Instagram Reels is de nieuwste functionaliteit binnen Instagram, waarbij je korte video’s kan opnemen en delen met je vrienden of andere Instagramgebruikers. Echter lijken de video’s wel erg veel op de razendpopulaire TikTok-video’s die eerder dit jaar ons online netwerk overdonderden. Is het toeval dat Instagram deze nieuwste feature lanceert wanneer President Trump de TikTok app in de Verenigde Staten dreigt te verbieden? Of is dit gewoon een heel strategische zet?

Wat is Instagram Reels?

Naast de Instagram Stories en IGTV kan je vanaf heden ook Instagram Reels maken. Korte video’s van maximum 15 seconden die je zelf kan editten met muziek en effecten. Instagram Reels laat je toe om toffe multi-clip video’s te maken waarbij je verschillende outfits, settings, personen of andere zaken kan combineren in één Reel.

Instagram Reels voor bedrijven

Instagram Reels biedt ook veel opportuniteiten voor bedrijven om de interactie en engagement te vergroten bij het doelpubliek. Belangrijk is wel dat je er creatief mee omspringt en relevante content blijft aanbieden. We geven enkele voorbeelden van hoe je als bedrijf Instagram Reels kan gebruiken.

Kortom Instagram Reels vormt een ideale tool om jouw bedrijf en eventuele producten op een eenvoudige, creatieve en aantrekkelijke manier voor te stellen. Je kan de video’s volledig personaliseren om ze perfect te laten aansluiten bij jouw profiel en met of zelfs zonder influencers kan je een groot bereik behalen.

Klaar om jouw onderneming digitaal op de kaart te zetten, meer zichtbaarheid en meer conversies te realiseren?

Wij gaan graag samen met jou elke uitdaging aan

Mist jouw huidige online marketing creativiteit en originaliteit of heb je het gevoel dat je niet echt weet hoeveel jouw investeringen in digitale marketing opbrengen? Voor onze experts is geen uitdaging te groot!

Mask Group 6@2x 1