In dit digitale tijdperk wordt e-commerce steeds populairder. Meer en meer consumenten kopen online en ook het aantal webshops gaat sterk de lucht in. Twijfel jij nog of een webshop een goede toevoeging is aan jouw business of als bijverdienste? Lees dan zeker verder, wij lijsten graag de voordelen voor jou op!

1. E-commerce is in volle groei

Onze wereld blijft digitaliseren en ook fysieke winkels moeten volgen. Daarom neemt het aantal webshops enorm toe. Ook door de coronacrisis heeft deze trend een duwtje in de rug gekregen en aan populariteit gewonnen. Naast het stijgend aantal webshops merken we ook op dat consumenten meer en meer online geld uitgeven. Deze tendens neemt niet weg dat fysieke winkels nog steeds belangrijk zijn. Shoppen blijft natuurlijk voor velen onder ons een ontspanningsmoment en de consument zal dat ook blijven doen.

2. Eenvoudig & ‘kosteloos’ starten

Tegenwoordig is een basic webshop snel en eenvoudig opgezet en kan praktisch iedereen starten met een webshop. In vergelijking met een fysieke winkel kost de opstart ervan relatief weinig. Je moet geen pand afbetalen of huren en je hoeft je winkel ook niet in te richten.
Een webshop opzetten is één ding, maar er moeten natuurlijk ook aankopen en conversies uit voortvloeien en dat is een ander paar mouwen. Dankzij webshop activatie trek je zoveel mogelijk relevante bezoekers naar jouw webshop. Wat wil je nog meer?

3. Extra verkoopkanaal

Heb je al een winkel? Dan kan een webshop een ideale toevoeging en inkomstenbron zijn! Je webshop zal er niet alleen voor zorgen dat je nieuwe consumenten bereikt, maar ook je huidige klanten kan je hier opnieuw mee activeren.
Daarbij is een webshop een extra zekerheid! Stel dat de wereld opnieuw in lockdown gaat of je fysieke winkel tijdelijk moet sluiten, dan kan je nog steeds terugvallen op je online winkel.

starten met een webshop

4. Altijd open

Misschien wel het grootste voordeel van allemaal: de consument kan dag en nacht terecht op je webshop. Van openingsuren is er geen sprake bij een online winkel. Wanneer een klant aan jou denkt en een nieuwe aankoop wil doen, dan kan hij dat onmiddellijk. De klant hoeft zich dus niet te verplaatsen en kan gemakkelijk een product kopen vanuit zijn zetel. Dit zal voor veel mensen de aankoopdrempel verlagen, waardoor de verkoopcijfers stijgen.

Je webshop is altijd bereikbaar, maar dat wil niet zeggen dat jij dat ook moet zijn! Het werk van de webshop kan je perfect tijdens je openingsuren uitvoeren.

5. Eerst informeren, dan kopen

Tegenwoordig vinden consumenten het belangrijk om zich eerst te kunnen informeren. Zo gaan ze bijvoorbeeld eerst in de fysieke winkel alle mogelijkheden bekijken om dan thuis een beslissing te nemen en online te bestellen. Maar ook het omgekeerde denkproces is mogelijk! Beide mogelijkheden zijn een pluspunt en kunnen ervoor zorgen dat de klant niet bij een concurrent gaat aankloppen.

6. Gegevens verzamelen

Daarnaast kan je via een online winkel extra gegevens verzamelen over je klanten. Zo krijg je een beter overzicht van wie jouw producten koopt en welke producten het meest aanslaan.

De gegevens die je verzamelt zijn ideaal bij de integratie van online marketing. Op die manier kan je gericht relevante consumenten targetten en aan remarketing doen!

7. Lok extra bezoekers met gerichte advertenties

Tot slot kunnen Google shopping ads of sociale media shopping een grote meerwaarde zijn om de online zichtbaarheid en het aantal conversies van jouw webshop te vergroten. Met Google Shopping worden jouw producten bovenaan in de Google zoekresultaten vertoond, waardoor je potentiële klanten onmiddellijk naar je webshop kan lokken.

Daarbovenop kan Facebook en Instagram Shopping een extra push betekenen voor jouw webshop. Deze socialemediakanalen bieden advertentiemogelijkheden aan waarbij je producten uit je webshop kan weergeven. Op die manier bereik je jouw doelgroep opnieuw vanuit een andere invalshoek.

Een webshop heeft dus veel voordelen, zeker in combinatie met een fysieke winkel. Op die manier heb je het beste van twee werelden samen. Heb jij door deze trend zin gekregen om zelf een webshop te starten? Wij helpen jou graag bij de uitwerking van jouw nieuwe uitdaging!

Wij gaan graag samen met jou elke uitdaging aan

Mist jouw huidige online marketing creativiteit en originaliteit of heb je het gevoel dat je niet echt weet hoeveel jouw investeringen in digitale marketing opbrengen? Voor onze experts is geen uitdaging te groot!

Mask Group 6@2x 1