Adverteren op Twitter2023-07-24T16:48:57+02:00

Adverteren op Twitter

X, voorheen bekend als Twitter, is waarschijnlijk niet het eerste platform waar je aan denkt bij het horen van ‘social media marketing’. Dat wil echter niet zeggen dat het geen meerwaarde kan bieden in je online marketing strategie. Er zijn uiteraard minder Tweeps (Twitter gebruikers) dan Facebookgebruikers in België, maar de Twitter gebruikers zijn wel heel actief op het platform. Dat wil zeggen dat tweets en advertenties dus vaak gezien worden en ook een hogere graad van impact hebben op de trouwe gebruikers.

twitter adverteren
adverteren via twitter

Twitter voor bedrijven

Door op Twitter te adverteren kun je jouw bedrijf op de kaart zetten en een breed publiek bereiken. Digital Leader helpt je bij het ontwikkelen van effectieve campagnes. Ons team heeft ervaring met het opzetten en optimaliseren van campagnes op Twitter zodat jouw bedrijf meer zichtbaarheid krijgt. Of je nu net begint of al wat langer meegaat op Twitter, Digital Leader helpt je bij het bereiken van jouw doelen. Neem contact met ons op om alle mogelijkheden te bespreken.

Een onderschatte marketingkans

Wil je weten hoe je Twitter kan gebruiken om jouw doelgroep te bereiken en te engageren?

Adverteermogelijkheden met Twitter

Adverteren op Twitter biedt enkele interessante mogelijkheden. Het is een ideaal kanaal om de brand awareness te verhogen en in contact te komen met nieuwe klanten. Op de volgende manieren kan je jouw doelgroep bereiken:

twitter advertenties

Promoted tweets

Promoted tweets zijn simpelweg tweets die gepromoot worden op Twitter. Zo kan je bijvoorbeeld een gewone post extra in de verf zetten om meer bereik te realiseren. De promoted tweets worden weergegeven als gewone tweets en gebruikers kunnen ze uiteraard ook liken, retweeten of erop reageren.

Het voordeel van deze twitter ads is dat ze zichtbaar zijn voor alle effectieve volgers én voor potentiële volgers. Een maximaal bereik dus. De promoted tweets verschijnen op de tijdlijn en in de zoekresultaten.

Promoted tweets Twitter

Promoted accounts

Dit type Twitter ads laat toe om niet individuele tweets maar volledige accounts te promoten. Het doel van dit advertentietype is bepaalde accounts in de kijker te zetten om zo gebruikers aan te sporen het account in kwestie te volgen. Je account wordt dus als suggestie weergegeven aan jouw doelgroep omdat het interessant voor hem of haar kan zijn om te volgen, wat je meer volgers, naamsbekendheid en conversies zal opleveren.

Promoted accounts Twitter

Promoted trends

Tenslotte kan je adverteren op Twitter met behulp van promoted trends, waarmee je een hashtag gedurende één dag uitlicht. Deze worden op ongeveer dezelfde manier weergegeven als de promoted accounts naast de tijdlijn. Door bovenaan deze lijst te staan verhoog je de kans dat er doorgeklikt wordt of getweet wordt over jouw merk, product of dienst.

Promoted trends Twitter

Zoek je nog iets om te lezen?

Blog

Jouw bedrijf in de kijker zetten op Twitter?

Laat je gegevens na en we contacteren jou zo snel mogelijk om te bekijken hoe wij jouw bedrijf kunnen helpen.

"*" indicates required fields

Naam**
Nieuwsbrief
Hidden
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

gratis inspiratiesessie digital leader
inspiratiesessie digital leader

Wij gaan graag samen met jou elke uitdaging aan

Mist jouw huidige online marketing creativiteit en originaliteit of heb je het gevoel dat je niet echt weet hoeveel jouw investeringen in digitale marketing opbrengen? Voor onze experts is geen uitdaging te groot!

Mask Group 6@2x 1
Go to Top