Google Ads Editor, versie 2.4 is uit, met 8 nieuwe functies die adverteerders het leven makkelijker kunnen maken. Deze toevoegingen zijn bedoeld om tijd te besparen, beter geïnformeerde beslissingen mogelijk te maken en de algehele prestaties van jouw Google Ads-campagnes te verbeteren. Leer hieronder meer over de vernieuwingen die deze update met zich meebrengt.

Nieuwe functies

  • Bibliotheek met video’s. Alle video’s die in het account worden gebruikt, zijn nu te vinden in de videobibliotheek.

  • Overzicht voor meerdere accounts. Het tabblad “Overview” toont nu een overzicht van meerdere accounts. Voorheen kon slechts één account tegelijk worden weergegeven.

  • Google Drive-integratie. Door de Google Drive-integratie kan je nu exporteren naar of importeren vanuit Google Drive. Je kunt ook bestanden in Drive delen met andere gebruikers. Google Sheets wordt momenteel nog niet ondersteund in deze versie.

  • Geplande berichten. Je kunt nu je berichten inplannen.

  • Bewerkbare productgroepen en listinggroepen. Productgroepen en vermeldingsgroepen kunnen nu worden toegevoegd en gewijzigd binnen Editor, in een dialoogvenster dat het gemakkelijker maakt om hun boomstructuur te bekijken en te onderhouden voor campagnes die Merchant Center productfeeds gebruiken. Voorheen was de enige manier om productgroepen en vermeldingsgroepen te manipuleren via CSV-import.

  • Eén YouTube-netwerk. Alle videocampagnes richten zich nu op de netwerken YouTube Zoeken en YouTube Video, dus deze opties zijn verwijderd uit Editor. Alleen de instelling Video Partners blijft hetzelfde.

  • Opt-out voor video-enhancement. Er is een nieuwe instelling om videoverbeteringen voor videocampagnes in of uit te schakelen.

  • Downloaden. Met “Downloaden”, dat voorheen bekend stond als “Recente wijzigingen ophalen”, kunt u nu eerder gedownloade campagnes, itemtypen en geoptimaliseerde gedownloade gegevens of de combinatie van alle 3 keuzes downloaden. Je kunt het downloaden van een campagne of andere itemtypes ook plannen om op een later tijdstip te laten plaatsvinden.

Verwijderde functie

Google heeft één functie verwijderd, de bijgewerkte validaties voor geotargeting en uitsluitingsmethoden. Google zei dat de geotargetingmethode Area Of Interest (“Mensen die geïnteresseerd zijn in uw locaties”) grotendeels is afgeschreven. Deze is alleen nog toegestaan voor Discovery-campagnes. Bij locatie-uitlsuitingen verdwijnt het targetingstype “wonend in of geïnteresseerd in” in Search, Display, Shopping en Performance Max.

Bekijk hier de volledige lijst met wijzigingen >

Technische SEO website

Deze nieuwe functies kunnen je helpen de efficiëntie en effectiviteit van je Google Ads-campagnes te verbeteren. Hopelijk kunnen sommige van deze 8 nieuwe functies je helpen efficiënter te zijn met je Google Ads workflows en campagnes.

Heb je daarbij ook hulp nodig om dit aan te pakken? Dan ben je bij Digital Leader aan het juiste adres. Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie.

Wij gaan graag samen met jou elke uitdaging aan

Mist jouw huidige online marketing creativiteit en originaliteit of heb je het gevoel dat je niet echt weet hoeveel jouw investeringen in digitale marketing opbrengen? Voor onze experts is geen uitdaging te groot!

Mask Group 6@2x 1