Met Facebook & Instagram Shopping zijn we al langer vertrouwd, maar voortaan kunnen merken met Facebook Shops aan de slag gaan om binnen het platform zelf te verkopen. Facebook Shops werd recent uitgerold en zal de komende maanden wereldwijd beschikbaar zijn.

Facebook Shops laat toe om een extra verkoopkanaal op te starten op de huidige Facebook bedrijfspagina. Waar Facebook & Instagram Shopping steeds gelinkt werd aan de externe webshop of catalogus van het bedrijf, kan je met Facebook Shops rechtstreeks via de sociale media kanalen je favoriete producten aanbieden en verkopen.

Facebook en Instagram als volwaardig verkoopkanaal

Facebook Shops laat toe om gratis een winkelomgeving op te zetten die toegankelijk is voor Facebook en Instagram gebruikers. Op deze manier kan elk bedrijf voortaan zijn producten in de kijker zetten op de platformen en rechtstreeks in contact komen met klanten wanneer het hen uitkomt. De Facebook Shops zullen terug te vinden zijn op bedrijfspagina’s en profielen op Facebook en Instagram.

Je sociale media omtoveren tot een volwaardig verkoopkanaal klinkt als muziek in de oren van ondernemers. Met een extensie (Shop Builder) op je huidige Facebookpagina licht je producten uit en pas je de volledige look-and-feel aan naar de huisstijl van jouw bedrijf. Bovendien is het opzetten van Facebook Shops volledig gratis en dus toegankelijk voor elke onderneming.

Je (potentiële) klanten kunnen nu meer dan enkel producten bekijken op sociale media, ze kunnen ook een bestelling plaatsen en online betalen zónder de app te verlaten. De user experience staat steeds centraal waardoor gebruikers direct in dialoog kunnen treden met het bedrijf via Messenger, WhatsApp of Instagram Direct.

Zowel voor grote als voor kleine bedrijven kunnen Facebook Shops de e-commerce een aanzienlijke boost geven. Zonder investering creëer je een extra verkoopkanaal met een gigantisch bereik binnen jouw doelgroep.

Boost je online verkoop met Facebook Shops

Een boost op sociale media

De Facebook Shops kunnen uiteraard bereikt worden via de Facebookpagina en Instagram profiel, maar evengoed via stories en ads. Op Instagram krijg je als bedrijf zelfs de mogelijkheid om je producten in de kijker te zetten tijdens live video’s.

Facebook Shops is momenteel nog niet beschikbaar in België, echter zal de lancering niet lang op zich laten wachten.
Wij staan klaar om mee te springen op de Facebook Shops trein om jouw online verkoop een boost te geven.

Klaar om jouw onderneming digitaal op de kaart te zetten, meer zichtbaarheid en meer conversies te realiseren?

Wij gaan graag samen met jou elke uitdaging aan

Mist jouw huidige online marketing creativiteit en originaliteit of heb je het gevoel dat je niet echt weet hoeveel jouw investeringen in digitale marketing opbrengen? Voor onze experts is geen uitdaging te groot!

Mask Group 6@2x 1