Het digitale marketinglandschap verandert voortdurend, en één van de nieuwste wijzigingen is de introductie van de Google-tag. Deze vervangt de traditionele Google Analytics: GA4 Configuration tag en biedt gebruikers tal van voordelen. In deze blogpost gaan we dieper in op wat de Google-tag is en waarom dit een game-changer kan zijn voor uw online marketingstrategie & resultatenanalyses.

Wat is de Google-tag?

De Google-tag is een bijgewerkt alternatief voor de GA4 Configuration tag. Het is ontworpen om beter te integreren met andere Google-producten en maakt het eenvoudiger om gegevens te verzenden naar verschillende bestemmingen binnen het Google-ecosysteem. Het goede nieuws is dat als u momenteel GA4-configuratietags heeft geïmplementeerd, deze automatisch worden geüpgraded naar de nieuwe Google-tag. Uw metingen en functionaliteiten blijven onveranderd en u hoeft geen verdere stappen te ondernemen.

De voordelen van de nieuwe Google-tag

Hier zijn enkele belangrijke voordelen van de nieuwe Google-tag:

 • Verbeterde integratie met andere Google-producten

  De Google-tag is nu nauw geïntegreerd met andere Google-producten. Dit betekent dat als u bijvoorbeeld Google Ads gebruikt, u de Google-tag kunt configureren om conversiegegevens via Tag Manager te verzenden.

 • Instellingen variabelen

  Met de Google-tag en GA4 Event-tags kunt u parameters hergebruiken op zowel configuratie- als gebeurtenisniveau. Dit maakt het beheer van uw tags een stuk efficiënter.

 • Variabele voor configuratie-instellingen

  Stel dat u een meertalige website heeft en u wilt uw publiek segmenteren op basis van hun taalvoorkeur. Nu kunt u een configuratievariabele met een taalparameter maken en deze gebruiken voor al uw Google-tags.

 • Variabele voor gebeurtenisinstellingen

  Dit zijn bijzonder handig als u extra parameters wilt toevoegen aan elke gebeurtenis. Bijvoorbeeld, u kunt eenvoudig bijhouden hoeveel mensen een bepaalde kortingscode gebruiken zonder elke tag handmatig te hoeven aanpassen.

Wat verandert er in de template?

 1. Tag ID: de Google-tag zal nu gebruik maken van een Tag ID in plaats van een Measurement ID. Dit maakt het beheer van meerdere tags een stuk eenvoudiger.
 2. GA4 Event-tags: deze zullen nog steeds een Measurement ID gebruiken en zijn alleen gericht op de specifieke GA4-datastream.
 3. Pageview event: dit wordt verplaatst naar de configuratie-instellingen variabele.
 4. Verzenden naar een server container: dit wordt ook verplaatst naar de configuratie-instellingen.
 5. Fields to set: dit zal worden vervangen door twee nieuwe variabelen – een voor configuratie-instellingen en een voor gebeurtenisinstellingen.

De nieuwe Google-tag is niet alleen een upgrade, maar een volledige transformatie die is ontworpen om uw werk als marketeer gemakkelijker en effectiever te maken. Met verbeterde integratie en de flexibiliteit om variabelen te gebruiken, kan deze nieuwe tag een enorm verschil maken in hoe u uw online aanwezigheid beheert.

Nu is het een goed moment om uzelf vertrouwd te maken met deze veranderingen en te overwegen hoe u ze kunt integreren in uw huidige strategieën. Zoals altijd bij dergelijke upgrades, is het belangrijk om up-to-date te blijven en te blijven experimenteren om de beste resultaten te behalen.

Group 493

Blijf op de hoogte

Benieuwd naar meer korte updates rond alles wat met digitale marketing te maken heeft? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes.

"*" indicates required fields

Jouw e-mailadres

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Wij gaan graag samen met jou elke uitdaging aan

Mist jouw huidige online marketing creativiteit en originaliteit of heb je het gevoel dat je niet echt weet hoeveel jouw investeringen in digitale marketing opbrengen? Voor onze experts is geen uitdaging te groot!

Mask Group 6@2x 1