Cookies weigeren, adblockers installeren, incognito-browsers gebruiken om te surfen … Het zijn slechts enkele van de vele manieren waarop personen steeds vaker proberen om hun data niet de cloud in te sturen. Ook grote softwarebedrijven, waaronder Apple, zetten steeds meer in op beveiligde persoonlijke data. De recente IOS-update van Apple, die ervoor zorgt dat niet langer alle data van elke gebruiker gecapteerd wordt, zorgt dan ook voor heel wat paniek in marketingcommunities.

Maar betekent dit het einde van tracking zoals we die kennen? Laten we het ontdekken.

“Flexibiliteit is the name of the game in digitale marketing. iOS 17 verandert de regels, maar wij hebben de strategie om te winnen.”

De impact van Apple’s iOS veranderingen

Apple’s iOS is al heel lang een bekend besturingssysteem voor mobiele telefoons, en veel mensen gebruiken het. Ongeveer 20% van de mensen die een iPhone gebruiken, gebruiken soms een speciale modus om privé op het internet te surfen. Dit betekent ook dat je door de recente update in iOS al deze bezoekers niet meer kan meten.

Voor bedrijven die sterk inzetten op marketing roept dit een paar belangrijke vragen op. Data is natuurlijk de holy grail in dergelijke context en die zijn we nu deels kwijt. Hoe kunnen we dit omzeilen, en belangrijker: Valt het überhaupt te omzeilen?

Eerst en vooral – laten we jullie ook gerust stellen – heeft dit geen invloed op de manier waarop je Google Advertenties data binnentrekken, omdat Google al een andere manier gebruikt om iOS-gebruikers te volgen. Maar er is wel een zorg over Google Analytics 4 (GA4) en hoe het mogelijk meer mensen als ‘direct verkeer’ zal tellen op je website. Om dit op te lossen, kun je extra informatie aan de links naar je advertenties toevoegen, zodat je nog steeds precies kunt bijhouden hoe mensen je website vinden. Dit zijn de zogenaamde UTM-parameters.

“Precisie in tracking is essentieel. Omarm UTM-parameters om controle te behouden over jouw marketing inzichten.”

Wat kunnen we hieruit concluderen?

Apple en Google hebben de kracht om het spel veranderen, maar het betekent niet dat ze het einde van tracking kunnen inroepen. Marketing-experts en managers kunnen zich aanpassen en deze uitdagingen overwinnen door intelligente trackingoplossingen te implementeren.

Daarnaast hebben wij, Digital Leader, ook nog andere belangrijke informatie over hoe je meer data kan verzamelen door over te schakelen op server-side tracking.

Group 493

Blijf op de hoogte

Benieuwd naar meer korte updates rond alles wat met digitale marketing te maken heeft? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes.

"*" indicates required fields

Jouw e-mailadres

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Wij gaan graag samen met jou elke uitdaging aan

Mist jouw huidige online marketing creativiteit en originaliteit of heb je het gevoel dat je niet echt weet hoeveel jouw investeringen in digitale marketing opbrengen? Voor onze experts is geen uitdaging te groot!

Mask Group 6@2x 1