Wil je met jouw merk een plaatsje bemachtigen in het hoofd van jouw doelpubliek? Dan is merkpositionering belangrijk. Je wil natuurlijk dat jouw merk een bepaald gevoel en behoefte oproept bij potentiële klanten, wat de rest van de markt net niet kan opwekken. Maar hoe zorg je er nu voor dat jouw merk steeds top-of-mind blijft? Hieronder geven we enkele tips & tricks mee.

1. Zorg voor aanwezigheid met jouw logo en huisstijl

Logo en branding spelen een cruciale rol in de herkenbaarheid van jouw merk. Denk bijvoorbeeld aan Ikea of McDonalds. Het kost je geen moeite om deze logo’s in minder dan twee seconden in te beelden. In deze visuele wereld is een sprekend logo dus het startpunt van een goede marketingcommunicatie. Bijkomstig is een terugkerende huisstijl belangrijk om bij potentiële klanten een belletje te laten rinkelen. Daarbij is jouw logo de richtlijn voor het gebruik van kleuren en lettertypes in je communicatie, zowel online als offline. Als je het professioneel aanpakt, straal je ook meteen vertrouwen uit.

2. Wees actief op social media

Een versterkend effect van bovenstaand puntje is social media. Vooraleer je social media accounts aanmaakt, is het belangrijk om na te gaan welke platformen relevant zijn binnen jouw bedrijf en sector. Elk social media platform heeft zijn voor- en nadelen, waardoor bij een niet overwogen keuze zelfs het imago van je merk kan schaden. Ga na op welke kanalen jouw buyer persona actief is en zet enkel daarop in.

3. Hou het speels

Zorg dat je opvalt! Gooi je creatieve skills in de strijd om leuke visuals te maken die ervoor zorgen dat jouw publiek actie onderneemt. Spreek hun taal, wees altijd beleefd en publiceer enkel positieve en relevante content. Stel hierbij een contentplan op voor je bedrijf met een mix tussen foto, video en tekst. Zo zorg je er meer voor dat potentiële klanten aan je denken wanneer ze jouw product of dienst nodig hebben. Concurrentie, waar?

4. Update je website regelmatig

Naast social media is jouw website ook een belangrijk communicatiekanaal. Update dus regelmatig je webpagina’s met nieuwe content. Informeer je doelpubliek bijvoorbeeld met gratis tips & tricks in blogberichten of via testimonials. Een website die zowel op contentvlak als op technisch vlak up-to-date is, zal ook automatisch meer websitebezoekers genereren. Al deze factoren hebben een positieve invloed op de SEO-score van je website. Hierdoor zal je website beloond worden met hogere positie in zoekmachines, zoals Google. Hecht bovendien ook belang aan het webdesign en de gebruiksvriendelijkheid van je site. Laat opnieuw ook je logo en huisstijl naar voor komen om nog meer herkend te worden bij je doelpubliek.

5. Speel je waarden uit

Wat onderscheidt jouw merk van de concurrentie? Speel de USP’s van jouw merk uit in je communicatie naar je klanten. Bouw een goede relatie op met je doelpubliek en overtuig hen van jouw meerwaarde. Vertel hen over jouw expertise en waarin jouw product of dienst het verschil maakt. Het vertrouwen bij je consumenten zal toenemen.

Benieuwd naar de voordelen van merkpositionering en hoe Digital Leader hierbij kan helpen? Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie.  

Wij gaan graag samen met jou elke uitdaging aan

Mist jouw huidige online marketing creativiteit en originaliteit of heb je het gevoel dat je niet echt weet hoeveel jouw investeringen in digitale marketing opbrengen? Voor onze experts is geen uitdaging te groot!

Mask Group 6@2x 1