met TikTok

Het is sinds kort dus ook mogelijk om op een creatieve manier te adverteren op TikTok. Een simpele verkoopboodschap zal het op TikTok niet redden, dus er is wel wat inspiratie voor nodig om je originele content op een overtuigende en doeltreffende manier aan de man te brengen. Op de volgende manieren kunnen we die creativiteit de vrije loop laten:

advertentiemogelijkheden tiktok

Brand Take Over en Topview

De Brand Take Over en de Topview zijn 2 advertentietypes die toelaten om een groot aantal TikTok-gebruikers te bereiken, meer bepaald iedereen die de app opent. Bij het openen van de app zal de gebruiker onmiddellijk een advertentie zien die het scherm als het ware overneemt. Eens geopend kan ervoor gekozen worden om de gebruiker naar een externe website of een ander TikTok profiel te sturen.

Deze fullscreen advertentie wordt exclusief vertoond aan TikTok users die geïnteresseerd zijn in de categorie waarop geadverteerd wordt. Exclusief, want slechts 1 merk per categorie kan op deze manier adverteren voor de komende 24 uur.

TikTok - Brand Take Over en Topview

In-feed video

Dit advertentietype laat toe om een video advertentie te plaatsen tussen de gewone user-generated content. Deze zien er dus hetzelfde uit als een filmpje dat gepost is door een gewone gebruiker, en worden hierdoor dus ook niet als storend ervaren. Het doel van deze advertenties is om de user experience van de TikTokkers niet te verstoren waardoor men meer geneigd is om er op te klikken.

Bij de In-feed native video is het dus ook belangrijk om je content zo creatief mogelijk te houden zodat deze perfect aansluit bij de video’s die gebruikers zelf maken.

TikTok - In-feed video

Promoted hashtag challenge

Hashtag challenges zijn posts waarin je aan een uitdaging kan deelnemen door jezelf te filmen terwijl je de uitdaging in kwestie uitvoert. Deze korte video’s worden dan vergezeld van de juiste hashtags, zodat deze vervolgens ook in de feed van desbetreffende challenge verschijnen.

Merken en bedrijven kunnen hun eigen challenges starten, maar als ervoor gekozen wordt om deze organisch te posten bestaat de kans dat de challenge onder de radar blijft en gebruikers hem niet oppikken. Om dit te voorkomen kan je je challenge promoten. Dit betekent dat de challenge 7 dagen lang op de discovery pagina wordt getoond, waarmee je de kans op bereik en engagement enorm vergroot.

TikTok - Promoted hashtag challenge

Branded effect

Met dit advertentieype kunnen bedrijven meer betrokkenheid genereren en ervoor zorgen dat gebruikers eigen content gaan maken met een eigen gecreëerde filter. TikTokkers kunnen spelen met gezichtsuitdrukkingen en lichaamstaal en dat terwijl ze interageren met het merk, product of dienst in kwestie. Op die manier kunnen bedrijven ook hun originele en ludieke kant laten zien en hun verhaal op een hele andere manier overbrengen aan de gewenste doelgroep.

TikTok - Branded effect

Klaar om viraal te gaan op TikTok?

Laat je gegevens na en we contacteren jou zo snel mogelijk om te bekijken hoe wij jouw bedrijf kunnen helpen.

"*" indicates required fields

Naam**
Nieuwsbrief
Hidden
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

gratis inspiratiesessie digital leader
inspiratiesessie digital leader

Wij gaan graag samen met jou elke uitdaging aan

Mist jouw huidige online marketing creativiteit en originaliteit of heb je het gevoel dat je niet echt weet hoeveel jouw investeringen in digitale marketing opbrengen? Voor onze experts is geen uitdaging te groot!

Mask Group 6@2x 1