Een website is als een online visitekaartje, het geeft de eerste indruk van jouw bedrijf. Zoals de zegswijze luidt, “You never get a second chance to make a first impression”. Jouw website dient uit te stralen wie je bent, wat je doet en wat het doel is van jouw website. Naast de gebruiksvriendelijkheid, technische parameters en relevante zoekwoorden, optimaliseer je dus beter ook meteen de visuele aspecten op jouw website. Een ideale combinatie van tekst en afbeelding biedt een visuele meerwaarde én zorgt daarnaast voor meer interactiviteit en een hogere conversie.

Het kiezen van de juiste afbeeldingen

Je website voorzien van professioneel beeldmateriaal is één ding, maar je website voorzien van het juiste beeldmateriaal is een ander paar mouwen. Professioneel beeldmateriaal dient je boodschap op de website te ondersteunen, anders leidt het je bezoekers alleen maar af. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat je beeldmateriaal aansluit bij de doelgroep waarnaar je communiceert. Zorg hierbij voor de nodige herkenning van jouw merk en wek voldoende interesse op. Een beeld dat aanleunt bij de inhoud van de webpagina, werkt als het ware als een geheugensteuntje waardoor bezoekers de boodschap sneller gaan begrijpen én onthouden.

Passende beelden bij jouw bedrijf

Professioneel beeldmateriaal is onmisbaar op jouw website, dit is intussen duidelijk. Of je daarbij kiest voor speelse afbeeldingen achter de schermen, drone-beelden van het volledige bedrijf of meer statische afbeeldingen, that’s up to you. In eerste instantie is het belangrijk dat de afbeeldingen aansluiten bij jouw bedrijf en mee de boodschap ondersteunen.
Daarnaast kan het altijd een meerwaarde te zijn om te werken met menselijke beelden en échte afbeeldingen van het bedrijf. Denk bijvoorbeeld maar aan de afbeelding op de contactpagina. Kies je voor een afbeelding van de secretaresse, de sales of de klantendienst? De kans dat een bezoeker telefonisch contact gaat opnemen, verhoogt omdat bezoekers meteen een gezicht koppelen aan de stem die ze gaan horen.
Beeldmateriaal voor jouw website

Vermijd stockafbeeldingen

Je kent ze wel, de typische dames met een brede tandpastasmile, zonder enig rimpeltje of die man in pak met zijn onschuldige glimlach en stralende ogen. Overduidelijk stockafbeeldingen. Het zijn rechtenvrije afbeeldingen die je overal op het internet kan terugvinden. Deze beelden ben je liever kwijt dan rijk op je website, omdat ze de authenticiteit en geloofwaardigheid van jouw website in gedrang brengen.

Werken met eigen beeldmateriaal daarentegen gaat wel gepaard met één voorwaarde: zorg voor kwalitatieve afbeeldingen. Onscherpe foto’s, wazige beelden of afbeeldingen met een verkeerde belichting werken meer averechts dan positief op vlak van gebruiksvriendelijkheid.

Professionele afbeeldingen op lange termijn

Tot slot dien je rekening te houden met de continuïteit van de website. De afbeeldingen dienen te zorgen voor een mooi en tijdloos resultaat dat duiding geeft en tegelijk de juiste uitstraling geeft. Werk bijvoorbeeld met bepaalde kleuren of een terugkerende setting. Zorg bij de teamfoto’s bijvoorbeeld voor eenzelfde portret of achtergrond.
Overdaad schaadt. Overspoel je website dus niet met afbeeldingen, maar zorg voor voldoende structuur en harmonie. Gun de bezoeker ook af en toe wat ademruimte op de website, denk daarbij aan voldoende witruimte of af en toe een animatie of icoon in de plaats van een afbeelding.

Ben jij op zoek naar nieuw en professioneel beeldmateriaal of wil je je website in een nieuw jasje steken? Vraag een gratis inspiratiesessie aan of neem meteen contact met ons op. Dan maken we er samen iets moois van.

Wij gaan graag samen met jou elke uitdaging aan

Mist jouw huidige online marketing creativiteit en originaliteit of heb je het gevoel dat je niet echt weet hoeveel jouw investeringen in digitale marketing opbrengen? Voor onze experts is geen uitdaging te groot!

Mask Group 6@2x 1