Wil je ten volle je kansen op social media benutten om potentiële klanten over de streep te trekken? Dan kijk je best verder dan je neus lang is. Er zijn namelijk nog andere interessante platformen buiten de klassieke ‘grote vier’ (Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn) die het in België bijzonder goed doen. Waar het al langer mogelijk was in Amerika, is sinds 2019 adverteren op Pinterest eindelijk mogelijk in België. Voor we in detail treden over de advertising: wat is Pinterest nu eigenlijk?

Pinterest advertising

Visueel prikbord

Pinterest is een netwerk dat draait rond de sterke visuele meerwaarde van afbeeldingen. Gebruikers kunnen er hun eigen beeldmateriaal delen, maar ook de bijdragen van anderen bekijken en ‘vastpinnen’. Het is in feite een soort online prikbord waar je op een visuele manier ideeën kan vinden, verzamelen en delen met anderen. Op basis van je pins stelt Pinterest ook zelf pins voor die je hoogstwaarschijnlijk zullen interesseren. Als sociaal netwerk kan je bovendien die afbeeldingen liken, comments plaatsen, bewaren en delen met je eigen community.

Stel: je bent gek op koffie (wie niet). Je hebt net een fancy espressomachine gekocht en wil beginnen experimenteren met allerlei soorten koffies die eindigen op -ino, -ato en -esso. Op Pinterest vind je daar niet alleen leuke afbeeldingen van, je ontdekt er ook de receptjes waarmee je ze zelf maakt en leert er bovendien exotische varianten kennen waar elke barista jaloers op zou zijn. Beeld je nu in dat jij een koffiebranderij of koffiebar uitbaat. Hoe waardevol zou het zijn als jouw smaakvolle bonen en unieke blends tussen die pins zouden staan? Dat is precies de mogelijkheid die Pinterest Advertising aanbiedt.
PinterestAdvertising
Kim

“Pinterest Advertising is een unieke kans om jouw producten te promoten en jouw merk te versterken.”

Kim – Advertising Expert

Pinterest advertising in België

Pinterest Advertising houdt in dat je als bedrijf gaat adverteren op jouw producten en diensten om deze meer in de kijker te zetten. Sinds 2019 is adverteren op Pinterest ook mogelijk voor Belgische bedrijven, wat enorme opportuniteiten blootlegt.

Pinterest is een sterk visueel kanaal dat voornamelijk op mobiel wordt gebruikt waardoor een responsive en mobile friendly bedrijfswebsite essentieel is om optimaal mee te kunnen adverteren. Verder is het mogelijk om per productgroep of per thema een Pinterest bord aan te maken en inspiratiebeelden op te pinnen of zelfs repins van leveranciers te plaatsen. Adverteren op Pinterest kan je de zichtbaarheid van je assortiment aanzienlijk vergroten en de content kan op verschillende manieren weergegeven worden: via gesponsorde pins, video’s, app-pins en carrousels.

We geven een overzicht mee van de soorten campagnes die op Pinterest gebruikt kunnen worden:

  • Brand recognition campagnes
  • Webverkeer campagnes
  • Gesponsorde-app-pin campagnes
  • Conversie campagnes
  • Video-merkherkenning campagnes

Advertentiebudget op Pinterest

Je wil natuurlijk geen onnodig budget uitgeven aan advertenties die weinig opleveren. Pinterest Advertising laat daarom toe om het ‘wie, waar en wanneer‘ van je advertenties aan te passen zodat ze in optimale omstandigheden verschijnen en je er als bedrijf dus zo’n hoog mogelijk rendement aan overhoudt.

Een greep uit de beschikbare targeting parameters:

  • Interesses. Op basis van de pins van een gebruiker maakt Pinterest eenvoudig en nauwkeurig inschatting of jouw product of dienst aansluit bij de interesses van de gebruiker in kwestie.
  • Demografische factoren. Leeftijd, geslacht, taal of locatie zijn belangrijke gegevens voor iedere marketingactiviteit, en advertenties op Pinterest zijn daar geen uitzondering op.
  • Audiences. Beschik je al over nuttige data van potentiële klanten, bijvoorbeeld mensen die in het verleden al klant waren, je site hebben bezocht of de pins van je bedrijf hebben bekeken? Dan kan je die toevoegen aan je doelpubliek.
  • Keywords. Een nieuwe gebruiker die zoekt op de woordgroep “coffee ideas”? Veel relevanter wordt het niet voor jouw koffiebranderij.
  • Placements. Verschijnt jouw advertentie in de zoekbalk, tussen de organische pins, een combinatie van beiden of op andere plaatsen op Pinterest?

Waarom Pinterest en Pinterest Ads interessant zijn voor bedrijven?

Pinterest als social media kanaal is interessant voor bedrijven omdat je eenvoudig mensen kan bereiken die op zoek zijn naar inspiratie en dus openstaan voor nieuwe producten of diensten. Bovendien telt Pinterest meer actieve gebruikers dan LinkedIn of Twitter, waar advertenties al langer mogelijk waren in België en hun nut voor marketingdoeleinden al meer dan bewezen is.

 

Zoek je een partner om je wegwijs te maken in de wereld van Pinterest Advertising? Als experts in social media helpen we je graag verder. Neem vrijblijvend contact op om een gratis inspiratiesessie aan te vragen en groei uit tot Digital Leader in jouw sector!

Wij gaan graag samen met jou elke uitdaging aan

Mist jouw huidige online marketing creativiteit en originaliteit of heb je het gevoel dat je niet echt weet hoeveel jouw investeringen in digitale marketing opbrengen? Voor onze experts is geen uitdaging te groot!

Mask Group 6@2x 1