In online marketing draait alles om data. Meer data betekent dat je diepere inzichten verkrijgt, correctere conclusies kan trekken en simpelweg betere campagnes kan opzetten. Maar hoe kun je jouw dataverzameling naar nieuwe hoogten tillen en tegelijkertijd de privacy van gebruikers respecteren? Deze uitdaging wordt steeds prangender naarmate trackingbeperkingen toenemen en cookies alsmaar meer worden omzeild. Gelukkig is er een oplossing die je kan helpen om meer uit je online marketinginspanningen te halen: server side tracking.

Meer data verkrijgen, waarom is het zo belangrijk?

Inzicht in het gedrag van je online klanten is als een schatkaart die de weg wijst naar succes. Hoe meer je weet over je bezoekers – hun interesses, interacties en conversies – hoe effectiever je kunt targeten, personaliseren en optimaliseren. Dit vertaalt zich rechtstreeks naar een betere ROI en hogere conversiepercentages.

De uitdagingen van moderne dataverzameling

Maar hier ligt het probleem: traditionele methoden voor dataverzameling zoals browser-side tracking worden steeds minder betrouwbaar. Adblockers en privacy-instellingen beperken de toegang tot essentiële gegevens, wat resulteert in gaten in je data. Bovendien vertragen third-party scripts je website, wat leidt tot een tragere laadtijd en een minder optimale gebruikerservaring.

Server Side Tracking: De weg vooruit

Het antwoord op deze uitdagingen is server side tracking. In plaats van tracking-scripts in de browser van de gebruiker uit te voeren, verplaatst server side tracking het verzamelen en verwerken van gegevens naar je eigen servers.

❗️Let wel op: het aankopen van een eigen server brengt ook kosten met zich mee. Hou rekening met ongeveer 50 euro per maand om deze kosten te dekken. ❗️

Hierdoor omzeil je niet alleen trackingbeperkingen en adblockers, maar verbeter je ook de snelheid en betrouwbaarheid van je website. In sommige gevallen kan je tot wel een verdubbeling van jouw verkregen data zien.

Voordelen van Server Side Tracking

  • Nauwkeurigere data: Server side tracking zorgt voor een meer complete gegevensverzameling, wat resulteert in nauwkeurigere inzichten in gebruikersgedrag en conversies.

  • Verbeterde laadtijd: Snellere websitepagina’s leiden tot een betere gebruikerservaring en kunnen zelfs je organische zoekposities verbeteren.

  • Gegevensbeheer en privacy: Met server side tracking behoud je de controle over welke gegevens je deelt met derden, waardoor je voldoet aan privacyregels en vertrouwen opbouwt.

Ook klaar voor de volgende (data)stap?

 

Het is duidelijk dat server side tracking de sleutel is tot het verkrijgen van meer waardevolle data. Het biedt niet alleen nauwkeurigere inzichten, maar ook een veerkrachtige aanpak in een tijd van toenemende privacybewustzijn en technologische beperkingen. Door te kiezen voor server side tracking, geef je je online marketingstrategie een boost en zet je gericht koers naar online marketingsuccessen.

Wil jij ook meer data verzamelen en nauwkeurigere inzichten krijgen? Dan ben je bij Digital Leader aan het juiste adres. Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie over server side tracking en hoe we het voor jou kunnen implementeren.

Group 493

Blijf op de hoogte

Benieuwd naar meer korte updates rond alles wat met digitale marketing te maken heeft? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes.

"*" indicates required fields

Jouw e-mailadres

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Wij gaan graag samen met jou elke uitdaging aan

Mist jouw huidige online marketing creativiteit en originaliteit of heb je het gevoel dat je niet echt weet hoeveel jouw investeringen in digitale marketing opbrengen? Voor onze experts is geen uitdaging te groot!

Mask Group 6@2x 1