Adverteren op Waze

Adverteren op de navigatie app Waze is een recente maar zeker niet te onderschatten aanvulling op de hedendaagse marketingmix. Waze telt ongeveer een miljoen gebruikers in België en de mensen die het gebruiken spenderen er heel wat uren op – gemiddeld 11 uur per maand. Vooral bedrijven met lokale vestigingen en/of fysieke winkels hebben baat bij Waze advertising.

adverteren op waze
gif;base64,R0lGODlhAQABAAAAACH5BAEKAAEALAAAAAABAAEAAAICTAEAOw==
gif;base64,R0lGODlhAQABAAAAACH5BAEKAAEALAAAAAABAAEAAAICTAEAOw==

Waarom adverteren op Waze?

Group

Bereik chauffeurs in jouw buurt

Met Waze kan je hyperlocal adverteren. Dit houdt in dat je gebruikers van de app advertenties kan tonen op basis van hun locatie. Heb je bijvoorbeeld een bedrijf met meerdere vestigingen? Dan kan je die met advertenties in Waze letterlijk op de kaart zetten. Gebruikers krijgen dan een notificatie wanneer één van jouw vestigingen dichtbij is of deze op weg naar hun bestemming ligt.

waarom adverteren op waze
Group

Unieke interface

Waze onderscheidt zich vooral op vlak van interface van de andere platformen. Door te adverteren op de GPS kaart krijgen gebruikers niet alleen relevante content te zien, maar ook interactieve advertenties die tevoorschijn komen wanneer het echt een meerwaarde is voor hen. De kans op conversies wordt hierdoor ook aanzienlijk verhoogd.

waarom adverteren op waze
Group

Real-time resultaten

We tracken tot in detail hoeveel chauffeurs we bereiken met jouw advertenties, hoeveel conversies dit oplevert en optimaliseren op basis van deze data eventueel de advertenties om een nog hoger rendement te halen.

waarom adverteren op waze

Vroom vroom

Wil je jouw concurrenten voorblijven en de beste resultaten behalen met jouw Waze-advertenties?

Adverteermogelijkheden Waze Local

Waze biedt heel wat mogelijkheden om op een creatieve manier te gaan adverteren naar chauffeurs. Elk met hun eigen sterktes en functies. Maak kennis met alle types advertenties op Waze:

adverteermogelijkheden waze local

Search

Met Search Ads in Waze kun je jouw bedrijf bovenaan de zoekresultaten laten verschijnen wanneer gebruikers zoeken naar bedrijven zoals die van jou. Deze advertenties werken op dezelfde manier als zoekadvertenties op andere platformen en worden weergegeven bovenaan de resultatenlijst wanneer gebruikers zoeken op de Waze-app. Je kan je bedrijfsnaam en logo prominent bovenaan de lijst tonen, zodat bestuurders jouw bedrijfslocatie snel kunnen vinden en identificeren.

Search ad Waze

Branded pin

De branded pin is een klein icoontje, met je merklogo, dat op de gps kaart verschijnt. Wanneer een waze gebruiker in de buurt komt van je vestiging verschijnt die pin op de kaart. Klikt de gebruiker op de pin, dan krijgt hij een banner te zien waarop extra informatie kan gecommuniceerd worden. Denk aan promoties, nieuwe producten, enzovoort. Tenslotte kan de gebruiker de locatie ook opslaan.

Branded pin ad waze

Nearby arrow

De nearby arrow is een notificatie icoontje dat getoond wordt bij het opstarten van de app. Het duidt aan dat jouw bedrijf in de buurt is van de gebruiker. Wanneer de gebruiker er op klikt wordt de gps kaart verplaatst naar de dichtstbijzijnde pin van jouw bedrijf en wordt er onmiddellijk extra informatie getoond. Met nog één extra klik kan de gebruiker de routebegeleiding naar deze vestiging activeren of de locatie opslaan voor in de toekomst.

Nearby arrow ad Waze

Zero speed takeovers

De zero speed takeover advertenties zijn de billboards van Waze. Deze advertenties komen enkel tevoorschijn wanneer de chauffeur volledig stopt (of zero speed heeft). Bereikt de chauffeur zo een ‘full-stop’ dan wordt de advertentie banner van jouw nabije bedrijf getoond. De zero speed takeovers zijn een ideaal advertentietype om exclusieve kortingen of promoties aan te bieden.

Zero speed takeovers ad Waze

Zoek je nog iets om te lezen?

Blog

Interesse in Waze advertenties voor jouw bedrijf?

Laat je gegevens na en we contacteren jou zo snel mogelijk om te bekijken hoe wij jouw bedrijf kunnen helpen.

"*" indicates required fields

Naam**
Nieuwsbrief
Hidden
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

gratis inspiratiesessie digital leader
inspiratiesessie digital leader

Wij gaan graag samen met jou elke uitdaging aan

Mist jouw huidige online marketing creativiteit en originaliteit of heb je het gevoel dat je niet echt weet hoeveel jouw investeringen in digitale marketing opbrengen? Voor onze experts is geen uitdaging te groot!

Mask Group 6@2x 1